menu
zoeken in:
avatar van Mjuman
No offence intended maar ik vind dat Barney aardig lijkt op die inspecteur uit die Derrick-persiflage van - ik meen - Jiskefet


avatar van adri1982
Erg jammer dat Blue Monday niet als E.P. op deze site staat. Het is en het blijft voor mij een danceparel, iedere keer als die plaat hoor.

avatar van Castle
Bleu Monday wordt denk ik eerder een maxi single dan EP gezien

Bij New Order - Movement:

Hier ga ik echt terug naar mijn jeugd. De donkere jaren 80, met depressieve muziek. De muziek uit de jaren 70 werd begraven (Pandora festival) en de punk/new wave nam het stokje over. Joy Division was de band die de sfeer van deze no future tijd het beste in tekst en muziek verwoordde. De dood van Ian Cursus betekende het eind van JD en dit album van New Order was het vervolg. New Order kwam net na de release in Rotterdam in een nieuwe zaal voor een concert. Er waren enkel JD fans in de zaal. Het voorprogramma van de Stockholm Monsters ook uit de Factory stal. Het prima optreden van New Order eindigde in een flinke puinhoop. New Order had een andere uitstraling dan JD, waar Ian Cursus duidelijk de frontman was. New Order maakte bijna geen contact met het publiek en na 30/35 minuten hield men het voor gezien. Geen enkel JD nummer. Maar wat ze lieten horen was uitstekend, de gehele plaat werd gespeeld. Meer hadden ze ook niet. Het publiek voelde zich bekocht en gooide van alles naar het podium en toen leden van de band weer op het podium kwamen om het alles op te ruimen brak er een flinke knokpartij uit.
De Volkskrant had er de volgende dag een goede recensie van dit optreden en sprak schande van het tumult.
Deze plaat zal voor mij altijd verbonden blijven aan dit optreden.
Was iemand van de Musicmeter lezers aanwezig bij dit optreden ?

avatar van Premonition
Het concert van New Order in Rotterdam was volgens mij in december 1980, ruim voor de release van hun debuut. Ik kan me herinneren (van een artikel enkele jaren later) dat het concert idd in een chaos eindigde, omdat de groep weigerde om bekende Joy Division nummers te spelen. De nummers die ze speelden van JD, In a Lonely Place en Ceremony, kende niemand.

avatar van fatima
Ja, daar was ik helaas bij, ik heb er al eerder iets over gezegd. Het geluid was één grote echobrij. De muzikanten stonden met hun rug naar de zaal. En hielden er na 30 minuten mee op. Kaarten waren 25 gulden, destijds veel geld. Het publiek was woedend, probeerde de band eerst terug te roepen/fluiten en begon daarna van alles te vernielen (de apparatuur, onder andere).
Het ging niet om wat ze speelden o.i.d. En het publiek was welwillend genoeg, velen hadden ook het Joy Division concert in Rotterdam van enige tijd daarvoor in de Lantaren bezocht, waaronder ikzelf, en gunden New Order van harte een goede doorstart. Die ze vervolgens zelf in 30 minuten om zeep hielpen.
We kunnen er later van alles omheen bedenken, maar zo was het.

avatar van Chameleon Day
Altijd leuk, info uit de eerste hand!

avatar van Tony
fatima schreef:
Die ze vervolgens zelf in 30 minuten om zeep hielpen.

En je hebt je er nog steeds niet overheen gezet, getuige je 2,0 voor dit zeer mooie album dat enorm veel recht doet aan de JD nalatenschap, omdat het heerlijk in het verlengde van de 2 JD albums ligt. Zonde.

avatar van Mjuman
fatima schreef:
Kaarten waren 25 gulden, destijds veel geld. (...)We kunnen er later van alles omheen bedenken, maar zo was het.


Het geheugen is ook niet zo best - de entreeprijs was nl 15 florijnen; de lokatie Hal 4 Utopia Honingerdijk Rotterdam (voorprogramma Minny Pops), zaterdag 13 december.

Hoe ik dat weet; nou ik was erbij en heb de poster bewaard Heb met JD vergelijkbare sores meegemaakt (Ian: "sod off you wankers"). Iedere band heeft zijn zwakkere momenten.


avatar van fatima
Dat entreebedrag zou best kunnen, het was voor die tijd relatief veel in elk geval, zeker voor zo'n galmbak als Hal 4. Maar de rest klopt, ook van dat geluid (zie het eerste commentaar onder het YouTube fragment dat Dazzler noemt).
Nou ja, ik heb er in elk geval de drumsticks van Stephen Morris aan overgehouden als souvenir. Als compensatie voor die 15 gulden
Overigens heeft dit alles niets met mijn waardering voor dit album te maken. Maar daar is al zoveel over gezegd.

Grappig inderdaad hoe je geheugen je dan wat in de steek kan laten. Voor mijn gevoel was het voorprogramma echt Stockholm Monsters, waarschijnlijk was het het voorprogramma toch bij een andere band. In deze tijd waren er nog veel kleine zalen waar de New Wave groepen naar hartelust optraden. Volgens mij was de recensie in de Volkskrant of een andere krant (Trouw of AD) van Elly de Waard, maar dat weet ik ook niet meer zeker. Wel dat het een lovende recensie was.
Wie weet nog te vinden op internet.


avatar van Tony
Premonition schreef:
Mjuman heeft een goed geheugen

Extern dan toch...

