menu
zoeken in:
Amai, eerste bericht, bij zo'n artiest?...
Ineens een nieuwsje planten:
artikel
Hij gaat dus de hip hop kant op.... ik ben eens benieuwd wat dat gaat worden... (En ik denk dat hijzelf ook benieuwd is )

avatar van musicboy
In Muziek > Artiesten > Elton John de pedalen kwijt:

Verdiep ik me momenteel in Eltons oudere werk, ben er vol lof over, en dan lees ik dit:
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=DMF28082006_006

Sinds de jaren '80 ging het bergafwaarts, met hier en daar een zeldzaam hoogtepunt. Wel waren er tekenen die me niet aan stonden: duet met George Michael, duet met Blue? Was een teken aan de wand eigenlijk.

En nu dit!

avatar van herman
Hij heeft al eens met Eminem samengewerkt.

Volgens mij moet jij je muzikale horizon eens verbreden.

avatar van musicboy
herman schreef:
Hij heeft al eens met Eminem samengewerkt.

Volgens mij moet jij je muzikale horizon eens verbreden.


Eminem

Luister en apprecieer zoveel. Maar hiphop raakt er niet in.

avatar van BoordAppel
Je hebt er zelfs nog iets in je bericht over gezet bij Eminem's greatest hits.

Overigens zijn de artiestenpagina's niet voor niets verzonnen:

http://www.musicmeter.nl/artist/4436/messages/

Mag ik een slotje?

avatar van musicboy
BoordAppel schreef:
Je hebt er zelfs nog iets in je bericht over gezet bij Eminem's greatest hits.

Overigens zijn de artiestenpagina's niet voor niets verzonnen:

http://www.musicmeter.nl/artist/4436/messages/

Mag ik een slotje?


Ben ook de pedalen kwijt ...
Heb ik er iets over gezet bij Eminen? Is het dan toch zo dat de geest nare ervaringen blokkeert?
En die link waarnaar je me verwijst, komt uit bij dollie?
Help!!!!

avatar van BoordAppel
Kijk eens goed. Die link komt uit bij de artiestenpagina van Elton John, waar dollie exact detzelfde link heeft geplaatst als jij hier.

sorry musicboy, ik was je voor

avatar van musicboy
Zie ze genieten, dat zotte geval van een dollie!
Het is haar van harte gegund!

avatar van musicboy
He dollie! Ik kom via de link hier terecht, maar waar is de beginlink van dit topic?

avatar van musicfriek
Ik las het vandaag ook in de krant. Ik denk niet dat het echt gaat klinken. De hits die hij gehad heeft moet hij lekker met rust laten en vooral zijn werk van de jaren 70!!! Hoor je het al? YEAH, Yo, I hope you don't mind, I hope you don't mind (rap Kanye) how wonderful life is when you're in the world, gimme some mo!! Please zeg...

Er werd ook verteld dat hij dus volgende maand met een nieuw album komt

musicboy schreef:
He dollie! Ik kom via de link hier terecht, maar waar is de beginlink van dit topic?


Gewoon de artiestenpagina van Elton John en dan tabblad discussie.
En ikke een zot geval? nooit iets van gemerkt...

Dat geval zal zoiets worden zoals Johnny Logan zijn nieuw singletje met Kaye Styles...

shappy1010
Ik snap werkelijkwaar niet wat die legendes zoals Elton John bezielen door dit soort capriolen uit te halen. Elton is een fenomenaal muzikant, en je dan zo te gaan associeren met een muziekgenre/industrie die staat voor alles wat verrot is gegaan de afgelopen jaren...jammer hoor.

avatar van BoordAppel
en je dan zo te gaan associeren met een muziekgenre/industrie die staat voor alles wat verrot is gegaan de afgelopen jarenGeniale generalisaties altijd.

Het project lijkt me vooral een schreeuw om aandacht van Elton John, maar als het fatsoenlijk gedaan wordt kan het best wat worden natuurlijk. Ook Burt Bacharach zou trouwens met Dre gaan samenwerken maar daar heb ik al lang niets meer over gehoord.

shappy1010
BoordAppel schreef:
(quote)Geniale generalisaties altijd.Oh excuse me natuuuuurlijk er is zoveel kwaliteit in de Hip hop en rap, zeker door meneer Dre en kornuiten. Als EJ (zo gaan we hem noemen from now on I suppose) nou met een meer acoustische Hip Hop band als Arrested Development zou gaan werken (als ze nog bestaan) werd het misschien nog wat maar die werelden liggen gewoon te ver uit mekaar, ik heb het nog nooit zien werken.

avatar van BoordAppel
Oh excuse me natuuuuurlijk er is zoveel kwaliteit in de Hip hop en rap

Proef ik daar enig sarcasme? Mag ik dan stellen dat je geen fluit afweet van de hedendaagse hiphop, op wat je van tv en radio kent na?

