Get Well Soon - Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon (2008)

Duitsland
Folk / Rock
Label: City Slang

1. Prelude (2:55)
  2. You / Aurora / You / Seaside (3:11)
  3. Christmas in Adventure Parks (3:28)
  4. People Magazine Front Cover (4:30)
  5. If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting (4:10)
  6. Help to Prevent Forest Fires (5:15)
  7. I Sold My Hands for Food So Please Feed Me (6:39)
  8. We Are Safe Inside While They Burn Down Our House (5:14)
  9. Born Slippy (Nuxx) (4:54)
  10. Your Endless Dream (5:33)
  11. Witches! Witches! Rest Now in the Fire (4:00)
  12. Tick Tack! Goes My Automatic Heart (3:54)
  13. Lost in the Mountains (Of the Heart) (5:22)
  14. Coda (1:07)
  15. It's a Race for Our New Home * (5:14)
  16. We Are Cannibal People * (5:32)
Lennonlover schreef:
Groepjes van dit genre heb ik veel beluisterd het voorbije jaar. Geen een heeft me helemaal kunnen overtuigen (hoogstens een paar pareltjes).

Deze valt bij mij dan weer in de categorie van niet boeiende bandjes. Best mooi, maar ook best suf en ook het Lowlandsoptreden kon me niet overtuigen.

avatar van T.A.
Ik vind Born Slippy best goed. Het origineel is 1 van de beste dance nummers. Maar bij underworld gaat het na het intro toch over in een wat monotoon iets. Hier wordt het gevoel van het geweldige intro vastgehouden.

avatar van Lennonlover
Idem, T.A. Toen ik die versie van Born Slippy voor de eerste keer al hoorde was ik verkocht. Het origineel vind ik wel leuk, vooral de intro, maar de rest is redelijk saai. Heb nooit gesnapt waarom er een jaar of twee geleden zo veel om te doen was (het werd om de haverklap in elke discotheek gedraaid en iedereen kende het plots, terwijl het nummer al meer dan 10 jaar bestaat!). Ik vind deze versie ook een pak beter. Blijft over de hele lijn mooi en is erg zuiver. Hij heeft er echt een eigen nummer van gemaakt en niet simpelweg een covertje. Ik luister er heel graag naar.

avatar van T.A.
Lennonlover schreef:

Een eigen nummer ja. En de 'dronken verliefde sfeer' (She was a lipstick boy.. blabla) is nog goed intact gebleven. Maar je moet er eigenlijk ook even op stemmen, voor de statistieken.

avatar van Lennonlover
Hmmm, het is een goed nummer en ik luister er graag naar, maar het is niet mijn favoriet nummer. Er zijn toch veel beter nummers dan Born Slippy op dit album!

avatar van LittleBox
Wat een prima plaat is dit zeg. Er hangt duidelijk een Radiohead-invloed over het album heen (helemaal niet erg, hoor) en het is lekker veelzijdig. Ik houd erg van zo'n overstuurde gitaar op de achtergrond als in I Sold My Hands... en over Born Slippy is al genoeg gezegd; mij bevalt de cover uitstekend. As. donderdag overigens te zien en te beluisteren in Rotown.

avatar van likeahurricane
Prachtige cd. Met name I sold my hands en We are safe inside zijn erg mooi. Live is het nog beter.

avatar van Arrie
Ik vind de muziek wel erg mooi, maar voor mij is het grote probleem van Get Well Soon de stem... Ik vind de zanger helemaal niet mooi zingen, het doet me totaal niks, het pakt me niet... Ik hoor ook weinig emotie in zijn stem...
Erg jammer, want de rest vind ik wel erg mooi... Met een andere stem die ik wel mooi vind eroverheen, zou dit voor mij waarschijnlijk echt een prachtig album zijn. Nu valt het toch tegen...

avatar van Helicon
Net binnen gekregen. Ik kende het helemaal, maar het album kreeg erg goede reccensies, dus heb ik hem maar ingekopt. Kan nog geen cijfer geven daarvoor heb ik hem nog niet goed genoeg kunnen beluisteren. Maar met name nummer 7 "I sold my hands ...." viel mij op.

avatar van Hiawatta
Prachtige cd! Maar na een heel live optreden te hebben gezien vind ik ze het uiteindelijk toch niet helemaal waar maken, het neigt dan zelfs naar saai en ja, net alsof de power van ze wat minder wordt naarmate het optreden richting het einde gaat. Uiteindelijk blijft het bij mij niet hangen, de emotie van de cd zit er live zoveel minder in. Niet erg overtuigend, helaas.
Had ik het bij de 3 nummers die ik van ze op Lowlands heb gezien gelaten en niet het gehele optreden van ze op Noorderzon gezien, dan was het allicht een 4 geweest.

