menu
zoeken in:
avatar van Kaaasgaaf
Graag gedaan!
(Overigens is dit natuurlijk wel het soort informatie dat je gewoon op wikipedia e.d. kan vinden.)

avatar van Drs. DAJA
Cygnus schreef:
Sinds Bowie in 2004 een hartaanval op het podium kreeg, treedt hij nog maar mondjesmaat op. Een complete tour zal er waarschijnlijk niet meer inzitten...


Was geen hartaanval. Hij werd halverwege de tour niet goed maar hij had geen hartaanval.

avatar van Stijn_Slayer
Ik weet niet hoe betrouwbaar de info van Wikipedia is (iedereen kan er wat aanpassen nml.), maar daar staat (stond in ieder geval?) 'minor heart attack'.

avatar van herman
Ik heb het even nagezocht en het klopt wel, denk ik. Wikipedia heeft die informatie hier vandaan: http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/3878889.stm

En het is de woordvoerder van Bowie die letterlijk gequote wordt: hij had een verstopte kransslagader en is gedotterd, zoals dat in het medisch jargon heet. Hartinfarcten worden ook veroorzaakt door verstopte kransslagaders, maar of het daadwerkelijk tot een infarct was gekomen, is me niet helemaal duidelijk.

Maakt verder ook niet zoveel uit: als dit voor Bowie reden is om het wat rustiger aan te doen, geef ik hem groot gelijk.

avatar van Stijn_Slayer
Ik heb gisteren de DVD Serious Moonlight gekeken. Aan de hand van de tracklist had ik er wat meer van verwacht, maar bij het jaartal 1983 ging er al een belletje rinkelen.

Allemaal wat te glad (bassist en saxofonisten had ik er meteen uitgekieperd) en Bowie ziet er niet uit, maar wat is z'n stem daar fantastisch zeg! Zo goed heb ik 'm niet vaak horen zingen, al had hij af en toe ook de hoogte wel eens mogen zoeken.

Tweede helft van de DVD is trouwens duidelijk beter.

Father McKenzie
8 januari 2010; David Bowie wordt, op de verjaardag van wijlen Elvis Presley, vandaag 63 jaar. De King was 12 jaar ouder, die zou er 75 zijn, maar dat is iets anders gelopen, zoals we allen weten...

avatar van Stijn_Slayer
Ik heb vanavond wel een feestje, maar ik vrees dat David Bowie verhinderd zal zijn.

Mag ik eventjes zeggen dat ik vanavond met het bekijken van de Reality-dvd weer gezellig in mijn eentje muzikale hoogtepunten beleef?
Om mijn 30-jarig fanschap te vieren


avatar van bikkel2
Mocht ie toch niet meer in staat te zijn '' live '' te peformen dan heeft hij dat hoofdstuk in ieder geval waardig afgesloten .
De Reality tour was geweldig .

Ik zie Bowie overigens wel weer met nieuw plaatwerk komen .
Het kriebelt weer ( zie inderdaad De Standaard Online .... leuk stukje)

avatar van west
Even tussendoor: op de foto die hier van Bowie staat, lijkt hij op Louis van Gaal....
Allereerst: hoe is dat mogelijk? Vervolgens: volgens mij zijn er 1.000.000 betere foto's van Bowie te vinden.


avatar van ricardo
Dit is ook een artiest die echt steengoed schijnt te zijn, maar waar ik nog nooit een cd van beluisterd heb. Heb wel op you tube nummers beluisterd natuurlijk en het bevalt me wel.

Nu heeft deze artiest ook een echt immense discografie en is het lastig om ergens te beginnen. Met welk album kun je het beste beginnnen, een verzamelaar, of een live album of een regulier album?

avatar van Stijn_Slayer
Grofweg kun je David Bowie in 5 periodes opdelen.

1964 - 1967: Folkie Bowie. Dit kun je skippen. Op een klein handjevol nummers na niet de moeite waard.

1969 - 1974: Voornamelijk rauwe (hard)rock/glamrock. Ziggy Stardust is uit deze periode zijn bekendste album.