Al is Dre de weg een beetje kwijt (de beste man heeft wel een klassieker op zijn naam), Kanye West heeft volgens de critici toch twee erg goede platen gemaakt. Het klinkt op zijn minst interessant deze samenwerking.

shappy1010
BoordAppel schreef:
(quote)

op wat je van tv en radio kent na?Daarover praten we hier toch op deze forum? Tuurlijk er zullen ongetwijfeld aardige rap/hip hop artiesten zijn anders dan 50 (spuug) cent en Eminem. Er zijn ook hele goede klassieke cds met uitstekende pianospelers en muzikanten. Maar we hebben het hier hoofdzakelijk over populaire muziek. Of had jij gedacht dat Elton John met een underground plaatje aan gaat komen die alleen door een aantal low lifes in LA gedraaid gaat worden? Maarja ik praat tegen iemand met de Wu Tang clan in zijn top 10 lijkt me dat jij en ik van hele andere werelden komen. Elton John is uberhaubt de enige reden dat we samen in deze topic zitten.

avatar van BoordAppel
Daarover praten we hier toch op deze forum?

Dan zou je er goed aan doen je minder generaliserend uit te laten want een uitspraak als...

en je dan zo te gaan associeren met een muziekgenre/industrie die staat voor alles wat verrot is gegaan de afgelopen jaren

...kan niet anders geinterpreteerd worden als dat je het over hiphop in zijn algemeenheid hebt en niet alleen de tv en radio variant daarvan.

avatar van ChrisX
Nou ja, een samenwerking van EJ met Kanye West bied toch een redelijke garantie dat het misschien nog wat word. Kanye heeft wat mij betreft wel bewezen dat hij wel degelijk a) wat zinnigs te vertellen heeft, b) dit ook nog eens muzikaal op een interessante manier weet te verpakken.

Maar ik begrijp dus dat men zich gaat bezighouden met het verhiphoppen van ouder werk van EJ? Hmm.. dat vind ik minder..

Punt is denk ik dat EJ zich deels hier toe gedwongen voelt omdat zijn eigen recente albums misschien in artistiek oogpunt wel geslaagd zijn maar het commercieel niet zo goed hebben gedaan.

avatar van jowietje
Hij heeft pas samen met Rihanna een optreden gegeven bij Fashion rocks!

avatar van Film Pegasus
Een groots pianist, zanger en componist die gewoon z'n eigen weg gegaan is. Met geniale nummers, commerciële hoogvliegers en een grote hoeveelheid slecht materiaal. Klinkt heel gevarieerd, maar m'n voorkeur gaat naar de oudere nummers en vooral de trage. Denk maar aan Your song of Song for Guy waarin hij zeer veel gevoel legt.

avatar van Sir Spamalot
Uit Het Nieuwsblad van vandaag:
Elton John komt naar België. Dinsdag 13 oktober treedt de Britse zanger en pianist op in het Sportpaleis in Antwerpen met zijn Red Piano-show.

Elton John verkocht in zijn carrière wereldwijd meer dan 250 miljoen exemplaren van 44 albums en haalde met 7 albums de eerste plek van de Amerikaanse hitlijsten. Zijn single 'Candle In The Wind 1997' is de snelst verkopende en best verkochte (33 miljoen exemplaren) single aller tijden.

The Red Piano
Met zijn show 'The Red Piano' resideerde Elton John 241 concerten lang in Caesars Palace in Las Vegas. Dezelfde show brengt hij nu naar Antwerpen.

De voorverkoop van het optreden start zaterdag 21 maart. Tickets kosten 60, 70, 85 of 120 euro, exclusief reserveringskosten, en kunnen gereserveerd worden via Proximus Go For Music op het telefoonnummer 0900/2 60 60 of op www.proximusgoformusic.be.

avatar van Gerards Dream
Elton John hekelt moderne popmuziek

AMSTERDAM - Elton John heeft geen hoge pet op van de muzikanten die tegenwoordig de hitlijsten aanvoeren. De zanger zegt ook een broertje dood te hebben aan de talentenjachten op televisie.

Volgens John is het belangrijk dat popsterren hun eigen liedjes schrijven. "Zodat ze niet overgeleverd zijn aan de genade van anderen", zegt de 63-jarige zanger tegen Radio Times Magazine. "Liedjesschrijvers van vandaag de dag zijn vrij slecht. Daarom klinkt iedereen ook hetzelfde."

Ook de talentenjachten op televisie kunnen zijn goedkeuring niet wegdragen. "Ik ben gevraagd om in de jury van American Idol te zitten", vertelt de Britse zanger. "Maar ik kon het niet. Ik kan niemand op die manier afslachten."

Hersenverlammend

Daarnaast wil John gewoon niet op televisie. "Het is zo saai aan het worden", vindt de zanger. "Anusparalyserend en hersenverlammend." John zegt wel fan te zijn van vrouwelijke artiesten als Lilly Allen, Amy Winehouse en Lady Gaga. Deze week verschijnt het nieuwe album The Union van Elton John.