Echter dankzij de tweede keer live een 3,5. Misschien moet ik ze gewoon nog een keer live gaan zien.....

(verwijderd)
Het gaat op deze site toch om het geven van een cijfer op een plaat en niet zozeer een cijfer voor het geheel? Maar ja dat is natuurlijk weer net hoe je het interpreteerd... Ik heb ze helaas niet live kunnen bewonderen, maar ze staan wel hoog op mijn lijstje.. ben benieuwd of ze de gelaagdheid van deze heerlijke cd kunnen uitvoeren op het podium.. tot die tijd blijf ik nog even genieten!

avatar van likeahurricane
Live komt het allemaal nog beter tot uiting. Zie maar een aantal recensies over het Ekko concert in Utrecht o.a. Kindamuzik:

Op de CD is het geheel nog niet coherent en wisselen de stijlen te veel om met de volle 5 punten er van door te gaan.

Leuk om die link te lezen; minder leuk om te weten dat het publiek in Rotown dat respect niet had

Ik vind overigens ook dat de band live nog sterker en overtuigender is dan op cd en dat wil heel wat zeggen voor een album dat ik 4,5* geef!

avatar van Woody
Ik kan er niet zo de vinger op leggen maar ik vindt het allemaal heel erg net niet. De vergelijkingen die worden gemaakt met Arcade Fire of Beirut hoor ik wel terug, Ik zou toch niet willen beweren dat ze nu heel erg van die bands hun sound jatten maar Get Well Soon is best een originele band en het zit allemaal leuk en goed in elkaar. Toch doet me allemaal niet zoveel en mis ik het eigenzinnige wat die bands wel hebben.

Misschien later nog eens proberen en valt het kwartje wel.

LocoHermano
muziekobsessie schreef:
wat een beirut(is al een ripp-of van Bregovic)en radiohead ripp-of is dit zeg!!! Dit soort bandjes zijn niks waard!! Over 5 jaar hoor je hier niemand meer over en terrecht. Maak is wat origineels

Dat is ook ongeveer wat ik dacht toen ik 'm noodgedwongen moest aanhoren tijdens een verjaardag. Hou he-le-maal niet van dit soort muziek, maar misschien moet ik het een keer horen zonder 10 lauwe biertjes achter de kiezen en dan kan ik het misschien wel waarderen.

aERodynamIC schreef:

Toevallig het optreden op Lowlands gezien? Was dat in jouw ogen goed (i.v.m. het Rotown concert)? Zo ja dan geloof ik niet dat ik nog moeite moet gaan doen, want dan is deze band gewoon niets voor mij.

Dit zou volgens mij toch echt iets voor mij moeten zijn, maar tot op heden heb ik een "beetje jammer" gevoel. En dat vind ik eigenlijk wel jammer.

m.b.t. praten tijdens shows, dat is irritant, maar het ligt volgens mij wel aan de zaal waar gespeeld wordt. In Tivoli galmt het altijd als een idioot en dan kijk je om je heen en dan zie je eigenlijk niemand praten, dus zal het wel achterin zijn, maar dan verwacht je niet zo'n herrie.

