menu
zoeken in:
bob
In Genres > Rock > nieuwe album Elbow:

Hee allemaal

Voor de fans van goeie popmuziek;
www.toazted.nl geeft limited edition albums weg van Elbow’s “Leaders of the Free World” compleet met DVD!

Check de pagina;
Toazted.nl, Gratis MP3 interviews

Groet,
Bob

En bob, wat vind je van de nieuwe Elbow? Ik kende alleen maar losse nummers voordat ik dit album in handen kreeg, maar ik vind hiet toch geen Any Day Now of New Born op...
Maar misschien moet ik hem wat vaker luisterren??

avatar van Omsk
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

Gaan ze niet touren in deze contreien?

avatar van LittleBox
Op de Elbowsite staat dat ze tot 22 juni touren en dan in Duitsland zijn. Mooi op tijd voor de festivals!

avatar van barbapapa
25 juni in Paradiso. Joehoe.

aidoo
Interessant! Is er ook een kans dat ze op Lowlands komen?

avatar van Freggel
barbapapa schreef:
25 juni in Paradiso. Joehoe.

Waar leest u dat?

Edit: Excuses, Link

avatar van terom
Omsk schreef:
Gaan ze niet touren in deze contreien?

25 juni 2008 Paradiso!!!

avatar van Freggel
Kaartjes besteld

avatar van LittleBox
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

En als mensen nog overtuigd moeten worden (of nog eens willen nagenieten), binnenkort op Fabchannel.com: http://www.fabchannel.com/elbow_concert/

avatar van Chronos85
Dank je wel, ik zal eens kijken hoe ze live klinken!

avatar van Paranoid Android
het was fenomenaal!!
kippevel stond op me armen tijdens Newborn, wat een nummer..

Father McKenzie
Ik heb deze band rijkelijk laat ontdekt, ik kende wel al Cast Of Thousands, maar de grandeur was me wat ontgaan en de plaat was wat verdwenen in de kast...

tot ik onlangs THE SELDOM SEEN KID ontdekte.

Dit is een wereldplaat zoals er niet veel gemaakt worden.

Eerlijk gezegd moet deze band muzikaal NIETS onderdoen voor grote namen als Coldplay en Radiohead;

En ik vind hun Seldom Seen Kid zo'n 10 keer sterker dan de ontzettend overroepen en in mijn ogen/oren flink mislukte laatste van Radiohead : In Rainbows...

Ik ga me verder verdiepen in deze band, ze zijn het beslist waard, daar ben ik zeker van!

avatar van Lin
Lin
Elbow wint mercury award!
(en verslaat onder meer radiohead)

avatar van herman
En Burial. Maar goed, die komt niet in de openbaarheid, dus logisch dat ie hem niet kreeg.

avatar van LittleBox
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

Iedereen die er niet bij was heeft mazzel: het liveconcert van Paradiso staat eindelijk integraal op www.fabchannel.com. Een absolute must-see & hear!

avatar van LittleBox
Precies, en ga ze ook maar eens live zien in november. Dat kan maar liefst driemaal...

avatar van Papartis
Dinsdag 23-9 komt Elbow bij Jools Holland (BBC2).
Vanaf 23.00 uur.
En altijd Live.

Gaat het zien.
Uberhaupt een leuk programma: "Later with Jools".

Herhaling vrijdag 26 september 0.30 uur ongeveer.

metronomy
aERodynamIC schreef:
Volgens berichten de laatste van Elbow, maar zoals zo vaak het geval moeten we dat eerst nog maar zien voordat we het geloven


Mercury Prize winners Elbow have dropped some hints about what the follow-up to The Seldom Seen Kid might sound like.

Frontman Guy Garvey said he wants it to be like: "an evening in the North of England."

bron: bbc6music

avatar van battersea
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

iemand een tip welk album de beste instapper is voor een nog niet Elbow kenner? (leaders of the free world trouwens ook volledig te beluisteren op deze site)

avatar van Justinx
battersea schreef:
iemand een tip welk album de beste instapper is voor een nog niet Elbow kenner? (leaders of the free world trouwens ook volledig te beluisteren op deze site)

Mijn mening: Asleep in de Back is voor liefhebbers van de melodische kant van Elbow, Cast of Thousands bevat de wat rauwige half-experimentele liederen, Leaders of the Free World is het meest tegenvallende album van Elbow en The Seldom Seen Kid lijkt verder te borduren op Asleep in the Back.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind Leaders of the Free World het best, maar goed

avatar van freitzen
They won’t come…

Ruim twee maanden geleden, na het lezen van veel positiefs, had ik The Seldom Seen Kid geleend uit de bieb. Ik vond het in eerste instantie niet meer dan ‘wel aardig’, maar mijn moeder was onmiddellijk volledig overtuigd en ze blééf de cd maar draaien. Toen ze zag dat Elbow zou gaan optreden in Groningen wilde ze er dan ook ontzettend graag heen, en ze wist mij mee te slepen. Ik zou geen spijt ervan krijgen. Er volgde een geweldig optreden, waarbij bijna alle nummers (met name het heerlijk rockende Grounds for Divorce!) hun studio-twin overtroffen. Ook weten we nu dat er in de zaal maar één iemand zat die vaker dan twee keer getrouwd was (OK, this song is for you) en dat zanger Guy zich helemaal in de kerstsfeer waant door de verlichting in Grunningen.

