menu
zoeken in:
avatar van Robertus
En dan gaat Dave ondertussen een biertje drinken?
BTW ik hoop niet dat ik te laat ben ingestapt om ze ooit nog eens live te mogen zien..

avatar van deric raven
Vroeger zette hij dan een shot heroïne, misschien pakt hij nu wel een biertje.

avatar van sjoerd148
Gahan heeft overigens wel een aantal nummers geschreven voor hun meest recente album.
Gore is voor mij de motor van de band en blijf hopen op een terugkeer van Wilder.
Volgende tour zal nog wel ff duren eerst maar een nieuw album.

avatar van lennon
Robertus schreef:

BTW ik hoop niet dat ik te laat ben ingestapt om ze ooit nog eens live te mogen zien..


Die gaan door tot ze dood neervallen denk ik. Om de 4 a 5 jaar komt er een nieuwe plaat en vaak een hele uitgebreide tour.. De band was de laatste tour erg op dreef, en zag er niet uit alsof het de laatste zou zijn... Dat vond ik in 2009 wel het geval (maar toen had Dave ook kanker, en maakte een uitgebluste indruk.. logischerwijs) Ik vermoed dat jouw kans nog wel komt.

avatar van Robertus
Dan heb ik nog voldoende tijd om de rest van het oeuvre uit te spitten..Ik hoop dan in elk geval dat Fletcher er nog inzit en Dave ondertussen geen rare dingen doet of ziektes krijgt.

avatar van deric raven
Fletchers aandeel is niet zo groot, een beetje de zakenman, hij zal er wel voor gezorgd hebben dat het financiële aandeel wel prima geregeld is.

avatar van Robertus
Hij doet dus al drie dingen: Koffie zetten, zakenman wezen en figureren tijdens clips en shows. En dat al meer dan 30 jaar. Zonder Fletch geen DM....

Gore daarentegen, wat doet die nou behalve af en toe wat zingen en liedjes schrijven. Dat hij een beetje speelt met je emoties en beleving en je af en toe zelfs doet twijfelen aan vastgeroeste opvattingen is verder niet belangrijk. Volledig inwisselbaar....

avatar van sjoerd148
Martin Gore laat alvast wat doorschemeren. Het zal alleen nog wel een tijdje duren voor het zover is.

avatar van Robertus
Bij Depeche Mode - Songs of Faith and Devotion:

Even over die kwestie Gahan/Gore als zanger. Voor mij is Dave Gahan echt de stem van Depeche Mode. Ik vind hem één van de betere stemmen in de popmuziek zelfs. Zijn donkere klanken liggen als een warme deken over de muziek heen en maakt het zeer herkenbaar. Geen DM zonder Gahan voor mij.

Gore heeft zeker zijn momenten en scoort iets meer op emotie, maar minder op techniek. (Ik weet niet hoe technisch Gahan daadwerkelijk is, maar het zingen lijkt hem gewoon veel makkelijker af te gaan, terwijl Gore er hard voor moet werken) En hij heeft moeten groeien. Hoe ouder hij wordt, hoe meer ballen en kracht er in zijn stem gaat zitten. Op Somebody klinkt hij nog erg fragiel en nog iets te veel als een zielig jongetje. Op The Things You Said heeft hij voor mij pas zijn echte vorm gevonden en komt de emotie ook echt over. En uiteindelijk tien jaar later, op Home, breekt hij pas echt mijn hart met zijn gezang!

Ik heb ook wel eens de neiging de wisselwerking tussen de zangers te vergelijken met Tears For Fears. Roland Orzabal heeft de krachtigste stem en zingt de meeste nummers. Curt Smith mag dan af en toe de rustigere nummers doen, maar doet dat dan ook met verve. Echter, als ze samen zingen kan het voor mij sowieso niet meer stuk. Zo ook bij DM: Everything Counts en Here Is The House zijn daar mooie voorbeelden van.

avatar van deric raven
Shake The Disease vind ik ook een goed voorbeeld, waarbij het mooi samen valt met de twee stemmen.
Ik ben ook een zeer groot liefhebber van Gahan, waarbij hij ook nog eens het vermogen heeft om de door Gore geschreven songs perfect te verwoorden, alsof ze een deel van hemzelf zijn.
Gahan heeft ook de uitstraling, vooral op het podium een katalysator, inclusief zijn manier van bewegen.
Absoluut een frontman, Gore blijft bij mij wat schuchter, en vooral live onzeker over komen, al heeft hij dat niet als hij achter zijn keyboard staat, maar het in het middelpunt staan, daar is hij volgens mij niet de persoon voor.

avatar van orbit
DM liefhebben zonder dat je Gahan liefhebt kan niet. Punt uit. Natuurlijk is voor de sound Gore net zo belangrijk, maar de presence en het geluid zou volkomen kut zijn zonder Gahan, lijkt me een 1,2tje.

avatar van lennon
Martin Gore doet in elke show een of twee nummers alleen met een piano (die hij niet zelf speelt ) . Hij staat dus voor een groot publiek redelijk "naakt" te zingen.
Als hij liever op de achtergrond blijft lijkt me dit niet iets wat hij elke tournee zou doen.. of dave moet dreigen hem inelkaar te rammen als ie t niet doet?