1975 - 1980: Meer experimentele periode, vaak samen met Brian Eno. Koude, grimmige sferen, ambient soundscapes naast 'gewone' liedjes. Station to Station, Low en Heroes zijn eigenlijk alle drie verplichte kost.

1983-1993: Bowie's artistieke dip, uitgegroeid tot superster werd de muziek alsmaar gladder en commercieler.

1995 - 2003: Bowie's sterke comeback. Elk album is wel de moeite waard, maar waag je eerst maar aan de vier eerder genoemde albums.

avatar van herman
Ik sluit me helemaal aan bij Stijn. Ik zou gaan voor Ziggy en één van de albums uit de experimentele periode. Dan kun je van daaruit wel weer verder gaan zoeken.

avatar van ricardo
En Hunky Dory hoort daar misschien ook nog wel bij denk ik, gezien de hoge score bij dat album met de vele stemmen.

Ik heb vanmiddag de singles collection uit 1993 gekocht, ik was eigenlijk op zoek naar Low en Ziggy Stardust, maar de singles collection kwam ik tegen voor slechts 5 euro, dat ik dacht die neem ik maar mee. Een buil kun je je er niet aan vallen dan immers. En dat is ook de best gewaardeerde en beoordeelde verzamelaar hier op mu.me.

Vanuit dat album kan ik mooi zien welke periode mij het beste ligt. Spit ik niet verder in de Bowie discografie, dan heb ik toch een mooie verzamelaar ervan.

avatar van herman
Op die singlesverzamelaar staan alleen de hits, die zijn niet echt representatief voor de albums. Al helemaal niet voor Low en Heroes. Wel een leuke koop voor 5 euro, want het zal nog wel even duren voordat je de hele catalogus compleet hebt, en dan heb je de hits alvast al.

Hunky Dory is erg tof, maar Ziggy Stardust is nog beter. Het is wel wat rustiger dan de andere albums uit deze periode.

avatar van Arrie
Ziggy Stardust is erg tof ja, maar Hunky Dory is nog wat beter.
Ik vind het dus precies andersom. Verder heb ik ook nog een hoop te ontdekken in het oeuvre van Bowie. Mooi bericht, Stijn!

avatar van Stijn_Slayer
ricardo schreef:
En Hunky Dory hoort daar misschien ook nog wel bij denk ik, gezien de hoge score bij dat album met de vele stemmen.


Dat is wel zo, maar dan kun je er nog wel een aantal bij plaatsen. Het lijkt me niet dat je in één keer tien albums wilt aanschaffen/beluisteren.

avatar van ricardo
Ik heb ook vaak gehoord dat Bowie de voorzet heeft gegeven voor de new wave, en een ander noemt het weer glamrock, en weer een ander vind het progressief klinken. Volgens mij is dit een enorm diverse artiest die met veel verschillende stijlen echt op topniveau uit de voeten kan.

En zo kun je ook weer zien dat de verschillende stijlen qua naam: prog, glam en hardrock en new wave/punk/postpunk enorm aan elkaar verwant zijn, en erg op elkaar lijken en veel invloeden onderling hebben uiteindelijk.

En ja hoor Stijn, ik ben zo iemand die in 1 keer 10 tot 15 albums gaat kopen.

AddictedToElvis
Hij wordt vandaag 64 jaar, een mooie leeftijd om weer een plaat te maken?

avatar van herman
Ik denk dat ie het na zijn hartaanval wat rustiger aandoet. Ik zet vandaag in ieder geval weer wat oude platen van hem op.

Van harte David!

avatar van Stijn_Slayer
Ik heb de hoop op een comeback inmiddels opgegeven. Ook al zou die er komen, dan vrees ik voor zijn stem. Hij moet compleet uit vorm zijn, en hij is nu een stuk ouder.

AddictedToElvis
Hm, dat bericht dat je een tijdje geleden postte met 'Bowie denkt aan comeback' gaf mij wel enigszins hoop, maar dat is ook alweer een tijdje geleden. Zijn stem vond ik nog heel erg goed bij zijn laatste tour, dus aan de leeftijd ligt het niet, maar ik weet natuurlijk niet wat die hartaanval met hem heeft gedaan...

avatar van Stijn_Slayer
Zijn laatste tour was uit 2004. Toen was hij dus 57/58. Zeker op die leeftijd, en als je je stem niet meer oefent gaat het normaal gesproken hard achteruit.