Heb toch wat zitten lezen op internet, New Order is wel et Stockholm Monsters op tournee geweest, maar waarschijnlijk in 1982. In de biografie van Peter Hook, gedeeltelijk te lezen op internet, heeft hij het daarover en ook over het tumult bij het optreden in Rotterdam.
Voor mij niet meer duidelijk bij welk optreden ik ben geweest, maar wel dat het uit de hand liep. Morgen ben ik wel present in Rotterdam bij Peter Hook waar zowel Joy Division als New Order wordt gespeeld. De verwachting is dat er 3 uur gespeeld gaat worden, dus dan heeft hij het in ieder geval goed gemaakt

Even wat tussen oude spullen zitten snuffelen en daar warempel de recensie van Elly de Waard gevonden. Het optreden waar ik bij was, dat eindigde in de vechtpartij was 8 april 1982. Het was een Europese tour en na Rotterdam ging men naar Amsterdam, Utrecht en Geleen. Het optreden was in de glazen zaal van Ahoy, dat na lange tijd weer opengesteld werd voor een pop optreden. Het voor programma was de Stockholm Monsters en daarna New Order. Ik citeer Elly de Waard "..gaven een verbijsterend luid, maar zeer boeiend concert dat in vechtpartijen eindigde. Daarbij werd de apparatuur van New Order beschadigd en basgitarist Peter Hook door het publiek achter het podium vandaan gesleurd en zo mishandeld dat New Order waarschijnlijk niet meteen zal kunnen optreden".
De reden van die mishandeling was het korte optreden (30 minuten), en het totaal in zich zelf gekeerde gezelschap. De plaat Movement was toen al uit.
De vraag is nu, wat is er precies in 1980 in Hal 4 gebeurd, lijkt me sterk dat er 2 keer zo iets heeft plaats gevonden. Bij dit optreden in 1982 was ook geen frustratie dat er geen Joy Division nummers gespeeld werden, men zat daar toen niet op te wachten. Wie zou Curtis kunnen vervangen ??
Dat ik toch aan het twijfelen ging, we waren met zijn drieën bij dit concert. Een maat van mij, waarmee ik vaak op pad ging en nog een ander die voor de eerste keer mee ging naar deze nieuwe muziek. Mede dor het agressieve einde was dat ok de laatste keer dat hij mee ging. Wel waren we overtuigd dat het voor programma de Stockholm Monsters waren, gelukkig is wat dat betreft mijn geheugen toch beter dan gedacht.

avatar van fatima
Van Hal 4 herinner ik me geen vechtpartij en ook geen betrokkenheid van de bandleden bij de ongeregeldheden. In mijn herinnering stopte de band na een klein half uur (veel meer was het echt niet), reageerden ze niet op de wens van het publiek om terug te komen en meer te spelen, waarna het geheel eindigde in gegooi en gesmijt met de apparatuur en gesjor en geduw met de mensen die het wilden inpakken en opruimen. Er was wel veel schade denk ik, maar geen mishandeling van bandleden, en 'vechtpartijen' volgens mij ook niet. De vrienden met wie ik er was vonden het echt een waardeloze avond en een waardeloze band, en ik ook. Het album heeft die overtuiging niet kunnen veranderen.

Meer weet ik er niet meer van.

En nu maar weer wachten op de correcties van Mjuman.

avatar van Poles Apart
Gisteravond de documentaire "New Order: Decades" bekeken op Sky Arts. Alhoewel er weinig verhullends in voorkwam, zeker de moeite waard om een inkijkje te krijgen in de huidige band (en om de droge humor van Stephen Morris!) inclusief de heren Cunningham en Chapman. Sumner is oud geworden, zeker als je z'n jeugdige hoofdje uit de Joy Division-dagen terugziet.

Veel over hun voorbereidingen op en het uiteindelijke optreden op het Manchester International Festival (met synthesizerorkest), met bijdrages ook van Peter Saville en andere figuren uit het Manchester/Factory kamp.

avatar van deric raven
Sumner lijkt steeds meer op de zanger van UB40.

avatar van Poles Apart
En op Hannibal van the A-Team.

avatar van Mjuman
T.t.v. de release van Bad Lieutenant vond ik 'em wel wat hebben van:

Van Kooten en de Bie - De vieze man - Bonbons - YouTube

avatar van Castle
Deze zomer staan ze op LowLands

avatar van Frenkie!
Hophop!

17 oktober komt New Order naar AFAS Live

Het concert van de new wave band is onderdeel van het officiële ADE programma. De kaartverkoop start vrijdag 26 april om 10:00 uur via Ticketmaster.


avatar van Poles Apart

Het antwoord is Ja, zie hier:avatar van Premonition
Mmm, een leftover van Music Complete, begrijp ik. Klinkt meer als Electronic dan als New Order. Aardig, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Poles Apart
Hoesontwerp overigens van Warren Jackson, en niet van Peter Saville (die geloof ik meer in kamp Peter Hook zit tegenwoordig).

avatar van Mssr Renard
Ik kwam deze tegen:

avatar van Chameleon Day
Yep, heb ik tijdje terug ook al gepost bij P,C&L.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:19 uur

geplaatst: vandaag om 01:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.