Ik lees ook dat Gore moeite moet doen om te zingen? Ik begrijp dat echt niet. De man heeft zo'n mooie stem en zingt zo mooi... ook vroeger al... het is voor Dave naar mijn idee die veel beter is gaan zingen de laatste 10-15 jaar.

avatar van deric raven
Die mening deel ik totaal niet.
Ik heb Depeche Mode live gezien tijdens de Violator en Songs of Faith and Devotion tour, Dave zijn stem heeft veel geleden, en ik vind hem echt nu minder bij stem.
Als Gore niet zou zingen, zou voor mij geen gemis zijn.

avatar van lennon
Op de soulsavers plaat zingt dave als nooit tevoren. En ik weet niet of je de laatste DM.tournee hebt gezien? Maar daar zet ie dat echt voort.

lennon schreef:
Op de soulsavers plaat zingt dave als nooit tevoren. En ik weet niet of je de laatste DM.tournee hebt gezien? Maar daar zet ie dat echt voort.


Om maar met de deur in huis te vallen: da's geen waar tav het eerste. Niet dat je denkt dat ik hedentendage nog minstens 60 euro ga neertellen om DM live te zien.

Vwb Soulsavers - daarop wou ik juist DR attenderen, omdat ik vind dat zijn stem daarop 'rijper' (iets meer gebroken klinkt); toonkleur en timbre zijn veranderd. De Gahan van nu heeft (waarschijnlijk) minder bereik dan - pak 'em beet - 12 jaar geleden, maar de stem is er interessanter door geworden. Hoe minder Gore zingt, hoe beter - hij is een vrij 'dunne' vocalist.

avatar van deric raven
Daar ben ik het absoluut mee eens; de stem klinkt geleefder, gebroken.
De samenwerking met Soulsavers vind ik niet zo geweldig, ik ben meer een liefhebber van de albums met Mark Lanegan.
Het solowerk van Gahan vind ik meer geslaagd, maar staan voor mij absoluut in de schaduw van het werk tot en met Songs of Faith and Devotion.
Ik weet dat Ultra ook erg gewaardeerd wordt, maar ik heb dat gevoel daarbij minder.
Verder ben ik absoluut wel een liefhebber van geleefde stemmen, maar dan meer bij personenen als Greg Dulli, Nick Cave, Johnny Cash, Tom Waits en de door mij al eerder genoemde Mark Lanegan.

avatar van lennon
Al met al hou ik van zowel Gahan en Gore 's geluid..zonder beide geen DM.

Verbaas me wel over de kritiek die Gore krijgt. En matige zanger vond ik echt schrikbarend

avatar van deric raven
Matige zanger, maar wel iemand die geweldige muziek en teksten heeft gemaakt.
The Things You Said vind ik dan wel weer een prachtig nummer, maar dan vooral de studioversie.

avatar van lennon
Hier blijven we het oneens. Gore is naar mijn mening absoluut geen matige zanger. Kan ook erg genieten van zijn solowerk, en live zit ie er niet naast.

Anthony Kiedis van RHCP.. dat is bijvoorbeeld een matige zanger.. maar Gore? Nee.. kan er bij mij echt niet in.

avatar van deric raven
Kiedis vind ik weer geen matige zanger, ik geef toe dat hij live niet altijd even sterk is, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat de keren dat ik hem live zag, hij behoorlijk strak van de drugs was, waardoor hij minder presteerde.
Wel trouwens net als Gahan een podiumbeest.

D'r wordt elders ook volop over gekwepseld: Depeche Mode Message Board • View topic - Who is the better vocalist, Dave or Martin? - forums.depechemode.com

"Fragiel" zou trouwens ook een goede typering zijn voor de stem van Gore. La 'k 't zo zeggen als hofzanger bij Game of Thrones zou Gore niet veel seizoenen hebben doorstaan. Gore is imo een gemaakte zanger, Gahan de natuurlijke. Ik ken er die vinden dat Gore geloofwaardiger klinkt

avatar van lennon
Hoe is een zanger gemaakt?

avatar van deric raven
Gewoon met een zaadje en een eitje.

lennon schreef:
Hoe is een zanger gemaakt?


Misschien je voorstellingsvermogen even activeren? Of fff google'n.

Om je op weg te helpen: Hans van Breukelen is een gemaakte keeper - iemand die zichzelf gevormd heeft o.m. door training en mentaliteit; Edwin van der Sar is een natuurlijke keeper net als bijv Jan van Beveren.