Als iemand 6 jaar nauwelijks heeft gezongen, en op leeftijd is, zal hij vast niet in één keer weer zo goed klinken als voorheen.

In 2006 zong hij nog eventjes mee met Gilmour, maar dat was te kort en niet veelzijdig genoeg om op basis daarvan te kunnen oordelen.

avatar van bikkel2
Misschien vind Bowie het wel genoeg zo . 64 is een mooie leeftijd om er de brui aan te geven .
Ik vermoed dat hij incidenteel nog wel iets wat gaat doen . Feit blijft met de meeste artiesten van zijn generatie nooit helemaal afscheid kunnen nemen van de buhne .

Een mooie nieuwe plaat zou toch wel te gek zijn . Wie weet .

avatar van Stijn_Slayer
Hij gaf er in 2004 eigenlijk al de brui aan. Daarna heeft 'ie heel incidenteel nog iets kleins gedaan. Als ik tot m'n 67e moet werken moet David Bowie dat ook, en die zes jaar dat hij nauwelijks iets heeft gedaan haalt 'ie nog maar mooi in.

Nee, maar serieus, ik zie 't niet meer gebeuren....

avatar van Arrie
Ach, de man heeft al een oeuvre waar je u tegen zegt, waar ik nog lang niet alles van ken, dus van mij hoeft het ook niet zo. En van hem zelf ook niet, denk ik, financieel is ie al lang en breed binnen.

avatar van herman
Stijn_Slayer schreef:
die zes jaar dat hij nauwelijks iets heeft gedaan haalt 'ie nog maar mooi in.

Wie zegt dat ie nu niets doet? Misschien is ie de muziek wel zat en staat ie ergens 40 uur per week vloeren te schrobben.

Maar van mij hoeft het niet meer... laat hem maar lekker van zijn oude dag genieten. Een tour zal er sowieso niet meer in zitten, dat trekt zijn gezondheid waarschijnlijk niet meer. Af en toe een filmrol en een huiskamerconcert in Zuid-Holland voor vrienden en bekenden is meer dan genoeg wat mij betreft.

avatar van aERodynamIC
En wat vinden we van het onlangs gelekte, nooit uitgebrachte album Toy?

The Thin White Duke's obsessed fans have been sharing a download link to the collection, which surfaced on t'internet last Sunday. The 14 tracks were recorded a decade ago but rejected by Bowie's then label Virgin.

Although alternate versions of some of the Toy songs have appeared as B-sides, the previously unheard tracks are a reminder of how much influence Bowie has had on other artists.

In 2002, a couple of songs recorded for Toy appeared on Heathen and as B-sides to its singles. Reportedly Toy was supposed to have featured the following tracks:[1]

"Uncle Floyd" - (new song, later appeared as "Slip Away" on the Heathen album)
"Afraid" - (new song, later appeared in remixed form on the Heathen album)
"Baby Loves That Way" - (re-recording of old song, later appeared on various singles from the Heathen album)
"I Dig Everything" - (re-recording of old song)
"Conversation Piece" - (re-recording of old song, later appeared on the bonus disc of the limited edition of Heathen)
"Let Me Sleep Beside You" - (re-recording of old song)
"Toy" - (new song, later re-titled "Your Turn to Drive" and made available as an exclusive download track at the iTunes Music Store)
"Hole In The Ground" (re-recording of 1970 demo)
"Shadow Man" - (re-recording of 1971 demo, later appeared on various singles from the Heathen album)
"In The Heat of the Morning" - (re-recording of old song)
"You've Got a Habit Of Leaving" - (re-recording of old song)
"Silly Boy Blue" - (re-recording of old song)
"Liza Jane" and "The London Boys" were reportedly also rerecorded during the Toy sessions but were not to be included on the album.


De laatste twee zijn wel included op de onlangs gelekte versie (en ik heb een zwak voor het origineel van London Boys). Ik vind het toch wel weer heerlijk om op deze wijze wat 'nieuwe dingen' van Bowie te horen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:08 uur

geplaatst: vandaag om 15:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.