menu
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
Rod Stewart – Fly Me To The Moon

Als we het over de grote crooners van weleer hebben, dan noemen we Bing Crosby, Frank Sinatra en Nat King Cole. Maar ook rockzanger Rod Stewart is op zijn ouwe dag nog behoorlijk succesvol met liedjes die hits waren voor Crosby, Sinatra en Cole in lang vervlogen tijden.

In 2001 maakte Rod Stewart zijn laatste pop-/rockalbum, getiteld Human. Hoewel dat album wel degelijk succesvol was, sprong Stewart toch al snel in op de indertijd hernieuwde interesse voor het zogenaamde songbook-materiaal. Dat concept sloeg aan bij de consumenten en er volgden nog drie albums met liedjes van de grote schrijvers van het populaire Amerikaanse lied uit de eerste zes á zeven decennia van de twintigste eeuw: onder andere Irving Berlin, George Gershwin en Cole Porter.

Stewart herhaalde dat trucje vervolgens met andersoortig repertoire. Eerst met classic rock op Still The Same (2006) en daarna met soulnummers op Soulbook (2009). Dit met meer bescheiden succes, waarna Stewart terugkeert met zijn vijfde songbook-plaat.

Onsterfelijk

Dit repertoire lijkt onuitputtelijk, getuige de tracklist van Fly Me To The Moon. Onsterfelijke songs als Moon River, I’ve Got You Under My Skin en What A Difference A Day Makes worden nu pas toegevoegd aan de Songbook-serie van Stewart. Daardoor wordt het album wel wat clichématig, want deze titels werden ook gecoverd door eigentijdse crooners als Michael Bubblé, Diana Krall en Harry Connick, Jr. Love Me Or Leave Me en My Foolish Heart zijn mogelijk de meest ‘obscure’ selecties.

Steriel

Waar meisjesidolen Robbie Williams en Westlife spaarzaam omsprongen met het swinggenre (ieder slechts één album), melkt Stewart het tot de bodem toe uit. Fans van Stewart kunnen blijkbaar geen genoeg krijgen van zijn schorre stem over steriel klinkende bigbands. Maar als de ouwe Rod iets doet, dan doet hij het ook goed. Uiteraard is er werkelijk niks dat Rod Stewart kan verbeteren of toevoegen aan musicalklassiekers als I Get A Kick Out Of You en On The Sunny Side Of The Street, maar je krijgt wel wat je van hem verwacht.

Genoeg

Voor wie echt geen genoeg kan krijgen van Rod Stewart als crooner, bevat de Deluxe Edition van Fly Me To The Moon ook nog eens een bonus-cd met daarop zes extra nummers. Daarvan verscheen zijn cover van Cheek To Cheek al eerder op cd. Hopelijk vergeet de mensheid door al die croonerplaten niet dat Rod Stewart ooit een hele goede rockzanger was en toen veel betere albums maakte. Wat zijn Songbook-albums betreft; als je er één gehoord hebt, dan heb je ze allemaal gehoord.

© NU.nl/Pierre Oitmann

avatar van Gerards Dream
Rod Stewart krijgt biografie

Rod Stewart krijgt een autobiografie. De 66-jarige Brit is de zoveelste rocker in korte tijd die bekendmaakt zijn levensverhaal op te (laten) tekenen.

Stewart heeft een contract getekend bij uitgeverij Crown Archetype. Het boek verschijnt in het najaar van 2012. Het is onduidelijk of Stewart zijn levensverhaal zelf schrijft of laat optekenen. Hoeveel geld gemoeid is met de overeenkomst is ook niet bekend.

Stewart werd bekend als lid van de bands The Jeff Beck Group en Faces. Als soloartiest scoorde hij hits als Maggie May en Tonight's the Night. Onlangs maakten onder anderen Neil Young en Courtney Love ook al bekend met een biografie te komen. Love laat haar boek schrijven door Anthony Bozza, die eerder de biografie van Tommy Lee van Mötley Crüe en gitarist Slash schreef.

Bron: de Volkskrant

avatar van Von Helsing
Alvast een voorproefje van Rod's nieuwe album. Album komt (uiteraard) uit in 2013 en bevat voor het eerst sinds 1986 louter eigen geschreven materiaal welliswaar in samenwerking met andere, maar toch....)

YouTube - Rod Stewart - Can't stop me now (Live at Stirling Castle)

beautiful morning Rod STEWART's upcoming new rock album available autumn 2013 - Vidéo Dailymotion

Een week voor zijn concert in Hyde Park/ Londen gaat er nu dan toch werkelijk van komen, op zaterdag 5 september op Rock'n Horsepower Hurtwood Park Polo Club in Surrey wordt een concert voor een goed doel georganiseerd en zowel Kenny, Ron en Rod hebben bevestigd dat daar een (eenmalig) optreden plaats gaat vinden van de The Faces

The Faces potverdorrie nog nooit live mogen aanschouwen (was daarvoor beginjaren 70 nog te jong)...kan deze kans niet laten liggen ook al is de locatie ( Surrey is een Engels graafschap) qua reizen niet ideaal....en treurig dat 2 leden van de oorspronkelijke Faces niet meer onder ons zijn. Kan denk ik 2 kanten op; of het wordt een dikke teleurstelling of een heel emotioneel concert.... heb goede hoop op het tweede... we wachten af

avatar van musician
Het zal in ieder geval wel worden vastgelegd voor het nageslacht....

avatar van Droombolus
Leuk hoor, maar zonder Mac en Plonk zal het toch behelpen worden.........

