menu

Muziek / Muziekgames / Greatest Hits of # (The Beatles)!

zoeken in:
avatar van Superbitch
1. Fitzcarraldo (The Frames)
2. Bird of Sorrow (Glen Hansard)
3. Falling Slowly (Glen Hansard & Markéta Irglová)
4. Lowly Deserter (Glen Hansard)
5. When Your Mind's Made Up (The Frames) *
6. Pavement Tune (The Frames)
7. Keepsake (The Frames) *
8. Roll On Slow (Glen Hansard)
9. The Rain (The Swell Season) *
10. Lay Me Down (The Frames)

avatar van bas2204
Nu correct en in volgorde:

1. Drive All Night (Glen Hansard, Eddie Vedder & Jake Clemons) *
2. Roll On Slow (Glen Hansard)
3. Bird of Sorrow (Glen Hansard)
4. Pavement Tune (The Frames)
5. Revelate (The Frames)
6. Fitzcarraldo (The Frames)
7. God Bless Mom (The Frames)
8. Finally (The Frames)
9. The Rain (The Swell Season) *
10. Falling Slowly (Glen Hansard & Markéta Irglová)

avatar van Gretz
1. Bird of Sorrow (Glen Hansard)
2. Falling Slowly (Glen Hansard & Markéta Irglová)
3. The Rain (The Swell Season) *
4. You will become (Glen Hansard) *
5. Finally (The Frames)
6. Fake (The Frames)
7. Leave (Glen Hansard & Markéta Irglová)
8. Revelate (The Frames)
9. Dream Awake (The Frames) *
10. Star Star * * (The Frames) *

Bonk

avatar van Bonk
Met het lijstje van Gretz zijn de lijnen gesloten. Ik zal even de laatste checks doen en start dan zo de presentatie op. Met op de achtergrond de nieuwe van Glen Hansard.

avatar van Bonk
UITSLAG VAN THE GREATEST HITS VAN THE FRAMES EN GLEN HANSARD!

Met dank aan 12 deelnemers die hun lijstje met een top 10 inleverden. Dit leverde de volgende volgorde op.

20. God Bless Mom van The Frames
Deze werd slechts twee keer genoemd en vergaarde daarmee 10 punten. Afkomstig van Dance the Devil, één van de hofleveranciers van deze finale. Maar goed, als dit dan je nummer 20 is, zegt dat wel iets over de gemiddelde kwaliteit, lijkt mij .

avatar van Bonk
19. Rise van The Frames
Slechts één puntje meer (11) en vier keer genoemd. Eén van de twee nummers van The Cost die de finale wist te halen. Een sterk emotioneel nummer, wat heen en weer gaat qua heftigheid. Zo'n voorbeeld van een nummer waarvan ik baalde dat ik het buiten de punten moest laten.

avatar van Bonk
18. Star Star * * van The Frames
We kunnen wel stellen dat de onderkant van de lijst dicht bij elkaar zat, want deze haalde 12 punten en werd vijf keer genoemd. Het tweede nummer van Dance the Devil al wat we tegenkomen. Een nummer wat voor mij een beetje de feeling heeft van een wel heel prachtig slaapliedje. Maar dat kan ook aan mij liggen

avatar van Bonk
17. Leave van Glen Hansard en Markéta Irglová
Ook weer slechts één puntje meer dan de vorige (13) en werd vijf keer genoemd. Afkomstig van het album The Swell Season en onderdeel van de soundtrack van Once. In de bijgevoegde clip laat Glen Hansard even horen ook live wel te kunnen zingen. Hoe passievol kun je verlaten bezingen...

avatar van Bonk
16. Roll On Slow van Glen Hansard
De eerste echte 'solo'track in de top 20 die we tegenkomen. Het enige nummer van Between Two Shores in de finale. Het stond lange tijd op 0 punten, maar trok met de laatste lijstjes en vooral de tweede plek van bas2204 nog heel behoorlijk bij. Met blazers haalde het nummer 18 punten en werd het vijf keer genoemd.

avatar van Bonk
15. Drive All Night met Glen Hansard, Eddie Vedder en Jake Clemons
De nummer één van bas2204. In de categorie; als je een cover doet, dan kun je het beter goed doen. En dat wordt hier gedaan. Aan de ene kant iets toevoegen aan het nummer, maar toch ook eer doen aan het origineel. Ik kon het niet laten om hier de clip te tonen, waarin hij het live met The Boss zelf mag zingen, die het ook niet verkeerd doet natuurlijk. Het haalde 23 punten en werd vier keer genoemd.

avatar van Bonk
14. Pavement Tune van The Frames
Een heerlijk nummer om uit je boxen te laten knallen en dan lekker mee blèren "I Want My Life To Make More Sense"! Het haalde 24 punten en werd vier keer genoemd. Al het derde nummer van Dance The Devil wat voorbij komt.

