menu
zoeken in:
avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Bij Randy Newman - Harps and Angels (2008):

Randy treedt op 5 november op in het concertgebouw! Wees er snel bij en niet via die afzetters die rechts van deze pagina adverteren, maar gewoon via www.concertgebouw.nl. Er zijn nog kaarten op dit moment.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Het concert op 5 november 2008 ging niet door wegens ziekte, maar in mei komt hij gelukkig alsnog naar Nederland!

avatar van Gerards Dream
Randy Newman krijgt ster Walk of Fame

AMSTERDAM - Randy Newman heeft woensdag een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. De 66-jarige zanger en componist werd bekend met de nummers I Love L.A., Sail Away en het ironische Short People.

Daarna kwam hij weer in de belangstelling door zijn soundtracks voor onder andere de animatiefilms Monsters, Inc. en Toy Story 1 en 2. Bij de presentatie van de ster waren ook Eric Idle van Monty Python en John Lasseter aanwezig. Lasseter is voorzitter van Pixar en Walt Disney Animation Studios, en regisseerde en produceerde de bovengenoemde animatiefilms.

Newman heeft tot nu toe twee Emmy Awards, vijf Grammy Awards, en een Oscar gekregen. De Oscar ontving hij voor beste lied voor If I Didn't Have You, de titelsong van Monsters, Inc..

© Novum

avatar van E-Clect-Eddy
Na een derde volume van Randy's Songbook is er kort daarop een nieuw nummer verschenen als vooruitgeschoven post van een nieuw album dat er in 2017 gaat komen: Putin. In een musical show stijl typisch voor hem en vol van humor zonder feitelijk een grap te vertellen. Neemt hij hem nu wel of niet op de hak? Dat blijft een beetje in het midden. Het zal in elk geval nooit mijn favoriete nummer worden.

avatar van hrmnbstr
Dit jaar brengt Nonesuch Records op 17 juli voor Recordstore day een box uit met Randy Newmans zeven studioalbums vanaf 1979 op acht platen. Het gaat om Born Again (1979), Trouble in Paradise (1983), Land of Dreams (1988), Faust (1995) (2 disc-versie, met de demo's), Bad Love (1999), Harps and Angels (2008) en Dark Matter (2017). Het is de eerste keer dat Bad love en de Faust-demo's een vinylrelease krijgen. De box, die Roll with the punches heet, verschijnt wereldwijd in een gelimiteerde oplage van 3000 exemplaren.

(bron: Nonesuch Records)

Gast
geplaatst: vandaag om 15:56 uur

geplaatst: vandaag om 15:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.