menu
zoeken in:
avatar van Chameleon Day
Hier nog niet. Maar het zal vast morgen worden

avatar van Chameleon Day
Rainmachine schreef:
Wat overigens nog een bijzondere gebeurtenis is is dat de boxset al uitverkocht was voordat deze officieel uitgebracht was. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt en dat voor een gouwe ouwe band uit de jaren 80....


The Sound leeft! En terecht!!

Komt er nog een tweede box? Met de resterende studioalbums, de (geweldige) live-dubbelaar, b-kantjes, demo's, onuitgebrachte studio-opnames (het übergeweldige 'Shimmer'), dvd'tje met beeldmateriaal (No Nukes!)....en doe 'Propaganda' er ook maar bij (had al in de eerste box moeten zitten).

avatar van Chameleon Day
En dan de derde box met het gehele solo-oeuvre van Borland....

avatar van Chameleon Day
...en een vierde met alle voor- en nevenprojecten (Outsiders, Second Layer, Witch Trials, Honolulu's en White Rose Transmission).

Bij voorbaat dank.

avatar van Rainmachine
Ja er zijn inderdaad plannen om een 2e Sound box uit te brengen maar een en ander hangt af van de verkoop van deze box. De verkoop tot nu toe overtreft alle verwachtingen dus dat zou geen probleem meer moeten zijn. De andere projecten is moeilijker omdat door allemaal andere labels is uitgebracht en dat wordt lastig met muziekrechten etc.

avatar van Chameleon Day
Een tweede Sound-box zou al heel mooi zijn. ...

...ik voeg aan mijn verlanglijstje toe: een live-registratie van een van de optredens van de 'Thunder Up' tour. Bijvoorbeeld Doornroosje (Nijmegen), begin december 1987 (daar heb ik warme herinneringen aan). Hoewel er inmiddels al veel live-werk van The Sound beschikbaar is, ontbreekt er live-werk uit die laatste periode van The Sound.

Ik denk dat je met In the Hothouse, Live at The BBC en dan de 5 Dutch Radio Recordings al mooi materiaal tot je beschikking kunt hebben.

Ik zou veel meer geïnteresseerd zijn in bijv. Second Layer, Honolulu Mountain Daffodils (heb inmiddels 2 op lp en één op cd) etc. Dat zijn collector's items waarvoor je echt geld kwijt bent; uitgave dan liefst ook op vinyl. CD is voor mietjes of mensen met jonge kinderen

avatar van Renoir
Ik heb de box inmiddels ook ontvangen. Hoera! Maar helaas is mijn bestelling incompleet, want een tweede titel die ik tegelijkertijd bestelde is niet meegestuurd...

Maar het moet gezegd: de box ziet er fraai uit.

avatar van Rainmachine
@ Renoir - Ik ga dit voor je uitzoeken, komt helemaal goed
Wat betreft de boxsets, er zit nog genoeg in de pen. Er is ook nog het nodige niet eerder uitgebrachte materiaal van The Sound & Borland, het moet alleen allemaal wel kwalitatief goed zijn en het is nog een hele uitzoekerij om alles in kaart te brengen en alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen. Onderling zijn er her en der ook nog wat oude wonden die wat blijven etteren. De muziek van The Sound was turbulent maar hun onderlinge verhoudingen waren dat ook....

avatar van Chameleon Day
Ik heb de box zojuist mogen ontvangen.

Maar wel via een omweg, via een of andere - uit de uiterlijke kenmerken af te leiden - bezopen en totaal stonede persoon....de sukkels van post.nl hadden de box bezorgd op een adres dat lijkt op het mijne, maar toch niet echt...goed kunnen lezen is kennelijk een kunst deze tijd!

De in hogere sferen verkerende persoon had de box al uitgepakt, maar was tot de conclusie gekomen dat deze muziek toch niet het niveau had van zijn helden: Led Zeppelin, Deep Purple, Stones e.d......Niettemin heb ik hem vriendelijk bedankt voor de moeite om even langs te komen....en op het raam te tikken....want de deurbel bleek ook nog eens kapot te zijn.

De box heeft mij gelukkig ondanks enige hindernissen dan toch weten te bereiken (zonder beschadigingen).

avatar van Rudi S
Chameleon Day schreef:

Niettemin heb ik hem vriendelijk bedankt voor de moeite om even langs te komen....en op het raam te tikken


En niet bedankt voor het uitpakken

avatar van Chameleon Day
En voor het beluisteren ook nog?