Na het concert kwamen wij bij de merchandise. Ja, die shirtjes zijn wel een beetje kaal, nietwaar? Als ze die kubus nou wat groter hadden gemaakt ziet het er al wat leuker uit. Maar hé... hier staat dat ze een half uur na afloop gaan signeren! Het lijkt al een stuk beter met een handtekening erbij! Dus voor 15 euri kocht ik zo’n shirt… en nou maar wachten. Al snel was het bier op, en eigenlijk was het half uur ook al wel zo’n beetje om. Ach ja, er stond ‘ongeveer’ na een half uur, en ze zijn vast erg moe… maar inmiddels duurde het toch al zo’n drie kwartier. Steeds meer mensen gingen naar huis, de Plato-verkoper – die nog bijna niks verkocht had – uitte nog eens zijn ongenoegen over de situatie ("beloof het dan niet") en een persoon van de beveiliging vroeg ons of we op iemand wachtten. ‘Ja’, zei mijn moeder. Om er tegen mij aan toe te voegen: ‘Dat kun je wel zeggen…’

Inmiddels was er een uur voorbij. Door de deur kwamen mensen… maar dat waren alleen maar technici. Terwijl ik met de gedachte speelde om mijn shirtje terug te brengen als ze niet kwamen, deed de Plato-verkoper nog eens een poging. Hij zag iemand staan van de crew en vroeg om uitleg. Na een backstage-bezoek kwam het crewlid terug. ”They won’t come… maar als jullie mij dingen geven zullen zij die signeren.” Nou ja, dat valt dan nog mee dacht ik, er inmiddels van uitgaande dat alles op een misverstand berustte en dat de band nooit van plan was geweest om te komen.

Er waren nog vijf fans over. Een fotograaf die net zijn eerste professionele camera had gekocht en die met toestemming van de Oosterpoort gratis foto’s mocht maken, een man en een vrouw die vijf jaar geleden hier ook al Elbow hadden gezien, en mijn moeder en ik. Wederom ging de deur open… en daar waren ze dan toch! Guy kwam samen met drummer Richard lachend binnen. ”Sorry we’re late. I’m Guy, what’s your name?” Van het crewlid kreeg ik mijn – inmiddels gesigneerde – shirt terug, alsmede de officiële setlist (mét linksonder het piepklein geschreven regeltje “This is only a genuine setlist if this is written on it”) die ik enigszins verbaasd in handen nam. Ik kreeg ook nog een hand van Richard, en de twee wilden wel even praten met ons vijven. Net als op het podium ging het allemaal erg ontspannen. En ja, eigenlijk leek het heel normaal dat we even wat nababbelden. Waar het allemaal over ging moet je me alleen niet vragen.

Bij het afscheid kregen we van beiden nog eens een hand, en met een soort van ‘Tot ziens’ (waarschijnlijk gewoon See you later, maar ik zat nog teveel in een roes om dat te kunnen herinneren) was de avond dan toch echt voorbij. Achteraf gezien toch wel apart dat er maar vijf mensen van de gelegenheid gebruik maakten om de band eens ‘in het echt’ mee te maken. Maar om eerlijk te zijn: als ik dat shirt niet gekocht had, dacht ik vast ook “Laat maar zitten.”

O ja, bijna vergeten om het bewuste album er een halve ster bij te geven. Maar daarnaast wordt toch ook wel eens tijd voor een integrale live-release. Inclusief al dat gepraat over getrouwde mensen.

avatar van terom
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

Brit Award Winners 2009

Best Group = Elbow

Gregson
Terecht!

avatar van timmem
Bij Elbow - The Seldom Seen Kid (2008):

Pinkpop-zaterdag!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van tims
timmem schreef:
Pinkpop-zaterdag!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ik kan niet wachten!!!!!!!!!!

Wat er ook gebeurd, het concert op Lowlands zal niet worden overtroffen. Prachtig hoe, op het moment dat Elbow begon, ineens de hemel openbrak en er een stortbui van jewelste begon. De enige in het hele weekend!

En dan in dat broeierige sfeertje de toch al enigzins broeierige muziek van Elbow horen. Echt een heerlijke avond was dat zeg! (Sowieso kon de avond niet meer stuk met MGMT ervoor en Sigur Ros erna )

avatar van terom
Afsluiter op PInkpop zaterdag!
Het kan niet op voor de ware Elbow fan.
Ik hoop dat hun muziek de gemiddelde Pinkpop ganger ook zal raken, want het is natuurlijk geen hap-slik-weg muziek.
Zit nu echt te dubben of ik naar Landgraaf zal afreizen of het houdt bij de mooie herinnering aan Paradiso...

avatar van Maiky
Afgelopen zaterdagavond erg genoten van het concert dat 3VOOR12 op de website heeft staan. Heel de avond in m'n eentje in ons mooie appartement op de grond tegen de muur gezeten en het concert op repeat. Wellicht dat ik de albums niet moet gaan beluisteren, om te voorkomen dat ik uit die droom raak Hemels mooi!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:23 uur

geplaatst: vandaag om 18:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.