menu

Overig / Algemeen / Vraag van de dag #2

zoeken in:
avatar van The Scientist
In Overigen > Algemeen > Vraag van de dag:

Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

avatar van Lukas
Muziekgerelateerde controverse die weinigen onder ons ontgaan zal zijn. In het Programma Holland Got Talent trakteerde jurylid Gordon een zanger van Chinese afkomst op enkele afhaalchineesgrappen. Humor of racisme?

- Casartelli: in elk geval niet veel smakelozer dan de gemiddelde Gordongrap
- vigil: gewoon een Gordon grap, die denkt daar niet over na. dus geen racisme gewoon wansmaak. Het was me overigens volledig ontgaan.
- Graf: wat vigil zegt.
- itchy: Wie is Gordon en wat is Hollands Got talent? Ik leef onder een zelfverkozen steen. Klinkt niet lief...
-mjuman: ga mee met Graf en It's - steenB2 alhier
-Edwynn: Gordon was smakeloos. Ofschoon ik beken dat ik heb gegrinnikt. Ik ben ook smakeloos. Soms. Die Amerikanen moeten overigens niet net doen alsof ze nog nóóit blank en zwart publiek scheidden bij concerten, evenementen of gewoon het openbaar vervoer.
- panjoe: Ik heb het net maar even gekeken, maar vind het op zich wel meevallen hoe racistisch het is. Stereotypes gebruiken we allemaal, maar als het een etnisch stereotype is weet men niet hoe snel ze erover moeten klagen. Ik vind racisme pas erg als er een waardeoordeel of hiërarchisch onderscheid aan kleeft, wat Gordon hier volgens mij niet echt doet. Dit is gewoon een stereotype gebruiken voor hele, hééle slechte humor.
- Joerii: Ik heb het niet gezien aangezien ik het programma niet kijk, maar ik ken het wel. Wel kan ik het me goed voorstellen en vind ik Gordon eerlijk gezegd best grappig. Je moet het niet te serieus nemen. Wat ie als Jurylid in Holland Got Talent doet snap ik dan weer niet.
- sheep67: Weet van niets en ken het programma ook niet
- Stijn: Racistische humor van iemand die te dom is om dat zelf te beseffen. Aangezien heel NL dat weet, zou ik zeggen dat het desondanks niet zijn intentie was.
- OWW: Het was het type grapje dat je maakt tegen iemand die je goed kent en waarvan je op voorhand zeker weet dat hij of zij het wel kan waarderen en weet te interpreteren als puur het grapje zoals het bedoeld is. Dat Gordon dat niet snapt geeft maar weer eens aan hoe treurig het gesteld is met het niveau van de Nederlandse camping televisie
- Paap: Gordon
- Sietse: Gordon bedoelde het als grapje en is zich van geen kwaad bewust maar het is wel 100% racistisch. Alleen in Nederland kunnen we er niet zo goed tegen dat we racistisch worden genoemd omdat we "het zo niet bedoelen", terwijl Nederlanders zich maar al te vaak racistisch uiten wat voor de aangesproken groep ook zo wordt ervaren (een niet nader te noemen recente discussie toonde het maar weer eens goed).
- deric raven: Gordons manier van omgang; hij maakt 100 grappen, waarbij er 80 erg slecht zijn, maar ook 20 waar ik wel om kan lachen, beetje hetzelfde als bij Paul de Leeuw. Maar ik kan mij er niet druk om maken.
- dix : geen van beiden.
- Hendrik68: Ik ben voor volledige vrijheid van meningsuiting. Iedereen moet voor zichzelf bepalen hoe ver hij kan gaan. Nummer 39 met rijst, ik moest direct lachen. Iedereen mag voor zichzelf bepalen of dit racistisch is of niet. Ik kan me er niet druk om maken. Pas als dit soort dingen niet meer gezegd kan worden, dan ga ik me zorgen maken.
- De-noir: smakeloos en ongepast. Verder zie Sietse.
- Sam: Ik heb hier gisteren nog een discussie over gehad met mijn ouders. Gordon maakt dit soort grappen aan de lopende band, en ik zie het ook niet echt als racisme. Ik kan er ook niet echt om lachen, maar dat komt meer omdat ik Gordon een vervelende gast vind.
- 2MY: een stout mopje moet kunnen, maar Gordon blijft hier gewoon op doorhameren, waardoor het voor mij de grens tussen grapje en pesterij overschrijdt. Ook ga ik er mee akkoord dat dit soort van humor enkel werkt bij mensen die je echt goed kent - en tot je vriendenkliek behoren - zodat het 'slachtoffer' ook wel beseft dat het goedbedoelde plagerij is.
-Wouter: Gekwetst zijn door uitspraken van Gordon is wat mij betreft een uitzonderlijke vorm van zelfoverschatting. Een soort traditie lijkt het me, dat hele discrimineren en gediscrimineerd voelen. Als iemand 'homo' naar mij roept, denk ik 'ik ben helemaal geen homo', waarna ik verder ga met de orde der dag. Nodeloos om te zeggen dat ik Gordon misschien wel de grappigste man van Nederland vind, vooral in aanwezigheid van zijn maatje, Geer.
~Slowgaze: Wat heeft iedereen toch altijd tegen racisme?
44903 berichten
- Don Cappuccino: Ik kijk niet zo nauw naar dat soort dingen. Soms kunnen Nederlanders zich wel heel erg opwinden om een bepaalde opmerking waardoor het groter wordt dan het eigenlijk al is.
