menu
zoeken in:
avatar van Korreltje Zout
Breaking News: New Tool songs sound like Tool. Here's Tom with the weather.


avatar van Timmy28
Het zijn 2 pareltjes weer...als je zo goed bent, is vernieuwen niet nodig. De solo's zijn echt super vind ik??

avatar van west
Ik heb zonder verder iets te willen verraden, even gekeken naar de setlist die ze waarschijnlijk spelen. De helft ben ik blij mee en de andere helft wat verbaasd over (als ik naar de 4 albums tot nu toe kijk). Daar had ik toch liever wat anders gehoord. Maar ja: hopelijk wordt het toch echt goed.

avatar van Ataloona
Maar even in de spoilertags om niets te verraden inderdaad:
Vooral jammer dat de setlist nogal statig is en dat er eigenlijk niets van de extended tracks wordt gespeeld. Had graag een Lateralus, The Grudge, Ticks & Leeches of Eulogy gehoord.

avatar van bikkel2
Al uitverkocht, maar zoonlief heeft 2 kaartjes kunnen bemachtigen. Ga het dus zien. Geen groot fan, maar 10,000 Days met name vind ik erg goed

avatar van Zagato
Zin in, de vorige keer dat ik ze zag was echt een trip!

avatar van LarryMasterRace
Ik ben allang blij dat ik ze live kan aaschouwen. Hoe groot is de kans nu ze nog eens te zien live? Kerels op leeftijd, weinig nieuwe muziek sinds 2006. Dan maakt mij de setlist niet heel veel meer uit. Bovendien zijn zowat alle nummers van bovenstaand niveau wat mij betreft. Laat maar komen vanavond!

avatar van Zagato
Potverdrie, kom net de ZiggoDome uit. Wat een optreden. De nieuwe nummers komen live echt lekker uit de verf! Echt heel vet!

avatar van west
Echt een absoluut briljant concert. Wat een ongelooflijke liveband en wat een sound! En inderdaad, die nieuwe nummers daar was niks mis mee. De eerste vond ik helemaal steengoed.

avatar van legian
Ik kan niets anders dan instemmen met de heren hierboven. Ontzettend genoten van het concert en ben erg benieuwd hoe de nieuwe nummers op de CD gaan uitpakken.

avatar van THEMARSVOLTA
Was fantastisch, al mistte ik wel een beetje een nummer al rosetta stoned, lateralus of the grudge...maar descending en invincible maakte veel goed. Blij dat ik ze een keer live heb mogen meemaken.
Kan niet wachten op het nieuwe album!

Edit: mag eigenlijk niet klagen, was gewoon supervet!

avatar van Timmy28
Concert was echt geweldig....strak en hard...echt genoten...descending was echt bizargoed?

avatar van Ataloona
Die eerste van de nieuwe nummers was wat mij betreft echt het hoogtepunt van de avond (wellicht was Aenima dat geweest als die later in de set zou worden gespeeld). Geweldig jam-achtig nummer, doch retestrak gespeeld en goed doordacht. Mooi ook dat de band zelf ook enthousiast was om het nieuwe materiaal te brengen (en het helpt als het zo massaal goed ontvangen wordt tijdens het concert).

Puntje van kritiek. Die encoreklok. 11 minuten wachten en wat krijg je? Een lange zeer onnodige drumsolo. Dat haalde de vaart toch wel behoorlijk uit het concert. Gelukkig zijn Vicarious en Stinkfist meer dan sterk genoeg om als afsluiters de boel weer snel aan te slingeren. Maar toch, had die 20 minuten aan getreuzel geskipt en vervangen voor Lateralus en The Grudge of Ticks and Leeches en je hebt een wereldconcert. Nu net wat daaronder. Daarvoor was de set ook net iets te festival-achtig met alle 'hits' die langskomen.

Overigens complimenten voor de Ziggo Dome qua audio en visuele aspecten. Zo kwam de typische sound van Tool enorm tot zijn recht in de Ziggo Dome en was het geluid van de ritmesectie (toch het lastigste gedeelte bij deze band) precies goed. Icm de mooie lichtshow toch zoals je Tool wilt zien.

avatar van Demon.
Die klok was toch gewoon rookpauze? En de drum solo hoort erbij!

avatar van Banjo
Amsterdam!Dat was alles wat de zanger zei... heeft hij ze wel helemaal op een rijtje?.
Ik praat wat met mensen om me heen, omdat Tool altijd zo excentriek afstandelijk en eigenwijs over komt. Maar iedereen vind dat volledig normaal... En ja zeggen ze en daarom zijn ze ook zo goed.
Maar ik blijf dit vreemd gedrag vinden binding met je publiek/fans is toch een heel mooi iets.
En ik mis dat gewoon en niet alleen de communicatie maar er zijn nog genoeg min punten.