Het is uiteraard een aderlating.... en een flinke ook..hoop dat Kenny, Ron en Rod de geest van Mac en Plonk naar bovenhalen... dan kan het ook zomaar een speciaal concert worden.

Vooral Kenny Jones is de stuwende kracht achter dit benefiet-concert... de laatste dagen veel over deze man gelezen... lijkt me een uiterst sympathieke gast.. en een man met een missie

Enerverend programma trouwens in september voor Rod..... eerst benefiet-concert met The Faces, daarna op Hyde-park/ Londen en vervolgens naar San Paulo en Rio de Janeiro.... je kan het slechter (hihi) treffen..

avatar van Droombolus
Rio Degenaro volgens Mike Nesmith ......

Op vrijdag 9 oktober vinden er in Londen opnames plaats van het Nederlandse programma College Tour, met presentator Twan Huysmans. Gast is dan Rod Stewart, die op die dag vragen uit het publiek, voornamelijk studenten, beantwoordt, afgewisseld met vragen van de presentator zelf. De uitzending zelf is een week later, op vrijdag 16 oktober..... volg dit programma al jaren met plezier... eerdere gasten waren bijvoorbeeld Sting, Robbie Williams, Carice van Houten, Derk Sauer, Richard Gere, John Cleese en Bill Gates

Sinds 2013 heeft Rod de smaak te pakken en maakt hij duizenden vlieguren om kriskras over de wereld concerten te geven. Ook voor volgend jaar staat er weer een tour op het programma... voorlopig nog alleen op Britse grond........in minder bekende steden als Norwich, Plymouth, Cardiff, Hull, Kilmarnock, Inverness en Carlisle..... buitenconcerten in voornamelijk voetbal of rugbystadions........ aftrap is zaterdag 4 juni

avatar van musician
14 mei 2016 komt Rod weer naar Nederland (Ziggo dome)

Voorlopig heeft Ziggo Dome de primeur van de Europese tour van Rod Stewart in 2016. Deze start dus in Amsterdam en gaat via Antwerpen naar Duitsland, dan naar Zweden, vervolgens naar Ierland, Wales, Engeland en Schotland om op dit moment te eindigen in Zwitserland.

Een illusie! Ja hoogstwaarschijnlijk wel, maar als ik concert-organisator zou zijn dan betrok ik Kelley Mickwee bij deze tour. Deze fantastische zangeres en persoonlijkheid zou dan wat breder in Europa op de kaart worden gezet en je hebt een 'voor'programma met zonder twijfel hoofdprogramma-kwaliteit= dubbel genieten= win-win!

buizen
artonna campaign schreef:
Voorlopig heeft Ziggo Dome de primeur van de Europese tour van Rod Stewart in 2016. Deze start dus in Amsterdam en gaat via Antwerpen naar Duitsland ...

Zou het best leuk vinden die ouwe Ro(t)d weer eens te zien. Dat is lang geleden. Hoop dat ook zijn klassiekers voorbij komen dan, en pittig nieuw werk. Een goede begeleidingsband met topmuzikanten heeft ie steevast.
Toevallig was Rod de eerste grote artiest die ik ooit zag. 1983. Voor 23 gulden, en dan had je een overdonderend optreden van Depeche Mode er zo maar even bij. En de hele dag stromende regen. Wat een ervaring.

Het ZiggoDome vraagt tegenwoordig 66,-. Of als je bijv. het 'geluk' hebt in een rolstoel te zitten zelfs 77,- en je begeleider kan ook die volle mep betalen. En voor de betere plekken is het boven de 100,- Parkeerkosten er nog eens bij.

avatar van musician
Het valt erg mee, als je de prijzen eens vergelijkt voor een concert van Prince of U2.
Een concertkaartje voor een beetje gerenommeerd artiest ligt tussen de 45 en 80 euro. Rod steekt daar niet negatief bij af.

Bij Rod Stewart - Another Country:

Die aandacht voor nieuwe talenten wordt hier al lange tijd betracht, met ondermeer Lura en Erwinz op de voorfronten; maar lijkt wel of velen hier hun stellingen al hebben betrokken en zich weinig interesseren voor wat daar buiten valt. Een aantal artiesten hier scoren minimaal 100 stemmen, zelfs als het een album betreft wat niet echt sterk is en momenteel heb je artiest ( mijn vriendin is liefhebber en verbaast zich over de snelle lofuitingen ) waarvan het album nog moet uitkomen maar nu al uitspraken kent als; pure topklasse....blijf de man aanbidden......album van het jaar 2016 op MuMe....het gaat zelfs zo ver dat ik een vrije dag heb genomen...............