Bernard Sumner van NO is ook een gemaakte zanger en er zijn er meer van

avatar van lennon
En toch was van Breukelen de beste die Nederland heeft gehad in al die jaren ...

Het zegt me echt helemaal niks. Als je niet kan keepen wordt je nooit een goede keeper. (Kijk maar naar Cillessen ) hetzelfde geldt voor zangers.
Martin Gore kan gewoon goed zingen. Houdt toon en is zuiver. Fragiel? Ik hoor t niet. Wel met gevoel. . Dat zal wel bedoeld worden .

En even terug komen op Kiedis.. dat is dus iemand die niet kan zingen. Zingt vals, haalt tonen niet Etc etc. De man heeft wel een x factor waardoor ie t redt. En een goede band achter zich. Niet voor niks dat de man nog nooit een solo plaat heeft gemaakt. Dat wordt helemaal ruk namelijk.

Martin Gore een zwakke zanger noemen vond ik echt onbegrijpelijk.

lennon schreef:


Martin Gore een zwakke zanger noemen vond ik echt onbegrijpelijk.


Oh, ik begrijp best wel dat jij sommige dingen onbegrijpelijk vindt - da's nou net het voorstellingsvermogen.

Qua keepers en de kwalificatie "beste keeper" denk ik dat HVB wel een longlist haalt, maar er zijn zeker 3 keepers die hem voorgaan. Leg je oor maar eens te luisteren bij kenners. Van Beveren was beter en Van der Sar ook, Frans de Munck en ik denk dat Tonny van Leeuwen en Pim Doesburg ook wel in dat rijtje thuishoren. Allemaal atletische raskeepers!

Gore is niet toonvast, heeft geen power en ausdauer. Kijk maar eens naar de gedraai bij het switchboard van de PA als Gore moet gaan zingen.

avatar van deric raven
Depeche Mode heb ik wel jaren lang werelds beste band gevonden, echt waar!!
Maar ik blijf er bij dat ik Gore geen bijzondere zanger vind, en Kiedis wel een stuk beter.
Niet de beste van de wereld, zeker niet, maar wel een zanger.
De muzikaliteit van Gore wordt wel eens onderschat, maar geef hem een gitaar, en hij speelt een deuntje mee.
Ik heb er meer moeite mee dat Depeche Mode nog steeds aan synthpopband gezien wordt, voor mij is het dus wel degelijk een rockband.
maar Lennon, over Martin Gore als zanger zullen wij het nooit met elkaar eens worden.

avatar van deric raven
Ik denk dat Martin Gore ook grotendeels verantwoordelijk is voor de bieromzet onder het publiek tijdens het concert.

avatar van lennon
deric raven schreef:

Maar ik blijf er bij dat ik Gore geen bijzondere zanger vind, en Kiedis wel een stuk beter.
Niet de beste van de wereld, zeker niet, maar wel een zanger.
over Martin Gore als zanger zullen wij het nooit met elkaar eens worden.


Even ter vergelijking (publieks opname, dus niet aan gesleuteld)

Martin Gore (begleid door piano, speelt niet zelf, dus daar moet je toch redelijk zelfverzekerd voor zijn)
Martin Gore Somebody @Depeche Mode Bercy 31 janvier 2014 - YouTube

en Kiedis...

Wie is er nou geen echte zanger?... in het refrein redt Kiedis het al niet meer.... De man kan lekker rappen, maar daar houdt t echt op... zodra hij de diepte in moet qua zingen is het voorbij...
Anthony Kiedis & Josh Klinghoffer - Live set at UCLA Spring Sing 2015 - YouTube

Bij toeval liep ik ook nog tegen dit vergelijk op.... erg grappig om te horen...
Josh Klinghoffer vs John Frusciante " Dani California " - YouTube

avatar van deric raven
Goed voorbeeld Lennon.
Gore heeft dus wel degelijk in de loop der jaren zelfinzicht gekregen.
Hij probeert de hoge tonen niet meer te halen, omdat hij daarvoor gewoon de kwaliteiten mist.
Hier zingt hij het lager, waardoor het beter klinkt.
Helaas valt hij op het einde wel weer in de bekende valkuil, door de hoogte in te gaan, en dan hoor je gelijk zijn zwakte.
Bedankt dat je juist met dit fragment komt aanzetten.
De opname van Red hot Chili Peppers in niet geweldig, Kiedis is niet in vorm, grote kans dat drugs weer een rol hierin hebben gespeeld.
Verder is het gitaarspel en de zang van Klinkhoffer erg belabberd te noemen, waardoor hij ook niet de juiste begeleiding krijgt.
Frusciante vind ik trouwens wel een slechte zanger, gelukkig heb je voor een fragment gekozen, waar zijn zang niet echt te horen is.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:52 uur

geplaatst: vandaag om 14:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.