Neem aan dat ze wel even afgenomen hebt met gedenatureerde alcohol. Zou er bij mij zo'n gift door de gleuf glijden, had ik het wel geweten. Met zo'n bandnaam is het ook niet vreemd dat zo'n goof denkt "checking what it sounds like"

Overigens had ie de box ook converteren voor cash of je om een bijdrage in de onkosten kunnen vragen - dus je hebt het eigenlijk goed getroffen

avatar van Chameleon Day
Heb meteen even het einde van Glass & Smoke gecheckt. Ook hier eindigt het nummer abrupt, anders dan op de originele albumrelease. Da's jammer.

Op de Renascent uitgave is dit niet het geval.

@rainmachine: weet jij wat de reden hiervan is? Geen mastertapes beschikbaar?

avatar van Chameleon Day
Mjuman schreef:
Overigens had ie de box ook converteren voor cash of je om een bijdrage in de onkosten kunnen vragen - dus je hebt het eigenlijk goed getroffen


Ik heb hem dan ook uiterst vriendelijk bedankt. Ik klaag ook zeker niet. Wel over post.nl, daar heb ik regelmatig van dit soort ervaringen mee. Zelfs aangetekende post versturen, is in mijn geval al 3 keer (!) totaal fout gegaan. Steeds de poststukken verkeerd bezorgd of gewoon zoek!

avatar van Rainmachine
Ik weet niet precies welke mastertapes gebruikt zijn, wel weet ik dat de CD's deze keer professioneel gemastered zijn door een bedrijf wat hier gespecialiseerd in is. Dit heeft wel een paar centen gekost en dat kun je horen. Bij de Renascent CD's was dat niet het geval maar iedereen was destijds toch blij dat de albums eindelijk op CD beschikbaar waren en dat heeft Renascent toch maar mooi voor elkaar gekregen. Dat er daarna kritiek kwam was niet helemaal onterecht maar vaak geldt ook "bezit van de zaak is het eind van het vermaak".

avatar van Chameleon Day
Maar weet je iets van de achtergrond van die abrupte fade out bij Glass & Smoke?

Welke master? Dat geeft al aan dat er toch wel enige misvatting omtrent het begrip mastertape is. Normaal gesproken is er één master - met een backup-tape (omwille van de veiligheid). Bij Miles Davis - Kind of Blue is op een gegeven moment bij het remasteren ontdekt dat de oorspronkelijk gebruikte master eigenlijk een fractie te snel draaide (een piano gaat dan bijv jengelen), men is bij het remasteren toen uitgegaan van de backup.

Remasteren is niets anders dan met het oorspronkelijke bandmateriaal een andere output creëren die voor plaat/cd wordt gebruikt. Sommigen beweren dat cd een andere master vereist dan lp, maar ik heb me laten vertellen (door iemand in m'n netwerk, een professionele masteraar die je voor 125- 150 GBP/uur kunt inhuren) dat zoiets bij goede kwaliteit/masteren niet noodzakelijk is.

Het probleem tav cd's is veelal dat die ook geschikt moeten zijn voor kwalitatief mindere spulletjes. De consequentie daarvan zal niet zo moeilijk te trekken zijn

avatar van Chameleon Day
Dan lijkt de conclusie te moeten zijn dat voor All Fall Down niet de mastertape gebruikt is. Daar zit die fade out immers niet in. Ook is geen gebruik gemaakt van de "bron" (laat ik het zo maar even noemen) die door Renascent is gebruikt, want daar is de fade out ook niet aanwezig. Het is mij dan ook een raadsel waar die fade out vandaan komt. Hij was wel al te horen op de mp3-versies die op het net circuleerden en op de heruitgave van het label 1972. Is hier wellicht gebruik gemaakt van een internet download als "mastertape"? Zou gek zijn.

Ik baal er ondertussen wel een beetje van. Heb nu nog steeds geen "gaaf" exemplaar van AFD op cd. Toch een smetje op een overigens fraaie boxset.

avatar van Rainmachine
Een mastertape is gewoon de basis/bronopname van een sessie met de maximale sporen en mogelijkheden, dus de beste kwaliteit. Daarna wordt dit omgezet naar een geuidsdrager, dus bvb een CD of LP. Deze hebben weer een maximale groote dus daar moeten de tracks op aangepast worden. Hoe groter de kwaliteit hoe groter de bestanden worden en hoe minder er op een geluidsdrager past. Soms wordt er bij gebrek aan originele masters gewerkt met CD of LP rips en wordt dit weer bewerkt. Dit is altijd slechter dan de originele masters omdat deze bestanden al eerder gecomprimeerd zijn en je dus niet de maximale kwaliteit meer hebt. Dat is het in een nutshell...

