Orbital - In Sides (1996)

Electronic
Label: FFRR

1. The Girl with the Sun in Her Head (10:26)
  2. P.E.T.R.O.L. (6:20)
  3. The Box, Pt. 1 (6:28)
  4. The Box, Pt. 2 (6:00)
  5. Dwr Budr (9:55)
  6. Adnan's (8:41)
  7. Out There Somewhere?, Pt. 1 (10:42)
  8. Out There Somewhere?, Pt. 2 (13:27)
  9. The Saint * (4:32)
  10. The Sinner * (10:42)
  11. Satan [Live @ Irvine Plaza New York] * (7:05)
  12. Chime [Live @ V96 Chelmsford] * (7:04)
  13. Impact [Live @ V96 Chelmsford] * (12:51)
  14. Satan (Industry Standard) * (3:42)
  15. Satan [Live in New York City] * (7:09)
  16. Halcyon [Live] * (8:43)
avatar van John Doe
Ik vind het album al een hele tijd wat te langdradig, meerdere keren hadden er 2 minuten weggeknipt kunnen worden. Op zulke momenten ben ik dus al 2 minuten in afwachting op de overgang. Halfje eraf.

Puur genieten van dit album. Het steekt zo verdomd goed in elkaar! Zo'n bijzonder hoe al die lagen met prachtige melodieën één kloppend geweldig geheel vormen.

Gisteren laat op de avond opgezet tijdens een wandelingetje, en het veranderd je beleving op een of andere manier. Ik heb dat wel bij meer muziek trouwens, maar hier was het best sterk.

Erg bijzonder album. 5*

avatar van tima
Tja, ik hoef me enkel aan de sluiten bij de reactie van dajando...

beaster1256
de box is geniaal , de rest vind ik sytukken minder

avatar van John Doe
De videoclip van The Box geeft nog wat versterking aan de muziek...

avatar van Zwammer
Schitterende muziek. Ik kan hem alleen nergens in de winkel vinden

Klopt, hij wordt niet meer gemaakt. Ik heb er ook jaren naar moeten zoeken.

avatar van John Doe
Ik vond 'm heel gemakkelijk toen ik er niet eens naar op zoek was, een half jaar geleden in de FAME (Amsterdam).

avatar van Jeanicious
John Doe schreef:
De videoclip van The Box geeft nog wat versterking aan de muziek...

Ja, kippenvel! Heel mooi effect, lekker gejaagd. The Box pt. 1 is een mooie, ( toendertijds ) verrassende voorbereiding voor het 2e deel, waar het percussiegeweld losbarst.

Inderdaad.

avatar van Zwammer
Zo ik heb hem nou ook eindelijk binnen via de Fame. Ik heb hem gisteren al 2 keer beluisterd en het bevalt erg goed. Vooral The Girl With The Sun In Her Head en Out There Somewhere? klinken erg veelzijdig en hebben leuke vrolijke melodieën. Dus als iemand nog zo'n vrolijk nummer als The Girl With The Sun In Her Head weet... laat je horen
Ik moet nog even verder luisteren om helemaal tot mijn oordeel te komen, maar aangezien ik het album al een paar keer op m'n iPod heb geluisterd geef ik alvast mijn 4 sterren!

Zwammer schreef:
Deze liggen wel in zoeen muzikaal straatje:
Reload - Ehn, The Prodigy - 3 Kilos, Speedy J - The Oil Zone, Aphex Twin - On, Aphex Twin - Heliosphan, µ-ziq - Brace Yourself Jason, Autechre - Bike, Goldie - Timeless, Keef Baker - Reckless Engineering Through Diamonds.

avatar van T.O.
John Doe schreef:
Goldie - Timeless,

Ik vind deze helemáál niet vergelijkbaar

avatar van John Doe
Oh, in allebei zit toch zoeen heerlijk neuzelend drumwerk en opluchtende sfeersynths met een lekker diepe touch? Vind vooral de kracht van de nummers aardig elkaar benaderen. De opbouw is bijvoorbeeld gelijkend door de uitgesproken, droge, krachtige introductie van verschillende partijen, ook al is het bij Timeless nog iets meer uitgestrekt, zitten er vocalen in en is het drumwerk meer samplen dan live inspelen. Op welke manier ervaar jij het nummer dan zo anders?

avatar van T.O.
Ja, als je louter de structuur en het instrumentarium van de nummers vergelijkt kan ik er nog wel inkomen inderdaad.

