menu
zoeken in:
avatar van gemaster
7 december staan ze in de 013. Kan ik ze eindelijk eens een keertje live zien, na ze al verschillende malen mis te zijn gelopen. Hoera!

avatar van luc011190
Mmmm, ik ga Tom Barman zien dj-en op de Museumnacht, ik ben benieuwd

avatar van Kaaasgaaf
Ze zouden toch in 2009 met een nieuw album komen? Toen Vantage Point uitkwam (vorig jaar dus) zei Barman steeds in interviews dat een opvolger al klaar lag en het komende jaar uit zou komen. Maar het jaar is al bijna voorbij en ik heb er niets over gehoord. Weet iemand hier iets meer van?

avatar van Manuel
Zag net op wikipedia inderdaad hetzelfde. Niet dat dat te vertrouwen is, maar wel veelbelovend.

Kom maar op met die plaat!

avatar van Hendrix4live
Is er nu verder al iets bekend over een nieuwe. Heb nog steeds niks gehoord.

avatar van Arrie
Bij Arno - Brussld (2010):

Father McKenzie schreef:
Want dEUS is dood, vrees ik....

Daar kan ik het echt totaal niet mee eens zijn, Vantage Point was een zeer sterk album, als je het mij vraagt. Tuurlijk niet zo sterk als de eerste drie dEUS-albums, maar toch zeker niet verkeerd.

Father McKenzie
Ik wil maar zeggen, dat wat dEUS betreft de neerwaartse spiraal duidelijk is ingezet, ik verwacht er echt niet veel meer van, ik denk dat we het beste van die band gehad hebben, maar hopelijk vergis ik me...

avatar van VictorJan
Afwachten hé, ze komen ergens dit jaar met een nieuw album, hoewel daar nog wat onduidelijkheid rond heerst. Barman zei in een interview dat ze een beetje teruggingen naar de sound van the Ideal Crash en dat kan mij zeker bekoren. Ik heb ook al een klein voorproefje gehad op Pukkelpop, en ook dat was zeker niet verkeerd. Deed zelfs een beetje als Pink Floyd aan met dat vrouwenkoortje...

avatar van Arrie
VictorJan schreef:
Barman zei in een interview dat ze een beetje teruggingen naar de sound van the Ideal Crash


Nu ik dat weet, kan ik echt niet wachten!

avatar van Manuel
Begin 2011 las ik ergens..

avatar van woutorrmusic
Joepie, ik ga ze live zien op het Bruis festival in Maastricht! Gratis!

avatar van Daan0
Ik ben der ook bij op het Bruis festival!

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Nieuwe plaat komt uit in februari en wordt geproduced door
Dave Bottrill (The Ideal Crash).

avatar van Arrie
Yes!!! De productie van The Ideal Crash is perfect! Omg, ik kan echt niet wachten!

avatar van corn1holio1
rustig Arrie, ga nu niet van stapel lopen... Een nieuwe Ideal Crash, het zou fantastisch zijn, maar ik ben redelijk sceptisch. Zeker na het ongelooflijk tegenvallende Vantage point.

avatar van Arrie
Ik ben nou eenmaal een dEUS-fan en ik vind Vantage Point ook erg goed.

avatar van Sandokan-veld
Vantage Point was in ieder geval stukken beter dan Pocket Revolution, dus als er een stijgende lijn wordt vastgehouden, kan er van alles gebeuren.

avatar van Arrie
Dat ben ik zeker met je eens. Pocket Revolution heb ik nog op 4* staan, maar dat is vooral dankzij enkele geweldige nummers (Bad Timing, het oudere Nothing Really Ends). En dankzij mijn fanboyisme natuurlijk. Maar voor dEUS-begrippen is die 4* al erg laag, dus Pocket Revolution vind ik inderdaad niet echt geweldig, draai hem ook bijna nooit.

avatar van corn1holio1
Hmm ik vond pocket revolution goed, niet super, maar vantage point daar nog een stukje onder eigenlijk. Ik denk niet dat die de 30 afspeelbeurten gehaald heeft, wat voor een deus plaat wel héél erg laag is!