- Dungeon: Naar Nederlandse begrippen is dit geen racisme maar in Amerika natuurlijk wel. Verder vind ik Gordon een eng vies narcistisch humorloos mannetje.
- spoon Amsterdammers met humor bestaan niet, dus dan blijft er racisme over...Maar daar is Gordon dan weer te dom voor. Dus ja eeuhhh..? Volgende vraag graag
- musician: het is Amsterdamse humor op z'n Gordonst. Gordon zit met Holland Got Talent in het verkeerde programma. Geef mij maar Geer en Goor. Die opmerking van "nummer 39 met lijst" had Gordon willekeurig tegen wie dan ook kunnen maken. Je moet eens horen wat hij tegen Gerard Joling zegt over wat een koper van Jolings' cd's ruikt als hij alleen maar het cd hoesje open doet. Bij Joling kijkt niemand er van op en de laatste ligt zelf ook in een deuk, maar wat als Gordon het gezegd zou hebben tegen iemand met een andere huidskleur? Als Amsterdammer Aan Zee kan ik de Amsterdamse humor goed hebben. Moet je eens horen wat er allemaal gezegd wordt als je de Amsterdamse voetbal kleedkamers binnenkomt. Je moet ook niet te extreem doorslaan in denken. Een gouden oorbel bij Zwarte Piet is opeens not done, terwijl een gouden oorbel bij zeelui normaal en stoer is. En zoek dan maar de zeven verschillen. Vanuit Gordon humor en optiek bekeken maakte hij een gebruikelijke foute opmerking maar verder niets nieuws onder de zon.
- Bakema NL : humor! Het gezeik over racisme neemt nu wel heel overdreven vormen aan. Kan er nu ook geen grap meer gemaakt worden over de Aziaat met een camera in zijn klauwen die foto's schiet van elke stompzinnig gebouw en brug in Amsterdam of wat dan ook? .....dan is de grap dus gewoon dat ze het ook daadwerkelijk doen of zo? Humor en grappen kunnen mij niet hard genoeg, heerlijk. En andersom mag dat ook prima. Jammer dat er vaak alleen maar het Hollanders zijn zuinig grappen zijn, ik zou wel eens meer willen zien, ik lach graag om mezelf. Verder mogen die schijt-Amerikanen hun gezegdes dan ook wel eens nakijken met hun "Going Dutch" uitspraken. En racisme is wat blanken anderen aandoen, maar niet andersom...vreemd genoeg. Mijn ervaring is dat veel van die "anderen" zelf nog racistischer zijn dan welke blanke dan ook. Vraag gewoon een willekeurige Marokkaan (de meest gematigde zelfs) maar hoe hij over Joden denkt....ome Adolf is er niks bij. Hindoestanen vs. Afro-Surinamers....duik er maar eens in en zo kan er nog een boek gevuld worden. Ik las ergens nog een opmerking van een of andere Amerikaan dat wij Nederlanders verantwoorlijk waren voor het brengen van slaven naar dat werelddeel van hen. Klopt, nadat eerst de Indianen geknecht/uitgeroeid/in reservaten gezet waren. Qua slavernij hebben de Amerikanen het geperfectioneerd dan. En de Indianen hoor je niemand meer over haast, een voetnootje in de Amerikaanse geschiedenis.
- thelion: Zwaar overtrokken, die hele discussie over de toename van racisme is alleen maar een schreeuw om aandacht. Aangezien racisme volgens mij juist is afgenomen maar bepaalde bevolkingsgroepen daar door minder aandacht krijgen voor hun "problemen" pakken deze elke gelegenheid aan onder het motto van racisme. En dan is er ook nog zo iets als vrijheid van meenings uiting en dat heb ik hoog in het vaandel staan. Verder ben ik het volledig eens met Bakema, aan zelfreflectie, emancipatie en verlichting schort het nogal bij een aantal volkeren.
-Rudi S: Ach het gaat bij dit soort programma's enkel on alleen om de jury, zij misbruiken de kandidaten om leuk, slim en wijs te lijken..
- madmadder: ik wil niet zo ver gaan om gordon een racist te noemen, maar vind het wel asociaal als de 'goede' grap belangrijker wordt dan de persoon waar die grap over gaat.
- brunniepoo: de rel was me weer eens volledig ontgaan maar als dit de dingen zijn waar 'we' ons druk om maken dan gaat het kennelijk weer goed met Nederland.
- Wilde_frans: dergelijke opmerking kunnen niet gescheiden worden van de bekrompen racistische wereldvisie waar ze uit geboren zijn. In een maatschappij die raciale en culturele acceptatie als een van zijn waarden heeft, is het ontolereerbaar dat stereotyperingen zoals die van de afhaalchinees in stand gehouden worden. En nog iets over grappen ten koste van anderen, iets over dat het niet kwaad bedoeld is alleen een beetje dommig en dan nog een heel betoog over drogredenen en over cultuurrelativisme.
- Lukas: Het racisme zit hem niet zozeer in de in dit geval overigens hoogst ongepaste grap, maar vooral in wat zich daarna manifesteert. Als iemand zich dan een mening over ons Nederlanders permitteert, is hij gek, begrijpt hij ons niet, moet hij zijn mond houden of terug naar zijn eigen land. Dat geeft nog maar eens aan dat racisme in NL een groot probleem is. Zwartepietendiscussie idem dito.

