Lupe Fiasco - The Cool (2007)

Label: Atlantic

1. Baba Says Cool for Thought (0:47)
  2. Free Chilly (1:02)

met Sarah Green en Gemstones

3. Go Go Gadget Flow (4:10)
  4. The Coolest (5:13)
  5. Superstar (4:49)

met Matthew Santos

6. Paris, Tokyo (4:31)
  7. Hi-Definition (3:52)

met Snoop Dogg en Pooh Bear

8. Gold Watch (4:13)
  9. Hip-Hop Saved My Life (4:03)

met Nikki Jean

10. Intruder Alert (4:00)

met Sarah Green

11. Streets on Fire (4:40)
  12. Little Weapon (4:06)

met Bishop G en Nikki Jean

13. Gotta Eat (3:24)
  14. Dumb It Down (4:04)

met Gemstones en Graham Burris

15. Hello / Goodbye (Uncool) (4:27)

met UNKLE

16. The Die (3:23)

met Gemstones

17. Put You on Game (3:03)
  18. Fighters (3:33)

met Matthew Santos

19. Go Baby (3:37)

met Gemstones

Chriss
Eerste gedachte was minder dan Food&Liquor maar dat bleek gelukkig helemaal niet het geval. Eerst luisterde ik alleen Little Weapon en Superstar maar toen begon hetzelfde gevoel te komen voor bijna alle andere nummers. Geweldig vind ik die intro in 'little weapon' verlaagde stem van een stuk van een nummer van een mixtape 'A Rhyming Ape' 4*

rico-bballer
Waar herken ik die sample van paris,tokyo van? Staat trouwens nu al bijna aan de top met mooie hoezen onder de hiphoppers vind ik.

Zeker een mooie hoes, de mooiste zou ik niet durven zeggen, daarvoor luister ik te weinig hiphop... en zie ik dus te weinig hoesjes

avatar van wietstock
Na een paar luisterbeurten toch besloten dat het niet mijn ding is. Rap en hip hop zijn al niet absoluut mijn favoriete genre niet, toch verken ik graag nieuwe horizonten. Toch zijn de onderliggende beats niet sterk genoeg om mijn aandacht nog langer vast te houden op deze cd. Toch enkele nrs die ik nog regelmatig ga draaien als superstar, Go Go Gadget Flow en Little Weapon. 3*

Mayne
Toch?

Mezelf
Is dit soms Extince?

avatar van D44NB
Een geweldig album.. Mooie hoes en Geweldige liedjes zoals Hip-hop saved my life, the coolest en superstar... Een *4 waard, en misschien nog meer

avatar van ramesh
respect lupe... hij bezorgd me laatste tijd veel luisterplezier. fresh hiphop vandaar een dikke 4.

Ik heb eigenlijk nog niet zoveel commentaar gehoord op het nummer Streets On Fire. Naar mijn bescheiden mening is dit toch wel een van de betere nummers op The Cool. Vooral omdat de lyrics ijzersterk zijn. Het is gewoon een beschrijving van een of ander virus dat de mensen populatie bedreigt en waardoor er veel chaos ontstaat op aarde.

Zo geven de armen de rijken de schuld omdat zij de kuur zouden moeten maken en geven de rijken de armen de schuld omdat het bij hen ontstaan is. Zo zit het nummer vol van dit soort eigenaardigheden.

rico-bballer
Dit is toch wle heel dik hoor, Lupe is een prima rapper je hoort dat die iets wilt overbrengen. En de producties zijn heel fris misschien wat commercieel geörienteerd. Maar er zit kwaliteit in dit is de 4 meer dan waard.

avatar van j.b.b.l
4,0>4,5.Ik vind niet alle tracks goed,er zijn 2 nummers die ik niet luister,niet omdat ze slecht zijn maar heb nooit echt zin om die nummers te luisteren( The Coolest en Hello/Goodbye).De overige nummers vind ik zo sterk dat ik het verhoog.Hip hop saved my life en Streets on fire zijn echt geweldig!!!!!!

