Lupe Fiasco - The Cool (2007)

Label: Atlantic

1. Baba Says Cool for Thought (0:47)
  2. Free Chilly (1:02)

met Sarah Green en Gemstones

3. Go Go Gadget Flow (4:10)
  4. The Coolest (5:13)
  5. Superstar (4:49)

met Matthew Santos

6. Paris, Tokyo (4:31)
  7. Hi-Definition (3:52)

met Snoop Dogg en Pooh Bear

8. Gold Watch (4:13)
  9. Hip-Hop Saved My Life (4:03)

met Nikki Jean

10. Intruder Alert (4:00)

met Sarah Green

11. Streets on Fire (4:40)
  12. Little Weapon (4:06)

met Bishop G en Nikki Jean

13. Gotta Eat (3:24)
  14. Dumb It Down (4:04)

met Gemstones en Graham Burris

15. Hello / Goodbye (Uncool) (4:27)

met UNKLE

16. The Die (3:23)

met Gemstones

17. Put You on Game (3:03)
  18. Fighters (3:33)

met Matthew Santos

19. Go Baby (3:37)

met Gemstones

avatar van pascal83
Hier ben ik wel heel benieuwd naar. Live a capella klinkt ''The Coolest'' wel erg goed.

avatar van Kos
Kos
Ik ben ook benieuwd. Welk producers?

avatar van pascal83
Kos schreef:
Ik ben ook benieuwd. Welk producers?

Naast de te verwachte namen van Soundtrakk (produceerde veel voor Food & Liquor), Kanye West en The Neptunes ook DJ Premier (!) en Patrick Stump (zanger Fall Out Boy).

avatar van Kos
Kos
Hm.. dat laatste stemt me minder blij maar was wel een beetje te verwachten. Evenals de anderen trouwens.
Zal niet echt heel origineel worden maar vast wel lekker genoeg.

Mayne
Ik ben ook erg benieuwd, "Superstar" vind ik alvast geweldig.

Zeker benieuwd naar dit album, het eerste album was misschien niet van grootse kwaliteit, maar toch lekkere muziek om af en toe eens op te zetten. Heb er wel vertrouwen in dat hij het nog beter kan, nu maar hopen dat dat vertrouwen niet geschaad wordt

Social_Mask
Mayne schreef:
Ik ben ook erg benieuwd, "Superstar" vind ik alvast geweldig.

Mooie hoes trouwens.

oi! ben benieuwd!

avatar van mr-mucho
superstar is zeker goed nummer, hoop dat de rest hetzelfde niveau haalt!

Pas uitgelekte track:

The Coolest

Zonder Pharrell Williams zo te horen.

mr-mucho schreef:
superstar is zeker goed nummer, hoop dat de rest hetzelfde niveau haalt!

X2!

avatar van Chrisseh
Dn!S schreef:

Met de eerste zin ben ik het helemaal eens, qua vertrouwen weet ik het nog net zo niet. Maarja, ben wel benieuwd.

RvL
Hoe kan er al gestemt zijn?

avatar van MJ_DA_MAN
Van elk nummer kun je hier en daar de eerste 30 seconden luisteren, maar je mag idd pas stemmen als ie gelekt is en dat is ie (nog) niet.

Ik heb die voorbarige stemmen maar verwijderd.

Ik ben wel benieuwd...

avatar van JAHJAH
Hij is gelekt. Ik moet zeggen dat het allemaal erg lekker klinkt. Vrijwel geen slechte nummers (i.m.o. alleen Hello/Goodbye).

Beat op Gotta Eat is echt top, evenals Intruder Alert (staat hier op MuMe niet als track, maar is het wel). Overige nummers zijn ook erg goed. Ben zeer te spreken over dit album.

avatar van waxs
Ik ga hem meteen pindakazen.

avatar van JAHJAH
Ben er nog niet over uit of Intruder Alert nu wel of niet op de officiele CD komt.

avatar van Chrisseh
Is het wel de retail die gelekt is? Ben zeker wel benieuwd! (naar het album dus he )

avatar van JAHJAH
Volgens mij is het de retail.

Mayne
Ik ga 'm ook even zoeken dan.

avatar van waxs
Vind het dusver niet erg indrukwekkend, slecht is anders... Maar ten opzichte van het debuut toch wel een stuk minder, althans anders... haha, ben er nog niet over uit.

avatar van JuRR
kan nog bijna niets vinden...behalve de drie bekende the coolest, dumb..en superstar en deze drie klinken errrrg lekker!

avatar van waxs
Tot nu toe vind ik "Hello Goodbye" tamelijk gruwelijk, kan iemand mij vertellen waar de sample vandaan komt en wie verantwoordelijk is voor de productie

Mayne
Ben ook helemaal niet ontevreden, moet nog een paar keer luisteren voordat ik kan oordelen.

avatar van JAHJAH
Productie Hello/Goodbye : Pete Rock,co-produced by Patrick Stump. Staat iig op Wikepedia

Kapot hard! Pete Rock

avatar van Modder-Eter
Ik vind Hello/Goodbye juist een van de mindere nummers van de cd.

Daarentegen zijn Paris, Tokyo, Intruder Alert, Put You On The Game gruwelijk goed. De rest van de tracks zijn ook toppers imo.