Maar ik vind TGWTSIHH veeleer "leuk en vrolijk" zoals Zwammer het noemde, waar Timeless voor mij kil, ijzig, gejaagd en vooral (melo)dramatischer klinkt.

avatar van Zwammer
Ja, T.O. snapt hem. Ik zoek graag leuke en vrolijke klinkende nummers, die me in deze koude wintermaanden kunnen steunen. Maar ik zal van het weekend de nummertjes van John Doe is beluisteren

T.O. schreef:
Dat past dan dan meer bij The Box ofzo Ik ervaar een soort frisse warmte en opgewektheid bij Timeless trouwens, ook al snap ik dat je het makkelijk als ijzig en melodramatisch kunt beschouwen. Er zit juist een ondzettend gecontrolleerde rust in het nummer die alles overziet. Het is allemaal niet zo direct bij goede nummers vind ik. Zeker bij TGWTSIHH niet voor mij. Ik wilde daarom maar wat goede nummers noemen van de betere artiesten. Je kunt anders wel duizend goede vrolijke en leuke nummers noemen, de vraag daarnaar is veel te breed. Mijn interpretatie was daarom naar een iets diepgaander plezier, en dan met een soortgelijk instrumentarium. Volgens mij heb je daar (veel) meer aan. De anderen vernoemingen zijn trouwens wel wat duidelijker vrolijk en leuk, op een enkeling na.

avatar van Onderhond
Ben ik dan de enige die TGWTSIHH helemaal niet "leuk en vrolijk" vind ? Beetje teneergeslagen nummertje zelfs.

avatar van John Doe
Eenduidig uitlegbaar is zoeen sfeer ook helemaal niet. Daarom dacht ik of hoopte ik ook dat Zwammer op het speciale aspect van de sfeer zou doelen, een balancerende tweeledigheid.

Onderhond schreef:
Beetje teneergeslagen nummertje zelfs.

Zeker. Nummer is toch ook gemaakt met het achterliggende idee van "oh wat gaat het slecht met de aarde, wat maken we er een zooitje van"?

avatar van John Doe
Opgenomen met zonne-energie ook.

Jordy schreef:

Geen flauw idee, weet jij het ? Ik wel meer "wtf" momenten als ik artiesten over hun eigen nummers bezig hoor.

avatar van Jordy
Boekje er even bijgepakt, het is in ieder geval inderdaad geheel opgenomen met zonne-energie, er staat een flink zuur verhaaltje bij met een "we gaan allemaal naar de klote"-boodschap. Waarschijnlijk dat ik vanwege die teksten in het boekje altijd een beeld van "impending doom" heb gehad bij het nummer.

avatar van Onderhond
Ow, je meende het nog ook . Dacht enige lichte ironie in je eerder bericht gelezen te hebben.

avatar van Jordy
Ik zou niet durven bij dit album

avatar van brooklyn
Onderhond schreef:

hehe... ik ook...
Ben wel benieuwd naar de tekst, dus als iemand hem kan vinden graag

avatar van Yak
Yak
Ik heb dit album (en hun vorige) altijd als tamelijk zwaarmoedig ervaren. Heel erg mooi, maar ook vrij pessimistisch. Zo'n agressief PETROL, het melancholische The Box, 'Dwr Budr' dat 'smerig water' betekent, en het artwork doet er ook nog eens een schepje bovenop ("your ignorance appals me", "last year the UK electricity industry pumped out 200 million tons of CO2", enz.)

avatar van brooklyn
Toch vind ik het niet tot de meest donkere albums in het genre horen. Er is altijd wel wat zonlicht door de donkere bewolking te vinden bij veel tracks op dit album

avatar van Onderhond
Moet je eerder bij The Middle Of Nowhere zijn denk ik. Klinkt alles wat hoger en zomerser. Echter donker of depri vind ik het ook nooit. Daar heb ik andere dingen voor

Wauw, 10 jaar oud alweer dit album. Heb hem door bovenstaande discussie maar weer 's opgezet.