Superbeertje
Weet iemand misschien wat die tekens op die cover betekenen?

avatar van Rhythm & Poetry
Daar staat gewoon Lupe Fiasco

Superbeertje
Rhythm & Poetry schreef:
Daar staat gewoon Lupe Fiasco

Haha, ik zie dat nu pas

Wat een ontzettend chill album

Ik vind de styl van Lupe erg goed. Het is anders dan je gewend bent verder brengt Lupe zijn teksten op een speciale manier. De Beats vind k van een hoog niv. En de stem van Santos bevalt mij ook heel erg in Superstar. ik geef dit album 3.5 *

avatar van LoG
LoG
Lupe Fiasco is een apart verhaal.
Het eerste album vind ik eigenlijk heel vet. Maar dit album helemaal niet. Wat raar is, want de beats zijn vaak heel vet en creatief, veel afwisseling met zang en intelligente rijms, maar het mist iets.
En ik denk dat ik weet wat... Zijn verses zijn vaak heel kort, zoals in Intruder Alert. DAn komt de beat, een lang herhalend refrein, de eerste keer vind ik dat niet zo erg. Vervolgens een verse van 8 bars en meteen weer het herhalende refrein. Ja dat hou je natuurlijk niet vol.
Daarbij ben ik niet zo weg van het in personages kruipen en zeggen hoe ze iedereen killen, is niet echt persoonlijk lijkt me zo.
2.5* voorlopig

avatar van 5713Finest
Sterk album, en Hi-Definition is door Dr.Dre geproduceert (echt te horen)

avatar van MJ_DA_MAN
5713Finest schreef:
Sterk album, en Hi-Definition is door Dr.Dre geproduceert (echt te horen)
Weet niet wie je dat wijs heeft gemaakt, maar dat nummer is door ene Alshux geproduceerd. Check zelf maar.

avatar van 5713Finest
Ja dat is de officiele 1e producer alleen Dr.Dre had met Mel-Man een paar beats over die niet geschikt voor Detox zouden zijn en toen stuurden ze het weer door naar Mel-Man's vriend/producer: Jesse Gladstone. Hij heeft het weer doorgegeven aan Lupe's producer: Alshux, die beats nodig had. En toen heeft hij het nog een paar keer gemixed met een paar andere producers. Vandaar

Rene1979
Gewoon een dikke cd een goeie 4.5!!!

tuktak
toch maar verhoogd naar 4 sterren, vreemd dat ik dat nog niet eerder had gedaan en 3,5 had gestemd in het verleden. een van de betere hiphop albums van 2007 toch wel.

avatar van james_cameron
Aardig album met overwegend vrij sterke songs, prima vertolkt. Jammer van de haast minimalistische beats, waardoor het geheel niet zo overweldigend overkomt. De beste songs zitten wat mij betreft in de tweede helft van de plaat.

avatar van RestLove
Superbeertje schreef:
Weet iemand misschien wat die tekens op die cover betekenen?

Die staan voor The Cool, The Streets en The Game. Dit zijn eigenlijk 3 personages. Als je hier meer over wil weten moet je de officiele site van Lupe maar opzoeken. En dan de cd weer luisteren, biedt nieuwe perspectieven

t-h-y-$
Daar staat gewoon lupe fiasco hoor

avatar van Game
Ja, maar RestLove heeft het over die 3 tekens. Die staan inderdaad voor die personages. Jammer dat sommige mensen niet weten wat voor concept er achter deze plaat zit. (Ik heb het niet over jou, t-h-y-$ )

Dit vind ik het echt het beste album van 2007, binnenkort laat ik wel weten waarom.

t-h-y-$
Oh die 3 teken eromheen

die zag ik niet omdat mijn beelscherm hoger staat dan ikzelf zie ik somige dingen niet
haha
maar ik snap hem nu

Rene1979
ok dit album dik in orde..
Staat in mijn lijst der lijsten;-)

Muziek >> Toplijsten en favorieten >> Rene's top 250 hip hop album's

Fidelodelientje
Toch maar een keer geluisterd. Tot nu toe vind ik er eigenlijk helemaal niks aan, misschien luister ik 'm nog een paar keer en geef ik 'm een cijfer, misschien ook helemaal niet.

avatar van The SS
Heerlijk album. Lupe heeft een rustgevende stem en goede teksten. Beats zijn ook allemaal mooi. Ik geef het een 4. Zal wel zo blijven waarschijnlijk.