Rotown heeft er nog wel een handje van om het geluid zo hard te zetten dat je kan converseren wat je wil. Dat was i.i.g. wel zo tijdens de laatste 2 optredens die ik daar geweest ben (vooral Oceansize was eigenlijk too much, maar uitstekende muziek moet soms ook gewoon keihard)

Nee, ik heb de band niet op Lowlands gezien. Ik herken wel wat je zegt over het praten: ik sta altijd vooraan en als je daar om je heen kijkt zie inderdaad dat bijna niemand zijn mond opendoet.
Het kan zijn dat dit gewoon niks voor je is (ook live) terwijl je het wel graag wilt. Ik heb dat bij Fleet Foxes. Niet dat ik net als heel veel anderen zo nodig 'mee moet lopen', maar ik voel dat het wat voor mij geweest had moeten zijn en het pakt maar niet hoe vaak ik het ook draai. Jij zult dat wel bij Get Well Soon hebben. Noem het een rare afwijking......
Gewoon maar laten zitten is het enige dat je dan kunt doen.

avatar van Lennonlover
Ik begin stilaan te twijfelen om deze een 5 te geven. Werkelijk waanzinnig mooi!

Jensi
Heeft inderdaad iets weg van Arcade Fire en Beirut.
Ben de plaat nu net 2 dagen aan het beluisteren en het klinkt tot nu toe zeker goed. Iets donkerder dan Arcade Fire en de zanger heeft een mooie diepe stem.

Uitspringers zijn People Magazine Front Cover,Help to Prevent Forest Fires,Christman in Adventure Parks en Tick Tack! Goed my automatic clock.

Klinkt tot nu veelbelovend iig:D
Cijfer volgt nog.
(PS: Born Slippy vind ik nog mooier dan het origineel!)

UnknownPleasure
Ongelofelijk; het klinkt niet Duits!

Ben er net mee begonnen , en het klinkt zeer goed...We Are Safe Inside While They Burn Down Our House is tot nu toe mijn favoriet, en Born Slippy doet me meer dan Underworld's versie - Al is die ook zeer goed!

Aangename verrassing

avatar van Woody
Woody schreef:

Misschien later nog eens proberen en valt het kwartje wel.

Het gaat m toch echt niet worden tussen Get well Soon en mij.

2 nieuwe bonustracks?:D

kan iemand mij vertellen hoe ik daar aan kan komen?
ik moet eerlijk zeggen dat ik de gedownloade versie heb, en mis dus ook track 8:S iemand een tip?

ja ik weet het ik moet de cd kopen, dat ben ik ook van plan om te doen maar zoals bij alle cds wacht ik een tijdje zodat de prijs wat socialer is.

avatar van Helicon
Stem verhoogt naar 3.5, alleen al vanwege nummer 7, wat is dat een mooi nummer!

Jensi
Na een tijdje geluisterd te hebben is het toch niet wat geworden tussen Get Well Soon en mij.

Op het eerste gehoor klinken de nummers gelijk goed en wil je het vaker gaan draaien. Maar na een tijdje begint het toch te vervelen.
Het klinkt allemaal mooi en verrassend,maar het mist iets wat bijv bands als Arcade Fire en Beirut in mijn ogen wel hebben.
Het is het dus allemaal "net niet".

Alsnog 3,5* voor de nummers 2,4 en 7

avatar van otherfool
Na een eerste luisterbeurt weer aan de kant gelegd maar na een fraai concert op Noorderzon toch maar een tweede kans gegeven... maar helaas, dit boeit lang niet zo als de meest aangehaalde vergelijkingen (Beirut en Arcade Fire dus). Het tempo lijkt iets te laag waardoor de songs wat doordreinen en de stem van de zanger vind ik gewoonweg niet mooi. De sound staat me ergens wel aan, maar het is het inderdaad (zoals mijn bovenbuurman schreef) allemaal "net niet".

2,5*.

avatar van Lennonlover
prachtige muziek. Die komt zéér hoog te staan in mijn eindejaarslijstje. Voorlopig nog het enige 2008-album dat 5* krijgt.

avatar van LittleBox
Mag ik de mensen die dit mooi vinden dan ook eens wijzen op het schitterende Midnight Organ Fight van Frightened Rabbit en Parc Avenue van Plants & Animals?

avatar van Lennonlover
Dat mag u zeker LittleBox!

ikzelf
een fantastisch album, komt regelmatig terug in de cd-speler. heerlijk album voor mensen die Arcade fire hoog hebben zitten. naast vergelijkingen met Arcade Fire en Radiohead doet dit album me ook sterk denken aan ouder werk van Pulp

ikzelf
LittleBox schreef:

Bedankt voor de tips. met Frightened Rabbit & Parc Avenue ben ik weer twee mooie albums rijker!!