Voor de liefhebbers; de hele week zijn er op NPO 2 kaarten te winnen voor het concert van Rod in Ziggo op zaterdag 14 mei.......

2016 het jaar van David Bowie ( voor menigeen een held en koning en nu al de maker van het beste album van 2016 ).... beetje voorbarig misschien...de doorbraak van Ina Forsman....voor het eerst Kelley Mickwee in Nederland ( met vraagteken ).....mijn eerste boek gaat ten doop als de vooruitzichten niet bedriegen en een nieuwe Europese tour van Rod Stewart.... leuke dingen om naar uit te kijken........het ga jullie goed.........veel geluk

Naar aanleiding van bovenstaand bericht eens gezocht naar zijn all-time solo album verkoop, in de UK. Dan kom je tot mooie cijfers met 8 albums ( verzamel meegerekend ) die plek 1 bereikte. Met Every picture tells a story als eerste en Time als ( voorlopig ) laatste, met opmerkelijk meer dan 40 jaar tijdsverschil. Liefst 34 albums ( ook nu verzamel erbij geteld ) haalden de top 10. Als je The Faces nog bij het verhaal betrekt mag je nog 1 nummer 1 album bijtellen en 2 top 3 albums. Als het gezegde klopt; cijfers liegen niet dan kun je toch spreken van een fraaie reeks.

De band ( met pikant genoeg meer dames (7) dan heren ) die Rod Stewart begeleidde tijdens zijn tour in 2013 zal in 2016 minimaal op 2 plaatsen zijn gewijzigd. Achtergrond-zangeres Kimmi Johnson kiest voor een ander prive-leven en saxafoniste Katja Rieckermann gaat naar een eigen solo-album nu ook met een door haar zelf samengestelde band touren. Veel geluk dames en nieuw bloed kan voor de band en de concerten in het algemeen goed uitpakken....we gaan het horen en zien!

Zoals eerder al opgemerkt heeft Ziggo de primeur van de Europese tour, de rest van zijn tourschema begint steeds meer uit te dijen en eindigt nu in Glascow....als Celtic-fan ( We can win handelt daar mede over ) is Rod daar thuis, voelt als een warme ( wel handig met deze temperaturen hihi ) deken en daar gebeurt altijd wel iets speciaals.

Na overdonderde concerten van de dames Tasha, Ina en Layla namens de Blues Caravan in april start 14 mei de Europese tour van Rod Stewart in Amsterdam. Met steeds meer bandleden ( nieuw of al een poosje actief ) die zelf met een album ( Annie Staninec en Emerson Swinford ) verschijnen. Zit echt veel talent in zijn band en dat opgeteld met de charme, stem en flow van Rod geeft dat mooie vooruitzichten.

The Sisterhood; een band gestart door Ruby Stewart en Alyssa Bonagura nemen het voorprogramma voor hun rekening tijdens de Engelse concerten van Rod in juni, weet niet of deze band ook Amsterdam aandoet.

Op Artiesten nieuws vindt je een live review/verslag ( plus reacties ) met de titel: Charismatische Rod Stewart feest in Ziggo Dome

avatar van musician
En, was het net zo'n concert als twee jaar geleden?

Mijn indrukken volgen nog. Dit weekend buitenlandse gasten en grappig genoeg ontmoet bij een concert van Rod Stewart in Londen.

Ben niet zo van vergelijken, elk concert heeft zijn specifiek tijdsbeeld/geest. Het is duidelijk dat Rod fysiek niet meer de energie heeft van zijn Faces-tijd, belangrijk is dan om dat te beseffen en niet geforceerd daar mee bezig te zijn. Hij weet dat heel slim en ontwapenend op te vangen door zijn krachten te doseren en de band/ achtergrondzangeressen veel ruimte te geven om te excelleren. Een band met enorm potentieel/talent ( waarvan verschillende leden zoals Lucy Woodward en Emerson Swinford al met een eigen album zijn gekomen... ga het horen, maar dit terzijde ). Daarnaast schroomt Rod niet om met zichzelf te spotten en spat de charme ervan af. Hij gaat ook met zijn tijd mee door veel aandacht te schenken aan het visuele aspect, zowel het podium als de beelden bij de nummers zijn prachtig en passen in het beeld anno 2016. Voor de meeste mensen waren de ballads de hoogtepunten ( achter ons schalde 7 meiden van rond de 20 alles woord voor woord mee )....je krijgt dan een huiskamer effect, net of hij dat ene liedje speciaal voor jouw zingt. Zelf vond ik de opkomst en het soul gekleurde begin echt indrukwekkend en maakte Rollin en Tumblin ... Stay with me..Can't stop me now en I'd rather go blind bij ons de meeste emoties los. Alhoewel bepaalde nummers tijdens zijn komende concerten altijd op de basislijst staan is en ook zo dat hij per concert en land varieert van setlist, dat houdt het zowel voor het publiek als de artiesten verfrissend. Ben benieuwd wat we 16 december in Glascow voorgeschoteld krijgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:56 uur

geplaatst: vandaag om 08:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.