The Black Box Revelation - Set Your Head on Fire (2007)

Belgiƫ
Label: T for Tunes

1. I Think I Like You (3:34)
  2. Love in Your Head (3:47)
  3. Gravity Blues (3:22)
  4. Never Alone / Always Together (5:14)
  5. Stand Your Ground (4:06)
  6. Love, Love Is on My Mind (4:28)
  7. Set Your Head on Fire (4:40)
  8. Dollars Are Sweet, They Say * (3:26)
  9. Beatbox Revelation (Pt. 1) * (3:00)
  10. Cold Cold Hands (3:03)
  11. We Never Wondered Why (3:33)
  12. I Don't Want It (4:43)
  13. Misery Box * (3:14)
  14. Love in Your Head [Super8 LA Mixx] * (4:20)
  15. Love in Your Head [Lo-Fi Garage Mixx] * (4:08)
  16. Love in Your Head [Back2theFuture Mixx] * (4:01)
  17. I Think I Like You [Hot Chixx Club Mixx] * (7:13)
  18. Ejopaja * (4:21)
  19. Never Alone / Always Together [2008 Version] * (4:46)
avatar van Klumpie
Belgen hebben weinig kaas gegeten van politiek. Maar ik moet ze drie dingen nageven. 1. Ze hebben verstand van bier. 2. Ze hebben verstand van wielrennen; 3 En ze rocken uitstekend.

Doet af en toe denken aan Masters of Reality en de hierboven al genoemde White Stripes.

avatar van TaraB
Wow deze jonge vlamingen kicken ass! Wat een lekkere vette garage rock & roll. Heerlijk, en ontzettend vindingrijk. En zo jong! Deze jongens hebben nog een grote toekomst voor zich, dat belooft veel voor ons.

avatar van greendog
Het klinkt inderdaad erg zalig moet ik zeggen! Morgen treden ze op met The Eagles of Death Metal, een goede combinatie als ik het zo hoor.
Zal me benieuwen hoe ze live hun kunstje doen!

Love, love is on my mind.the moment i met you, the place, the time! Wat een meezinger of beter meeroeper!hehe

avatar van My Addiction
Buiten dEUS en Hooverphonic het beste wat Belgie al heeft gebracht. Maar ik vraag mij af waarom er op mijn CD maar 10 liedjes staan en er een extra lied bij I don't want is bijgespeeld. Ik denk dat dit extra lied Dollars Are Sweet They Say is. Ook beatboxrevelation en Misery Box heb ik niet :-s
De extra's (14-19) heb ik wel :-s

avatar van My Addiction
Ik ben zo fier dat ik een belg ben! wat is dollars are sweet, they say toch zooo een zalig nummer

avatar van KidChino8
nieuwe single 'High On A Wire' voorspelt veel goeds!!

Ze komen vandaag in Arendonk, het wordt een geweldig feestje!

avatar van My Addiction
Mijn stem verhogen met een halfje want dit is echt wel goed + top 10 plek want dit is echt wel goed!
Wanneer is die nieuwe CD er????

Aanstekelijk en bluesy, maar op de duur toch ook wat veel van hetzelfde. Bovendien kunnen alleen de echte rocknummers mij overtuigen (bv. Cold Hands). En de intro van Love, Love Is On My Mind is héérlijk (spijtig dat de rest van het nummer niet al te best is).

svh
Geniaal album!

avatar van hansjuvefan
Ik had dit album al een tijdje liggen, maar ik was hem uit het oog verloren.
Deze groep behoort duidelijk tot de top van de Belgische rock. Voor mij zit er geen enkel zwak nummer op dit album. En dat met 2! Schitterend hoe vol ze hun muziek kunnen laten klinken. Live zijn ze ook gewoonweg schitterend. Ze kunnen je met gemak een uurtje boeien.

4.0*

het is echt een super album! toen ik het voor het eerst in mijn cd-speler plaatste dacht ik dat het misschien een beetje zagerig word. het tegendeel is bewezen! het is idd super dat je dit met 2 personen kunt klaarspelen! Set your head on fire is ook meteen mijn favoriet.

avatar van My Addiction
Zo ongelooflijk goed op pukkelpop dat ik het album maar meteen op nummer 2 in mijn top 10 zet
Hij sprong op mij en ik heb hem gedragen en in zijn haar gewreven enal superwijs ;p
En mijn maat heeft de gitaarband bemachtigd

avatar van Zjapp
Ongeloofelijk strakke set op pukkelpop. Schoolvoorbeeld van hoe een intens optreden er zou moeten uit zien.

Hoogtepunten: I Think I Like You, Gravity Blues, Never Alone/Always Together en Set Your Head on Fire!