avatar van Rainmachine
Renascent heeft destijds gewerkt met een oude en beschadigde mastertape vandaar de fade out op AFD. Hier is heel veel commentaar op geweest omdat ze beter in dat geval een rip van LP hadden kunnen gebruiken om het einde van de Glass & Smoke track aan te vullen. Dat had verder niemand gemerkt. Renascent had schijnbaar verwacht dat niemand dit zou merken (een beetje arrogant) en baalde enorm toen ze veel kritiek hierover kregen. Er zijn meer fouten gemaakt in de remasters, ik verbaas ook nog steeds over de track Sorry. Dat is toch echt niet Borland die daar zingt, ze hebben of een verkeerde pitch gebruikt of iemand anders zingt op dit nummer... het klinkt als Bailey de bassist..

avatar van Chameleon Day
Ik heb begrepen dat de Renascent uitgave juist niet die fade out heeft. Is mij hier op de site bevestigd door iemand die de Renascent cd heeft. Of klopt dat niet? Of bedoel je niet de Renascent heruitgave, maar die van het label 1972? Die uitgave heeft de fade out ook.

En hoe komt het nu dat ook de versie van AFD in de boxset de fade out heeft?

Telamon
Rainmachine schreef:
Ja er zijn inderdaad plannen om een 2e Sound box uit te brengen maar een en ander hangt af van de verkoop van deze box. De verkoop tot nu toe overtreft alle verwachtingen dus dat zou geen probleem meer moeten zijn. De andere projecten is moeilijker omdat door allemaal andere labels is uitgebracht en dat wordt lastig met muziekrechten etc.


Mooi! Mn eerste aanraking met The Sound, halverwege de jaren 80, was de cd Counting The Days. Helaas is die nauwelijks meer te vinden. (ik heb ondertussen wel Hothouse, Heads en Shock op lp )
Bij deze schrijf ik me vast in voor de 2e box!

avatar van zaaf
Interview Bi Marshall partI
Interview Bi Marshall partII

Lang interview met Bi Marshall, heel boeiend om te lezen. Opvallend ook hoe de plaat Jeopardy tot stand kwam - en de band's boosheid hierover - versus de status die die plaat heeft (en terecht!)

avatar van Chameleon Day
En kent iemand dit niet uitgebrachte (mini)album: The Crazies - Simple Vision?

Zou een nevenproject zijn uit 1979 van Borland en Pete Williams die later als 'Joachim Pimento' en 'Lord Sulaco' The Honolulu Mountain Daffodils zouden vormen.

avatar van zaaf
Chameleon Day schreef:
En kent iemand dit niet uitgebrachte (mini)album: The Crazies - Simple Vision?

Zou een nevenproject zijn uit 1979 van Borland en Pete Williams die later als 'Joachim Pimento' en 'Lord Sulaco' The Honolulu Mountain Daffodils zouden vormen.


was het maar waar. maar, als t niet is uitgebracht.... hoe...?

Box nu ook een paar dagen binnen en ben er erg blij mee. Had eigenlijk nog niet zo goed gekeken naar alle extra's. De eerste 2 albums had ik al, maar voor 16 euro kon ik dit niet laten liggen. All Fall Down is toch beter dan ik dacht en gezien het gemiddelde van BBC Recordings staat mij nog wat moois te wachten.

Bij de verhalen over 'waarom een band nooit echt bij het grote publiek is doorgebroken', voel ik me altijd een beetje ongemakkelijk, maar van een kunstenaar verwachten in een bepaalde tijd bepaald materiaal af te leveren is natuurlijk wel min.

Had al vaker gehoord (vooral op MuMe) dat The Sound nergens groter was dan in ons kleine landje en dat las ik nu ook weer. Ik heb begrepen dat de box goed loopt. Weet iemand ook of hij in de album top 100 heeft gestaan of om hoeveel verkochte exemplaren het gaat?

avatar van Alicia
THE SOUND - SHOCK OF DAYLIGHT + HEADS & HEARTS + IN THE HOTHOUSE + THUNDER UP + PROPAGANDA
Box nummertje twee

Scheduled releasedate February 9th, 2015

avatar van Renoir
Kijk eens aan! Dat is nog eens fijn nieuws op de elfde van de elfde!

Gast
geplaatst: vandaag om 02:15 uur

geplaatst: vandaag om 02:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.