menu
zoeken in:
Sheplays
Bij David Bowie - Ziggy Stardust (1972):

avdj schreef:
Inmiddels 5* en een top 10 notering. Wat een wereldalbum is dit toch! Grote klasse, de nummers duren geen seconde te kort of te lang en zitten vol verassingen. Niet Dark Side of the Moon is het eerste 'toekomstalbum' maar deze. Eén van de allerbeste albums uit de jaren '70. Veertig minuten luistergenot zonder inzinking.

Wie kan mij verder op weg helpen Bowie materiaal te ontdekken?

Aladdin Sane en Diamond Dogs om je ontdekkingsreis mee voort te zetten misschien?

Luister daarna ook eens naar het latere werk op 1. Outside.

avatar van orbit
Ik zou toch eerder met Hunky Dory beginnen, die vaagt Aladdin Sane moeiteloos weg!

Sheplays
Waarom niet?

Maar Hunky Dory is wel ietsje ouder toch als Ziggy Stardust?

avatar van Shangri-la
Ik ben het wel eens met Orbit dat Hunky Dory een betere plaat is, maar over smaak valt natuurlijk te twisten.

Sheplays
We hebben het hier over een ontdekkingsreis in het fraaie oeuvre van de heer David Bowie. Wat mij betreft geldt: én én en niet: óf óf.

Typisch mannelijk om weer in beter, sneller, duurder te willen denken!

avatar van Shangri-la
Als hij toch op ontdekkingsreis wil kan hij beter alle platen van Bowie gaan luisteren, dan kan hij zelf beslissen wat hij het beste vindt.

avatar van herman
Ik zou voor Aladdin Sane en Hunky Dory gaan. AS is meer een onstuimige rockplaat en ook behoorlijk glam, HD is wat meer een rustige folk-achtige plaat.

Later kun je altijd voor de rest gaan.

avatar van dynamo d
Ik vind Heathen de meest geniale plaat van Bowie. Eerst even wennen en daarna genieten. Elke keer weer.
Heathen is ook uitgebracht op SACD (multi-channel) en klinkt daarop helemaal fenomenaal. Net geen Top 10 bij mij maar het scheelt niet veel.

Sheplays
@ herman: Een Salomon's oordeel noemt men dit, geloof ik

avatar van herman
Daar staat het hier vol mee. Moet zelf nog eens achter Heathen aan.

avatar van dynamo d
Weet iemand of Bowie al bezig is c.q. plannen heeft voor een nieuw album?

paranoidandroid
Ik ben opzoek naar een goede live DVD van Bowie. Welke kan ik dan 't beste kopen?

Sheplays
Ik heb net de Reality DVD besteld. Ik weet nog niets over de kwaliteit.

Sheplays
Bij David Bowie - The Singles Collection (1993):

Ik heb deze verzamelaar voornamelijk aangeschaft vanwege Under Pressure en Dancing in the Street. Ik ben het echter met Harald eens dat Sound + Vision eigenlijk veel completer is.

@Alicia
Leuk te lezen dat jij in 1983 in de Kuip was, ik was er ook bij op die mooie zonnige dag. Het was voor mij wel de eerste en laatste keer dat ik in een stadion een concert heb bijgewoond. Ik was op het veld en toen Bowie begon te spelen kwam er een massa mannen over het hek en die hebben flink om zich heen gemept om naar voren te kunnen. Klein dompertje op de verder inderdaad zeer sfeervolle dag.

avatar van Alicia
Ja, het is zeker leuk dat jij daar ook was....mijn hemel, ik heb dus niets van dit incident gemerkt...maar ik zat dan ook op de tribune. Het was zeker een mooie avond. Voor mij was het ook de eerste en de laatste keer in zo'n stadion. Groetjes van Alicia!

jean maurice
@ Alicia Sheplays & Harald

ik denk dat ik misschien wat jonger ben dan jullie, maar destijds had je die film Christiane F Wir Kinder vom Bahnhof, het was bij ons op school verplichte kost en we zijn toen eens samen met de hele klas naar die film gegaan, ja die film maakte natuurlijk een geweldige indruk op me maar vooral toch die excentrieke man die David Bowie heette, ik heb toen een maand al mijn zakgeld gespaard om het album Heroes te kopen en toen was ik verkocht!!! het leuke is dat ik toen ook net mijn eerste vriendinnetje had dus voor mij heeft Bowie ook een hele romantische lading en dan toch vooral Wild is The Wind, met de volgende tekst: WITH YOUR KISS MY LIFE BEGINS.......kan je het niet treffender zeggen want zo voelt dat als je hoteldebotel op iemand bent......pfffff ja sorry maar ik ben in een romantische bui

Harald
: WITH YOUR KISS MY LIFE BEGINS.......kan je het niet treffender zeggen want zo voelt dat als je hoteldebotel op iemand bent...