Maar voor voor de rest was het heel erg goed! heel erg strak en erg opzwepend.
Een cijfer is moeilijk te geven (want je mist altijd wel een favoriete nummer).
Maar toch vond ik het een dikke 8 waard.

avatar van Mr.Domestica
Topconcert! Maar inderdaad, de lange pauze en drumsolo mogen er voor mij ook uit.

avatar van Banjo
west schreef:
De eerste vond ik helemaal steengoed.


Ik had echt zoiets van wat gebeurd hier !
En je merkte ook goed dat ze meer op de drums gaan leunen wat in 10.000 Days misschien wel wat ontbrak.

avatar van Zagato
Wat ik vannacht nog vergat te zeggen was: wat is die Danny Carey een geniale drummer, niet normaal!

avatar van legian
Banjo schreef:
Amsterdam!
Dat was alles wat de zanger zei... heeft hij ze wel helemaal op een rijtje?.
Ik praat wat met mensen om me heen, omdat Tool altijd zo excentriek afstandelijk en eigenwijs over komt. Maar iedereen vind dat volledig normaal... En ja zeggen ze en daarom zijn ze ook zo goed.
Maar ik blijf dit vreemd gedrag vinden binding met je publiek/fans is toch een heel mooi iets.
En ik mis dat gewoon en niet alleen de communicatie maar er zijn nog genoeg min punten.


Ik had het er met mijn maat nog over, maar wij concludeerde ook dat hij ze niet helemaal op een rijtje heeft. Toch had ik niet verwacht dat hij lekker elk nummer uitgebreid gaat inleiden zoals sommige artiesten doen. Maar om te zeggen dat ze daarom zo goed zijn gaat me iets te ver, wel dat het bijdraagt aan de vaagheid die ze graag uitstralen.

Maar mijn maat vertelde dat Anouk dus ook zo is. Hij heeft haar laatst gezien en daar kwam ook nauwelijks een woord uit. Zelf moest ik nog aan Steven Wilson denken, die zocht ook nooit het contact op. Zo zijn er nog wel meer artiesten, hoewel die vaak nog wel een bedankje weten uit te brengen, dat had hier nog wle gemogen. Verder heb ik het niet gemist eigenlijk.

Viel mij trouwens op dat bijzonder veel mensen zich aan het foto/video verbod hielden. Maar een enkeling heb ik een foto zien maken, normaal is het andersom.


avatar van Banjo
legian Dat je geen foto's en filmpjes mocht maken maken (alleen in het laatste kwartier!) Dat was bij A Perfect Circle (Afas) ook al het geval. Die regel is natuurlijk klink klare onzin zo'n band denkt maar alles te kunnen maken. Maar goed ik vind het prima dat de zaal compleet donker is, maar veel mensen willen gewoon meer over houden aan zo'n bijzonder concert dan dit. Een foto een filmpje en een paar mooie woorden!.
Pure arogantie...

Rudi1984
Aan die arrogantie (rug naar het publiek, regeltjes opleggen, interessant doen) erger ik me sowieso altijd een beetje bij Tool, hoe briljant hun albums ook zijn. Mede daarom vond ik hun optreden destijds in de HMH ook zo enorm tegenvallen, los van dat het muzikaal toen ook wat minder was. Toen was er - uitzondering voor die tijd - ook een rookverbod en werkten de medewerkers erg sfeerverstorend door heel overdreven te reageren op elke sigaret die aanging.

avatar van Ataloona
Mja, cameraregeltjes vind ik zelf ook wat overdreven. Ik merkte gisteren weinig extra beleving door de afwezigheid van camera's - waarschijnlijk omdat ik mij er toch al niet aan kan irriteren als iemand de behoefte heeft om foto's te maken of een video te schieten.

Gelukkig gisteren weinig sprake van een arrogante houding van de band. Buiten Keenan om was de hele band - itt tot hun reputatie - best veel bezig met het publiek. Zeker Chancellor jutte het publiek meer dan eens op. Alleen die pauze en die drumsolo vond ik irritante moeilijkdoenerij (alsof het zo'n lange show is) en weinig ''klantvriendelijk''.

Wel grappig dat je het rookverbod aanhaalt. Ik stond gisteren bijna geheel vooraan (zeg maar: rij 5 vanaf het podium in de zaal), maar er hadden er toch behoorlijk wat maling aan dat verbod. Om mij heen ging de ene joint/sigaret na de andere de hens in. Zelden dat ik dat nog meemaak bij een indoorconcert in Nederland.