Ik kijk in elk geval al uit naar de nieuwe worp van The BBR.

svh
gewoonweg schitterende cd!

avatar van barrett
Dat is kot en bondige reply maar zo kan je het wel samenvatten...

avatar van My Addiction
Dit is gewoon na Deus dan, de beste groep van België en ik ben superfier dat ik een belg ben. Kijk naar dat gemiddelde dan ook 4,14 gewoon
En maar met tweeen en maar 18 en 20 jaar

*bewerking: Na Deus EN soulwax/2manydj's

My Addiction schreef:
En maar met tweeen en maar 18 en 20 jaar

*bewerking: Na Deus EN soulwax/2manydj's

amai zo toevallig ik kijk gewoon een beetje rond op deze site en ineens zie ik u het verhaal van die gitaarband doen
Ik heb meteen een account gemaakt
En over deze cd: hij is gewoon geweldig ook live waren ze zeer goed op pukkelpop.

avatar van barrett
Vergeet the Evil Supersstars ook niet ...

avatar van AOVV
Zeer goede plaat, België heeft toch wel wat meer te bieden dan Idool-verliezers (Natalia...) en schlagers, en daar zorgen deze mensen gedeeltelijk voor. Ik hoor invloeden van White Stripes en in mindere mate Built To Spill.

4 sterren

jonas-dewaele
Zeer sterke nummers, ik noem hier Gravity blues,love is on my mind, cold cold hands, worden hier afgewisseld met enkele draken: Stand your ground, beatbox revelation en misery box
daardoor een nipte 4****

jonas-dewaele schreef:
daardoor een nipte 4****

Haha 'draken' van dendermonde zeker?

avatar van Sandokan-veld
Mensen die op zoek zijn naar een aangenaam rockplaatje voor in de auto of zo, zo'n plaatje om je vuist bij te schudden en 'yeah!' bij te roepen, een plaatje dat klinkt als White Stripes op z'n wildst (zelf vergelijken de jongens zich liever met de salonfaherigere Black Keys, maar no such luck, jongens), iedereen die dus op zoek is naar zo'n plaatje en geen geouwehoer verder: schaf dit plaatje blind aan, vrienden, je zult niet teleurgesteld zijn.

Maar omdat we op deze site nou eenmaal kritische liefhebbers (=popnerdjes) zijn, verwachten veel van ons meer dan dat van een plaat, en moet ik in mijn recensie daarmee rekening houden.

Dus constateer ik dat de piepjonge bijna-Rockrally-winnaars op hun debuut een hoop fijne liedjes aanleveren, maar wel vaak afhankelijk zijn van bluf en enthousiasme om niet in de middelmaat weg te zakken. Talent is er genoeg, maar het lijkt ze nog te ontbreken aan ervaring om liedjes te produceren die ook op de koptelefoon, bij herhaald luisteren, voor de cynische rockluisteraar, je echt raken, en blijven hangen.

Kijk naar de teksten, bijvoorbeeld. Natuurlijk hoef je voor dit soort rockmuziek geen epische verhandelingen te schrijven, maar af en toe is zanger Paternoster toch wel heel erg inspiratieloos rockcliche's aan elkaar aan het lullen.

'Love is good for you, it's true, hate is bad for you, it's true', kweelt hij op Love In Your Head, toch al het dieptepunt van de plaat door het geforceerde 'naar de dansvloer, kids!'-sfeertje.

Op Love, Love Is On My Mind vertelt Paternoster een verhaaltje over een stomende romance, met wel erg veel gelul in de ruimte helaas: ' I had a drink in the bar, took a walk on the street, and later on that night, I went back home', zingt hij.
Oh ja joh? Vertel meer!

Zoals het met de teksten is, is het ook met de riffs, de breakjes in de nummers, de refreintjes... het is vaak net iets te weinig, net iets te oppervlakkig, eerder tienerbluf dan een schreeuw vanuit de ziel.

Toch kost het me vooralsnog moeite om veel nummers van deze plaat van mijn mp3-speler af te gooien, en ik verwacht dat er een paar ook wel goed genoeg zijn om enige tijd te blijven hangen (in ieder geval Gravity Blues en Misery Box).

Zeer getalenteerd bandje, absoluut, maar dit is eerder een 'bandje om in de gaten te houden' dan ' een cd om blind aan te schaffen' (nou ja, voor cynische popnerds zoals ik althans). Maar als ze nog wat meer doorwinteren in de muziek en het leven, dan moet de volgende met gemak een viersterrenplaat worden. Of wie weet nog meer.

avatar van hansjuvefan
Begint toch een beetje tegen te steken, dit album. Vooral zijn stem klinkt na vele luisterbeurten en na enkele live-shows nogal zagerig...
van 4* naar 3.5*

avatar van Hendrix4live
Goeie band is het toch. Met af en toe invloeden van The White Stripes. Never Alone vind ik het beste.

avatar van SoNick
Never Alone,always together is echt een gaaf nummer. Zag hem een aantal keer voorbijkomen op Xite...Er zijn dus nog muziekzenders met een breder assortiment aan clips dan alles wat van de Black Eyed Peas, Lady Gaga of Kanye West is...

AC/DC
My Addiction schreef:
En mijn maat heeft de gitaarband bemachtigd

Stond daar ook ergens
Zeker een van de beste dingen die ik in die 3 dagen gezien heb.

De plaat zelf, goeie bluesy garage rock, met enkele uitstekers en enkele mindere nummers, zeker iets om te volgen

Heb ze afgelopen zomer op cactus voor het eerst aan het werk gehoord en was serieus onder de indruk. Onlangs eindelijk de cd eens beluisterd en ik moet toegeven dat het toch een stuk minder overtuigend en energiek klinkt dan live het geval is.
Het blijft natuurlijk wel een sterke debuutplaat.

PriestMaiden
Goed debuut van deze Belgische rockers, de opvolger vind ik wel beter.