Tina Turner - Private Dancer (1984)

Rock / Pop
Label: Capitol

1. I Might Have Been Queen (4:10)
  2. What's Love Got to Do with It (3:48)
  3. Show Some Respect (3:18)
  4. I Can't Stand the Rain (3:43)
  5. Private Dancer (7:13)
  6. Let's Stay Together (5:16)
  7. Better Be Good to Me (5:12)
  8. Steel Claw (3:49)
  9. Help! (4:30)
  10. 1984 (3:11)
  11. I Wrote a Letter * (3:24)
  12. Rock N Roll Widow * (4:45)
  13. Don't Rush the Good Things * (3:46)
  14. When I Was Young * (3:11)
  15. What's Love Got to Do with It [Extended Version] * (5:48)
  16. Better Be Good to Me [Extended Version] * (7:03)
  17. I Can't Stand the Rain [Extended Version] * (5:43)
  18. Ball of Confusion [Remix] [2011 Remastered Version] * (4:12)

met B.E.F.

19. I Wrote a Letter [2015 Remastered Version] * (3:26)
  20. Rock 'N' Roll Widow [2015 Remastered Version] * (4:42)
  21. Don't Rush the Good Things [2015 Remastered Version] * (3:47)
  22. When I Was Young [2015 Remastered Version] * (3:09)
  23. Keep Your Hands Off My Baby [2015 Remastered Version] * (3:31)
  24. Tonight [Live AT NEC, Birmingham] [2015 Remastered Version] * (4:00)

met David Bowie

25. Let's Pretend We're Married [Live] [2015 Remastered Version] * (4:13)
  26. What's Love Got to Do with It [Extended 12'' Remix] [2015 Remastered Version] * (5:45)
  27. Better Be Good to Me [Extended 12'' Remix] [2015 Remastered Version] * (7:03)
  28. I Can't Stand the Rain [Extended 12'' Remix] [2015 Remastered Version] * (5:43)
  29. Show Some Respect [Extended Mix] [2015 Remastered Version] * (5:44)
  30. We Don't Need Another Hero (Thunderdome) * (4:13)
  31. One of the Living * (4:14)
  32. Bryan Adams - It's Only Love * (3:16)

met Tina Turner

Ik had dit album op singles. Steeds als Tina Turner de hitparade verliet kocht ik die voor een gulden. 5 singles dus voor 5 gulden, geen geld. Ik heb ze toen grijs gedraaid. Later kocht ik daarom het album op cd. En zojuist heb ik bij de kringloopwinkel de LP in zeer goede staat voor 2,00 euro gekocht. Waarom? Omdat ik dit de haast perfecte samensmelting van Soul en Pop vind. De zeer succesvolle soulzangeres Tina Turner die in de jaren '80 terug kwam met dit toen populaire geluid. Ze scoorde hier grote hits mee en de LP deed het wereldwijd fantastisch. Dat was niet omdat het gemakzuchtig en/of te commercieel gemaakt was. Ook hier op deze songs hoorde je de spirit van Tina Turner terug. Intens en uiterst fraai zingt zij de plaat vol. Er staan dan ook nog eens een aantal van nu haar klassiekers op. What's Love Go To Do With It, Private Dancer, Let's Stay Together, Better Be Good To Me en een fantastische versie van Help. En oh ja, natuurlijk zingt Ann Peebles het origineel van I Can't Stand the Rain grandioos, maar deze versie van Tina Turner is op een andere manier ook ijzersterk. Fantastische plaat met een veeeeeeel te lage waardering hier op Musicmeter.

Hallo, wakker worden!
Ik ben er nog!
Zo’n tien jaar geleden was ik de Acid Queen.
Ja, ik Tina Turner.
Het slechte huwelijk met Ike heb ik overleeft, en ik heb zelfs nog het lef om zijn naam te blijven dragen, na alles wat hij mij aangedaan heeft.
I Might Have Been Queen
Dankzij Mark Knopfler doe ik weer mee.
Als een soort van uitgerangeerd prostituee ben ik jullie Private Dancer.
Mijn lijf is dan aan het verouderen, maar mijn benen zijn zeker nog in staat om een lap Dance uit te voeren.
Private Investigation bezongen vanuit degene die het overspel veroorzaakt.

Opeens stond ze daar weer.
Misschien wel krachtiger dan ooit.
Tina Turner als de vrouwelijke variant op Frank Sinatra.
Een crooner die op een overtuigende manier de voor haar geschreven nummers of uitgezochtte covers op een eigen manier aan de man kan brengen.
Al Greens Let’s Stand Together ligt natuurlijk perfect in het verlengde van haar stijl, maar onderschat niet wat ze met Help van The Beatles doet, dit is vergelijkbaar met With A Little Help From My Friends van Joe Cocker.
Als je zo’n versie kunt neer zetten, dan mag je zelfs aan het werk van Lennon en Mc Cartney komen.
Wat jammer dat Marvin Gaye de release van dit album nooit heeft mogen mee maken.
Hij overleed een half jaar eerder.
Beide maakten namelijk een onverwachte comeback, en hun stemmen zouden perfect op elkaar aansluiten.
Een duet tussen beide veertig jaar na hun televisie optreden in Shindig zou een geweldig vervolg zijn geweest.