Maar ok, laten we er gewoon van uitgaan dat de volgende van het niveau Ideal Crash -IaBUtS is!

avatar van herman
Ik vind Pocket Revolution eigenlijk beter dan The Ideal Crash en Vantage Point. De sfeer spreekt me wel aan en op The Ideal Crash heb ik te vaak gehoord, denk ik. De b-kanten van The Ideal Crash vind ik beter dan de meeste nummers zelfs.

avatar van Sandokan-veld
Arrie schreef:
En dankzij mijn fanboyisme natuurlijk.


Ik heb een ander soort fanboyisme met deze band. De dEUS van de eerste twee reguliere studioplaten (met Carlens en Trouvé) vind ik echt een van de beste alternatieve rockbands ooit. Ik baal er nog steeds een beetje van dat die lineup zo snel uit elkaar is gespat (natuurlijk deed Trouvé al nauwelijks mee op In a Bar, Under The Sea), en misschien dat ik daarom al hun volgende platen een tikkeltje onderwaardeer.

Maar een band met Tom Barman en Mauro Paulowski moet in staat zijn een echt meesterwerk te fabriceren, toch?

avatar van Arrie
Vergeet Craig Ward niet, die heeft toch ook wel een hoop meegeschreven op In A Bar, Under The Sea.

avatar van Sandokan-veld


En daarom is dat een nog prachtigere, veelzijdigere plaat geworden dan WCS. Zoveel variatie!

Toch vind ik de spanning in de muziek wat minder worden als Trouve en Carlens zijn vertrokken.

avatar van Arrie
Dat kan ik me goed voorstellen, ja. Zelf vind ik The Ideal Crash dus echt hét meesterwerk, en vind ik daar zeker een hoop spanning inzitten. Maar wel op een andere manier. Dus ik begrijp zeker wat je bedoelt. Na The Ideal Crash is het naar mijn mening inderdaad heel wat minder met de spaning. Zonder Carlens en Trouvé werd het eigenlijk gewoon een andere band. Na The Ideal Crash werd zelfs de bezetting helemaal omgegooid waardoor het alweer een hele andere band werd. Wat ik erg jammer vind, Pocket Revolution en Vantage Point zijn toch de twee minst interessante dEUS-platen. Vantage Point is wel erg goed, maar toch niet zo als de eerste twee.

avatar van corn1holio1
Eerste 3!

Antagoon
Nee de eerste twee Ik vind Ideal Crash wat overschat, althans hier op MM. Destijds werd hij door de pers ook minder positief ontvangen. daar was ik het aanvankelijk helemaal niet mee eens (irritante pers kraakt een van je favorieten af). Maar het moet gezegd, ze zaten er niet zover naast. Wat mij betreft dan.
Ideal Crash is een wat gekunstelde, bedachte plaat. Het spontane (de prettige gekte) van de eerste platen was verdwenen met Carlens en Trouvé. Er was ook destijds ook de nodige onderlinge wrijving, meen ik. dEUS was een succes en de druk speelde vast een rol.
Weet iemand waar de nieuwe plaat blijft?

avatar van herman
Volgens mij was Oor destijds anders wel positief. In die tijd was dat toch wel een belangrijke graadmeter (zo zonder internet). Maar recensies zeggen verder niet zoveel, je kan de waarde van een plaat pas na een paar jaar bepalen. The Ideal Crash vond ik lange tijd geweldig, maar lijkt me nu een plaat met een beperkte houdbaarheidsdatum.

avatar van Arrie

Zie m'n top 10.

Antagoon
herman schreef:
Volgens mij was Oor destijds anders wel positief.

Ja, daar heb je gelijk in. Meen me een uitgebreid artikel over dEUS in Ronda, Spanje te herinneren, waar ze de plaat hadden opgenomen. Ze kregen altijd goed de ruimte in Oor (terecht). Maar goed, overall werd hij minder ontvangen, mij is de teleurstelling daarover bijgebleven. (lekker belangrijk wat een blaadje ervan vindt, denk je nu, jaren later)
N.B. ik vind het ook geen slechte plaat, draai hem nog steeds, maar minder dan de eerste twee. N.a.v. deze discussie ligt hij in elk geval in m'n auto klaar voor een grondige herbeoordeling

avatar van herman
Klopt inderdaad, dat artikel herinner ik me ook nog wel.

Ik draai zelf Pocket Revolution het meest en daarna in a Bar under the Sea. De rest draai ik allemaal niet veel meer...

Gast
geplaatst: vandaag om 11:47 uur

geplaatst: vandaag om 11:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.