De zanger maakte de plaat samen met zijn muzikale held Leon Russell, die eerder samenwerkte met onder anderen Joe Cocker, Eric Clapton en Bob Dylan.

© Novum

avatar van Arrie
Gerards Dream schreef:

Volgens John is het belangrijk dat popsterren hun eigen liedjes schrijven.

Ehm... had hij niet ook zijn eigen songschrijver in vorm van Bernie Taupin?

avatar van Gerards Dream
EU onderzoekt financiering concert Elton John

BRUSSEL - De Europese Commissie onderzoekt of een concert van Elton John in Italië gefinancierd is met geld voor regiohulp van de EU. Een woordvoerder heeft dat vrijdag gezegd.

Elton John trad op 11 september op in Napels. Dat gebeurde tijdens een festival dat in totaal 2,2 miljoen euro kostte. Daarvan zou 720.000 euro uit een EU-potje zijn gekomen. De regionale autoriteiten is gevraagd opheldering te verschaffen.

© ANP

avatar van Gerards Dream
Baby Elton John geeft aanstoot

Door onze redacteur Wilfred Takken

Rotterdam, 29 jan. Twee mannen en een baby: dat geeft aanstoot in Arkansas. Ook als het gaat om een tijdschrift met Elton John en zijn nieuwe zoon. Een Amerikaanse kruidenier dekte hun foto af met een zedig dekblad. Tot de twitteraars in het geweer kwamen tegen deze ‘daad van homofobie’.

De Britse zanger Elton John (63) staat met zijn man en hun geadopteerde baby Zachary op de voorkant van het Amerikaanse boulevardblad Us Weekly. Baby Zachary werd op Eerste Kerstdag in Californië geboren uit een draagmoeder. Een kruidenier van supermarktketen Harps in het dorp Mountain Home (Arkansas) vond het omslag zo schokkend dat hij er een grijs plastic blad voorzette; doorgaans in gebruik voor blootbladen. Op het blad staat: "Familieschut. Ter bescherming van jonge Harps-klanten."

De familie John staat geheel gekleed op de foto. De kruidenier zei dat klanten niettemin aanstoot namen. Waarschijnlijk aan de ongewone gezinssamenstelling en aan de geaardheid der vaders.

Een andere winkelier in Mountain Home, Jennifer Huddleston, werd zo boos over deze "censuur" dat ze er een foto van nam en deze op Twitter zette (zie: Winkel in VS bedekt cover van blad met Elton Johns baby om "kinderen te beschermen" - Bizar - HLN ) zette zij het telefoonnummer van de supermarkt erbij. De foto vloog de digitale wereld rond, met woedende reacties tot gevolg. De kruidenier werd plat gebeld en het schaamblad werd fluks verwijderd.

Bij een eerder referendum in Arkansas sprak de bevolking zich uit voor een verbod op adoptie door homoseksuelen, een besluit dat later werd vernietigd door de rechtbank. Elton John trad in april op in Californië ten bate van de strijd voor het homohuwelijk.

Bron: NRC Handelsblad

Fedde
Elton John stopt met platen...
Een verstandig besluit, denk ik. Soms denk ik wel eens: dat zouden er meer moeten doen.

avatar van bikkel2
Blijft wel live optreden, maar wat hij zegt over dat zijn stem beter dan ooit is, kan wat mij betreft naar fabeltjesland verwezen worden.
Ik vind het helemaal niet meer mooi.
Dat is geen schande, maar zelfoverschatting in deze is wel aan de orde.
Elton weet dat volgens mij donders goed, maar het is ook bij hem de onverzettelijke drang om voor volle zalen te blijven spelen.
Misschien ook wel.logisch.

Fedde
Precies, die stem was al heel lang niet goed meer. Na een stembandcorrectie en een afkickperiode rond 1990 ging hij een periode beter zingen. Maar de afgelopen 10 jaar ging het bergafwaarts. Op het podium spaarde hij z'n stem niet, maar moest vooral 'brullen'. En daar wordt het niet beter van. De leeftijd doet de rest. Dat hij zelf zegt nog nooit zo goed gezongen te hebben als nu, is inderdaad grootspraak. Er moeten kaarten verkocht worden voor zijn concerten, waar hij nog wel goed aan verdient.
Toch moet Elton John ook wel inzien dat zijn laatste album bij lange na niet meer in de buurt kwam van zijn beste werk uit de periode 70-75. Dan is het toch ook niet zo vreemd dat zo'n plaat niet meer massaal gekocht wordt.

avatar van BoyOnHeavenHill
Het grote idool uit mijn jeugd krijgt zijn eigen Bohemian rhapsody : Rocketman Trailer: Taron Egerton Impresses as Elton John - YouTube

Gast
geplaatst: vandaag om 16:41 uur

geplaatst: vandaag om 16:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.