Ik begrijp het ....every track has his own story. Als ik oldies luister dan komen ze weer naar boven...die sweet little sixteens

avatar van deric raven
Mijn live ervaring van een Bowie concert was ook zeker beneden peil. Ooit op het Goffertpark gezien.
Voorprogramma wis mij wel te overtuigen; Kim Wilde.

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:
Nee, ik heb niet zoveel met Bowie . Nummers als "Fame", "Golden Years", "Heroes" en "Ashes to ashes" vind ik dan nog wel aardig maar voor de rest: mwha......

Ik vind Bowie één der allergrootsten ooit, het verbaast me van jou dat je de enorme kwaliteit van Bowie's oeuvre niet hoger inschat.
Vooral zijn seventies oeuvre staat mijlenhoog boven de gemiddelde pop en rock die er toen gemaakt werd...

Ik vind Bowie na Elvis Presley één van de grootste performer's ooit.

En nonkel Neil (Young) natuurlijk... !

Bowie is naast Thom Yorke mijn eeuwige popheld. Vrijwel alles uit de jaren 70 is goed van de beste man, zelfs daarvoor maakte hij al geweldige muziek. Inderdaad 1 van de allergrootste.
Mijn Bowiemanie begon toen ten tijde van 'Hours...' op TMF een bowie top10 allertijde werd uitgezonden. Zo heb ik Queen destijds ook ondekt, ook op video getaped en helemaal grijs gedraaid. Ashes to Ashes (nr4), Heroes (nr2) en Space Oditty (nr1) maakte uiteraard de meeste indruk op me. Drie keer raden wat er op nummer 3 stond.
Na aanschaf van The Singles Collection was ik verkocht.
Het eerste volledige David Bowie album dat ik luisterde was Low, en het is nog steeds mijn favoriet. Het Berlijn Trio beschouw ik als zo'n beetje de beste beste platen ooit (ja, ook Lodger).
Ik leende al zijn cd's bij de bibliotheek, op cassettebandje en in de Walkman. Het was een mooie tijd.
Echt heel veel muziek dat ik daarna ondekte komt een beetje via hem, zoals Aphex Twin (zijn 'Heroes' remix), Talking Heads (via Eno), Pixies (door Cactus), Joy Division, Iggy Pop, Lou Reed en dus ook The Velvet Underground, veel Post-Punk, Sonic Youth (op advies van Bowie) en natuurlijk Syd Barrett, de man die de trend zette om met nadruk met een engels accent te zingen.
Zijn jaren 80 eufre heb ik 1 keer geluisterd, maar ik heb weinig behoefte om t ooit weer op te zetten. Jammer, gemiste kans. Later werd het wel weer wat beter, maar iedere Bowiefan weet t, Na Scary Monsters and Super Creeps was t over. Wel ben ik eeuwig dankbaar dat ik hem Live heb gezien tijdens de Reality Tour, briljant concert. Het is tegenwoordig een geweldige man, altijd goedlachs tijdens interviews maar hij doet t wat rustiger aan nu. het wordt weer tijd voor een nieuw cdtje!

EVANSHEWSON
Weet iemand toevallig of David met een nieuwe plaat bezig is...
ik zit echt te hongeren naar nieuw werk van deze gigant.

Zijn Reality is ondertussen al vier jaar oud...

Hij is niet bezig met een nieuwe plaat.

avatar van Deranged
Heathen is ook geniaal.

avatar van spruitje
@ Terrapin: How do you know? Kom je dagelijks bij 'm op de koffie?


avatar van titan57nl
Bij David Bowie - Ziggy Stardust (1972):

Benjammin' schreef:
Ken nog niet veel van David Bowie. Alleen deze, Hunky Dory en Space Oddity. Maar dit vind ik dan toch de beste. Het wordt tijd dat ik nog meer ontdek van deze man. Heeft iemand tips?

Station to station, Diamond Dogs, Low en Heroes.

avatar van orbit
Aladdin Sane dan toch ook!

EVANSHEWSON
Bowie is toch een ongelooflijke interessante artiest, ik vind hem zeker naast Elvis Presley één van de grootste performers ooit, iemand die ontzettend grote en klassieke pop- en rockplaten heeft gemaakt.
Sinds 2003 is er niets nieuws meer uitgekomen, maar met Bowie weet je nooit, ik verwacht toch nog enkele straffe stoten van deze rasartiest.
Lots of respect for Bowie!

Joy
Bij David Bowie - The Man Who Sold the World (1970):

EVANSHEWSON schreef:
maar het gros van 'The Man Who sold the World' bestaat nog niet uit erg gedenkwaardige songs, maar hij is beslist op de goede weg.

ik zit ervoor en ben bij track 1

wat kan ik het beste volgen na deze?

gewoon zijn volgende plaat?

avatar van lebowski
Absoluut zijn volgende plaat, zijn eerste topalbum!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:02 uur

geplaatst: vandaag om 13:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.