menu
zoeken in:
avatar van reptile71
dazzler schreef:
02. PROCESSION / EVERYTHING'S GONE GREEN

FBN8 - 12/1981 12"
(afbeelding)

C. Everything's Gone Green 5.33
D. Cries and Whispers 3.25
E. Mesh 3.00


Van D. en E. worden op de FBN8 release de titels omgewisseld.
Dus D. heet daar foutief Mesh en E. foutief Cries and Whispers.[/i]

Let wel: dat omwisselen gebeurt alleen op de hoes, op het label staat het juist.


Zephyr
Laten we hopen dat het inderdaad éénmalig is.....................

avatar van herman
Zephyr schreef:
Laten we hopen dat het inderdaad éénmalig is.....................

Ja, op deze manier hoeft het ook niet van mij. En dat terwijl New Order een van de bands is die ik het liefst nog eens live zou zien. Maar graag dan wel op zo'n manier dat het met enige waardigheid is.

avatar van vigil
Zonder Hook is het natuurlijk al helemaal geen New Order dus eerder een soloshow met een hoop NO materiaal vind ik

avatar van herman
Een soloshow zou ik nou ook weer niet zeggen, New Order was geen duo...

Meneer Hook is er in ieder geval niet mee in zijn sas:

I first I heard about this on Monday and it has taken me completely by surprise! Everyone knows that NEW ORDER without PETER HOOK is like QUEEN without FREDDIE MERCURY, U2 without THE EDGE, SOOTY without SWEEP!

On a more serious note, I do not understand the decision THE OTHER THREE have taken. I wish they had approached me first. I do not agree with the methods they have used and feel it would have been courteous and professional to have spoken to me in advance of the announcements. It is very sad.

Love PETER HOOK x Sept ‘11


Peter Hook Is Very Pissed Off That New Order Decided to Reunite Without Him | News | Pitchfork

avatar van Arrie
Kan ik wel begrijpen, als dit inderdaad achter zijn rug om is gebeurd. Niet erg netjes.

avatar van vigil
herman schreef:
Een soloshow zou ik nou ook weer niet zeggen, New Order was geen duo...

Nee dat weet ik ook wel maar hij was natuurlijk wel erg belangrijk voor het geluid en ook voor de podiumpresentatie. Want onze vriend Sumner is vast een aardige man maar uitstraling heeft hij natuurlijk niet...

avatar van Mjuman
Kapitein Hook had geen immuniteitmunten meer en is van het eiland gejaagd door zijn piratenmaten. Hook is de weg kwijt en zijn TomTom heeft geen ontvangst daar.

Wat een ontiegelijke huilebalk - eerst de erfenis van JD verkwanselen en dan zo piepen. Als NO alleen voor de uitstraling Hooky nodig had, liet ik een opblaaspop maken - Phil Cunningham is een goede stand-in en voor de (bas)synth huren ze om mijn part Kapitein Iglo in.

avatar van reptile71
Even een vraagje aan de kenners die ook bootlegs van NO kennen. Welke NO bootleg(s) vinden jullie nou echt de moeite waard? Ik heb er een flink aantal, moet er nog een aantal beluisteren en wil er daarna 1 of 2 houden en de rest verkopen. Ben benieuwd wat door jullie als de beste bootlegs worden gezien.

avatar van pygmydanny
Van New Order heb ik maar een paar bootlegs, waarvan ik 'Off The Wall - S.O.36 Berlin May '81' geluidstechnisch het beste vind.

avatar van reptile71
Ok, bedankt. Die heb ik hier ook staan. Heb nog een andere van S.O. 36 met de naam New Order were Joy Divsion (let op die spelfout staat er dus echt op...). Valt nog niet mee om de beste eruit te pikken van in totaal 9 stuks.

avatar van pygmydanny
deze maand in de nieuwe

MOJO

avatar van IllumSphere
New Order's "Elegia" for Ian Curtis Is Now on Vinyl | News | Pitchfork

Bij deze heb ik hem op vinyl gekocht. Prachtig nummer, ookal heb ik weinig met New Order. Wat eigenlijk grappig is, aangezien ik toch JD hoog in het vaandel draag.

avatar van reptile71
Behalve het vroegste werk lijkt NO natuurlijk ook van geen kanten op JD. NO heeft later ook wel een en ander aan suffe popliedjes gemaakt vind ik.

avatar van Mjuman
reptile71 schreef:
Behalve het vroegste werk lijkt NO natuurlijk ook van geen kanten op JD. NO heeft later ook wel een en ander aan suffe popliedjes gemaakt vind ik.


Dankuwel voor dit verheffende inzicht - jij lijkt These Days zeker ook nog erg op de Reptiel uit 1971 die vroeger wellicht popliedjes maakte en nu aan het weefgetouw zit

Perzoonlijk vind ik het boeiend om te zien hoe New Order zich ontwikkeld heeft van doom (Movement) via elektro-pop/dance (PCL, Brotherhood enTechnique) naar gitaargedreven poprock (Get Ready); ok afterburner Waiting for the Sirens' Call is misschien wat minder, maar heeft ook goede en prettige momenten. Op vitale momenten is NO echt quintessential - en dat het weinig meer met JD te maken heeft so be it - de enige constante is verandering

avatar van reptile71
Good for you!

avatar van Mjuman
reptile71 schreef:
Good for you!


Dat je 't maar weet - "suffe popliedjes" jouw woorden en ik ben niet wraakzuchtig

avatar van reptile71
Het enige waarop ik reageerde is op IllumSphere's woorden dat hij weinig heeft met NO, terwijl hij JD hoog in het vaandel draagt. Die twee hebben natuurlijk met elkaar te maken, maar klinken uiteindelijk totaal anders. Dus wat mij betreft heel gewoon dat je weinig hebt met NO en juist veel met JD.

De ontwikkeling die NO heeft doorgemaakt vind ik ook best interessant.

avatar van Chameleon Day
Best interessant? Die ontwikkeling die de band heeft doorgemaakt kan wat betreft de periode 1977 - 1983 gerust fenomenaal genoemd worden. Van dit naar dit in 6 jaar tijd is ongekend, in ieder geval wat betreft de new wave van de begin jaren 80. Wie heeft ze dat nagedaan?

avatar van reptile71
Ik heb het over NO (start 1980/81). Ook best een aardige ontwikkeling, daar niet van.

avatar van Mjuman
In eerste instantie verwees je naar je Illumspere, een relatieve newbie (check zijn user data) en al kan je je (deels) in zijn opinie vinden, moet je die wellicht anders wegen dan de opinie van twee vooraanstaande JD/NO-kenners alhier.

Please note the smiley

Zo niet gaan we afrekenen bij The Cure - aangaande fameuze broekpiszang van ene R.S. ("mama ik heb in mijn broek gepiest, kom me helpen").

avatar van reptile71
Sorry, geen idee meer waar het nou eigenlijk over gaat hier. Ik pas.

avatar van Chameleon Day
Het gaat over New Order toch? Of zitten we hier over Lady Gaga te zwammen?

avatar van IllumSphere
Ondertussen ben ik New Order meer beginnen te waarderen. Even kijken of ik Movement en Power, Corruption & Lies ergens kan aanschaffen.


avatar van Mjuman
Als dat New Order is, hadden ze zich gewoon Joy Division kunnen blijven noemen. Dit is 3/4 van New Order - Captain Hook doet niet mee.

avatar van hermanfantastisch

avatar van Gerards Dream
New Order goes Vangelis lijkt het wel. Erg bijzonder een dergelijke uitvoering van Blue Monday.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:09 uur

geplaatst: vandaag om 19:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.