Andere observatie. Tool is wel echt een band die mensen doet wijfelen. Veel bezoekers waren intern bezig met het vraagstuk: ''to mosh, or not to mosh?''. Er braken steeds kleine moshpitten uit op harde momenten, maar die duurden dan maar 10 seconden omdat de band alweer overging op andere motiefjes en riffjes en dropen de moshers weer eventjes af. Vroeg me achteraf af of die bezoekers wel een idee hadden over waar ze waren, want dat kun je vooraf ook wel inschatten bij deze band

avatar van legian
Aan een rookverbod houden de meeste zich niet, ben er ondertussen aan gewend geraakt. Net zoals die telefoons. Toch ben ik er groot voorstander van om geen foto's of videos te maken. Het is namelijk rete irritant als iemand de hele show aan het filmen en voor je neus. En wat doe je er nou mee? op youtube zetten met een ruk geluidskwaliteit. 9 van de 10 keer kan die camera de effecten niet eens goed weergeven, dus daar heb je ook niets aan. En ga je zelf die filmpjes weer terug kijken? Ben daar wel benieuwd naar eigenlijk, hoeveel mensen die dat doen kijken het ook terug, en hoe vaak dan?
Banjo heb dat inderdaad begrepen, was daar zelf helaas niet bij, kan me nog herinneren dat ze toen bij een concert een hele boel mensen naar buiten verbannen hebben om die reden. Heb het ook wel meer artiesten zien doen, maar steeds meer accepteren het maar.

Was daarom wel blij dat de mensen zich er hier gewoon netjes aan hielden, geen irritante schermpjes in het zicht. Ik heb voor mijzelf trouwens de regel dat als ik bij een pit sta en mensen dat zie doen ik ze met alle liefde die pit in werk. Hetzelfde met rokers trouwens.

Ik heb me laatst bij Disturbed echt verbaasd over de hoeveelheid mensen die bijna de hele show met die telefoon bezig zijn. Dan vraag ik me af hoe zij die show überhaupt beleven, lijkt me toch weinig lol door dat kleine schermpje. Ik heb daar trouwens ook iemand hardhandig weggewerkt omdat die besloot dat hij ook het publiek maar moest filmen, dat moet je niet voor mijn neus doen. Maar ik dwaal af...

En Tool die zich arrogant gedraagt, tja dat is ook niets nieuws volgens mij. Trek mij er weinig van aan. Heb erg genoten van de muziek en vond eigenlijk alleen die in- en outro van de drumsolo echt langdradig en onnodig.

avatar van Banjo
In 2006 Rotterdam Ahoy was de sfeer heel anders Maynard sprak het publiek gewoon regelmatig toe en bijna op het einde gingen ze met de hele band voor op het podium zitten!. Zoiets vergeet ik nooit weer dat was gewoon mooi...

avatar van Korreltje Zout

Quote uit die recensie: "Door die nieuwe nummers zakt de show in het middenstuk een klein beetje in"

Neen. Die waren juist erg indrukwekkend.

avatar van Zagato
Korreltje Zout schreef:
(quote)

"Door die nieuwe nummers zakt de show in het middenstuk een klein beetje in"

Neen. Die waren juist erg indrukwekkend.


Ik heb vandaag al meer recensies gelezen waarvan ik dacht, was je er wel bij?

Edit: van onze Belgische vrienden:

We gaan alvast één topshow te zien krijgen op Rock Werchter: Tool benaderde de perfectie in Ziggo Dome - newsmonkey

avatar van Rvdz
Zagato schreef:
(quote)


Ik heb vandaag al meer recensies gelezen waarvan ik dacht, was je er wel bij?

Edit: van onze Belgische vrienden:

We gaan alvast één topshow te zien krijgen op Rock Werchter: Tool benaderde de perfectie in Ziggo Dome - newsmonkey


Hoi, schrijver van die OOR-recensie hier. Ik vond het toch echt zo, sorry! Er zijn maar weinig Tool-nummers die ik al na een keer luisteren goed vind, dus het is goed mogelijk dat ik als ik eenmaal de albumversies ken ik wel overtuigd ben, maar gisterenavond kon ik er nog niet veel mee.

avatar van Zagato
Rvdz schreef:
(quote)


Hoi, schrijver van die OOR-recensie hier. Ik vond het toch echt zo, sorry! Er zijn maar weinig Tool-nummers die ik al na een keer luisteren goed vind, dus het is goed mogelijk dat ik als ik eenmaal de albumversies ken ik wel overtuigd ben, maar gisterenavond kon ik er nog niet veel mee.


Iedereen zijn mening natuurlijk en ik geef toe dat ik de nummers van te voren op YouTube heb geluisterd. Ik vond ze live een stuk overtuigender dan ik verwacht had. Mijn verwachting voor het album is nu hoger dan een paar dagen geleden.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:30 uur

geplaatst: vandaag om 19:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.