avatar van Don Cappuccino
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture

avatar van jasper1991
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.

avatar van arcade monkeys
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.

avatar van NewYorkCityLight
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op .

avatar van Onweerwolf
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel

avatar van vigil
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?

avatar van 2MY
2MY
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.

avatar van dix
dix
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.

avatar van ArthurDZ
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.

Hendrik68
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.

avatar van vleertje
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.

avatar van Svendra
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.

Hendrik68
Jij bent van de crew Svendra, wil je dit nog een keer doen met mijn reactie er ook bij. Ik heb er patent op precies tegelijk met anderen te reageren.

avatar van panjoe
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.

avatar van Svendra
Hendrik68 schreef:
Jij bent van de crew Svendra, wil je dit nog een keer doen met mijn reactie er ook bij. Ik heb er patent op precies tegelijk met anderen te reageren.

Je bent vergeten door vleertje, niet door mij . Maar ik heb het hersteld.

avatar van Svendra
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.

avatar van GrafGantz
Don Cappuccino schreef:
De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Cultureavatar van GrafGantz
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.

avatar van Rudi S
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).

avatar van Stijn_Slayer
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.

avatar van Fathead
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.

Mjuman schreef:
(quote)


Zie jezelf de ironie en dus de betrekkelijkheiud van je eigen statement?

Een enkele anecdote telt gewoon niet - da's vanuit de perceptie van een individu.


Nog steeds van slag door je ban? Drie spelfouten in twee zinnen is niet echt Mjuman-stijl. Da's natuurlijk een compliment.

En twintig jaar lang vier dagen in de week hetzelfde zien noem ik niet één anekdote. Of helpt het als ik zeg dat mijn broer ook vijf jaar conducteur is geweest en zijn anekdote hetzelfde is? (zijn geen echte familie van elkaar dus zit niet in het DNA).

Ik (gaf en geef) trouwens zelf nergens een mening en dat over sociaal zwakkeren ben ik met je eens.

Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.
- angelin: schaken is moeilijk. Met dammen in teamverband (viertal) ooit derde van Nederland geweest.

avatar van Paap_Floyd
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.
- angelin: schaken is moeilijk. Met dammen in teamverband (viertal) ooit derde van Nederland geweest.
- Paap: zie dix.

avatar van niels94
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.
- angelin: schaken is moeilijk. Met dammen in teamverband (viertal) ooit derde van Nederland geweest.
- Paap: zie dix.
- niels94: Zie Paap, al kan ik me in Dix ook nog wel vinden.

avatar van musician
[quote]niels94 schreef:
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.
- angelin: schaken is moeilijk. Met dammen in teamverband (viertal) ooit derde van Nederland geweest.
- Paap: zie dix.
- niels94: Zie Paap, al kan ik me in Dix ook nog wel vinden.
- musician: een edele sport, maar ik kan geen 20 zetten vantevoren bedenken.

avatar van BoyOnHeavenHill
Er is een nieuwe wereldkampioen schaken!... hoever gaat jullie schaakkennis?

- Don Cappuccino: De enige kennis over schaken die ik heb: Bottom: Culture
- jasper1991: Hij is er nog. Hij reikt tot aan wat openingen en trucjes - ik win het van iedere beginner, maar ik verlies het van iedereen die het regelmatig doet.
- arcade: ongeveer zoals bij jasper, ik heb vroeger regelmatig geschaakt met mijn vader, ik verloor elke keer maar ik heb zo toch wat schaak skills onder de knie gekregen.
- NYCL : Ik heb in een zwart verleden nog op een schaakclub gezeten. Ik weet de regels nog en hoe de zetten gaan maar daar houdt het eigenlijk wel mee op
- OWW: Ik heb mijn nichtje van 8 twee jaar geleden leren schaken. Wat zou zo'n wereldkampioen schaken trouwens verdienen?
- Casartelli: vijftien jaar terug gestopt als clubschaker - volg de berichtgeving nog wel
- vigil: geen ervaring en geen kennis, ik kan dan wel weer dammen. Is dat ook goed?
- 2MY: op school geleerd in het vierde leerjaar, was er behoorlijk goed in, voor een knulletje. Toen ik later van m'n ouders een schaakcomputer kreeg en ik keer op keer verloor was de fun er snel af. Kan niet goed tegen mijn verlies.
- dix: Ik ken de regels, ik kan zelfs rokeren. 3 zetten vooruit denken is echter teveel gevraagd.
- ArthurDZ: nooit interesse in gehad. Dammen kan ik dan weer wel.
- Hendrik68: Vroeger op school geleerd. Cursus op School TV met o.a. Ivo de Wijs en zijn broer. Sindsdien kan ik schaken, maar goed ben ik nooit geworden. Ik heb het mijn dochter inmiddels ook geleerd. Verder volg ik schaken alleen oppervlakkig.
- Vleertje: Ik weet wat alle stukken mogen en kunnen, vond het altijd leuk om te spelen. Maar helaas speel ik zelden meer spellen/spelletjes en de laatste keer dat ik aan een schaakbord zat is denk ik 16 jaar geleden.
- Svendra: vrij ver, ik speel landelijke competitie.
- panjoe: Ik ben er behoorlijk slecht in, mede omdat ik er nooit de lol van heb ingezien. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.
- Graf: ik heb nog nooit een jonge deerne geschaakt, laat staan een koningin.
- Rudi S: hoogts behaalde rating 2240 (2e plaats tijdens het Brabants Kampioenschap 7 rondes).
- Stijn: Vroeger altijd Lego Chess gespeeld met piraten enzo.
- Fathead: onze oudste dochter van 8 zit op schaken. Ik ben zelf gemiddeld, denk ik; van iedereen die het goed kan verlies ik .Vroeger veel gedaan met vader en broer, nu weer met dochter natuurlijk. Ik vind schaken uitermate fascinerend.
- angelin: schaken is moeilijk. Met dammen in teamverband (viertal) ooit derde van Nederland geweest.
- Paap: zie dix.
- niels94: Zie Paap, al kan ik me in Dix ook nog wel vinden.
- musician: een edele sport, maar ik kan geen 20 zetten vantevoren bedenken.
- BoyOnHeavenHill : na het eerste spelletje schaak dat ik ooit speelde (en natuurlijk gruwelijk verloor) zei ik: okee, nog een keer, maar nu maak ik m'n éígen opstelling. Sindsdien is het veel beter gegaan.
 

Gast
geplaatst: vandaag om 02:49 uur

geplaatst: vandaag om 02:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.