avatar van Bonk
13. Lay Me Down van The Frames
Ook 24 punten, maar één keer vaker (5 maal) genoemd. Een wat meer 'mellow' nummer van The Frames, maar wel één met een heel fijn ritme. Ik meen ook nog te weten dat dit één van de nummers was waar ik erg van onder de indruk was toen ik ze (helaas ook de enige keer voor mij live) zag optreden bij Eurosonic en ik ze totaal nog niet kende. Het enige nummer van For The Birds wat de finale wist te halen.

avatar van Bonk
12. Fake van The Frames
25 punten en 4 keer werd dit nummer genoemd. Pas het eerste nummer van Burn the Maps wat we tegenkomen (Ja, er volgen nog wel een paar). Een typisch nummer van The Frames vind ik, in de zin dat rustigere en stevigere stukken elkaar afwisselen, maar het nummer pakt je vanaf de eerste klanken bij de strot.

avatar van Bonk
11. Lowly Deserter van Glen Hansard
26 punten behaald dankzij vier mensen die dit nummer in hun lijstje zetten. Afkomstig van Didn't He Ramble. Mandoline, strijkers, blazers, drums, wat wilt u nog meer. Het had zo in Treme kunnen zitten heb ik het gevoel.

avatar van Bonk
10. Dream Awake van The Frames
Dit nummer haalde 26 punten (voor de goede opletters, ja de middenmoot zit heel erg dicht bij elkaar) en werd 6 keer genoemd. Het tweede nummer van Burn the Maps wat we tegenkomen. Zo'n nummer wat behoorlijk verstild begint, maar waar opgebouwd wordt naar een heerlijke muzikale uitbarsting. En dan weer mooi verstild eindigt.

avatar van Bonk
9. Keepsake van The Frames
De nummer 1 van Yvonne. 29 punten, terwijl het maar vier keer werd genoemd. Alweer één van Burn the Maps. Eén van die nummers die laat horen wat een viool aan de muziek kan toevoegen. Maar ook één waarin Glen Hansard laat horen zelfs een mooi stemgeluid te hebben, als hij je gewoon lijkt toe te spreken. Maar goed, die climax op het eind mag er ook zijn wat mij betreft.

avatar van Bonk
8. You Will Become van Glen Hansard
Ook 29 punten, maar vijf keer genoemd. Het eerste solonummer wat ik van hem te horen kreeg. Bij het opzetten van Rythm and Repose was ik toch wel enigszins wat terughoudend. Zou het wel hetzelfde doen met mij als de muziek van The Frames met mij deed? Tuurlijk wist ik dat hij met Markéta Irglová ook hele mooie muziek had gemaakt.
Ik zette de plaat op en werd direct erg geraakt door You Will Become. Wat een intens nummer! Alle twijfel was direct weg.

avatar van Bonk
7. When Your Mind's Made Up
6 noteringen leidden tot 35 punten. In de lijst stond de uitvoering van The Frames, afkomstig van The Cost (waarvan ik per ongeluk eerder vermeld had dat het maar één nummer geleverd had voor de finale ). Die versie is prachtig, maar omdat ik daar geen goede video van kon vinden, hier maar gekozen voor een liveversie van The Swell Season en die is ook zeer de moeite waard!

avatar van Bonk
6. Revelate van The Frames
42 punten en 7 keer genoemd. Afkomstig van Fitzcarraldo (ook alweer meer dan 20 jaar oud )
Compleet met korte vioolsolo zingt Glen Hansard je bijtend en bijna agressief toe zonder over-the-top te gaan:
Sometimes I need a revelation
Cause sometimes it's all too hard to take
Sometimes I need a revelation
This time I'm making my own now
Heerlijk!

avatar van Bonk
5. The Rain van The Swell Season
Haalde weer één puntje meer (43) dan de voorgaande, maar werd maar liefst 9 keer genoemd. Wat passen de stemmen van Markéta en Glen Hansard toch prachtig bij elkaar. Tja en als je dan ook nog een geweldige melodie hebt en dat je weet hoe de instrumenten (sambaballen onder andere ) in dienst weet te stellen van het liedje, dan heb je zo maar een prachtnummer.

avatar van Bonk
4. Finally van The Frames
59 punten, 10 keer genoemd en de nummer één van Choconas en mijzelve. Het laatste nummer wat we tegen zullen komen van Burn the Maps
Och jongens, wat is dit toch mooi. Die spanning in het nummer. Die opbouw, die viool, de afwisseling, de spanning, de intensiteit, de uithalen, ach alles wordt goed gedaan. Prachtnummer wat heel hoog in mijn top 100 allertijden zou komen!

avatar van Bonk
3. Falling Slowly van Glen Hansard en Markéta Irglová
63 punten, 11 keer genoemd (alleen WhyNotSmile nam deze niet op in zijn lijst). De nummer 1 van aERodynamIC. En och, wat is dit toch ook mooi jongens! Er was eerder al een versie van The Frames (op The Cost), maar hier wordt het nummer nog wel op weer veel grotere hoogten getild. Eén van de beste duetten uit de geschiedenis van de Rockmuziek! Zo!

avatar van Bonk
2. Bird of Sorrow van Glen Hansard
Bird of Sorrow haalde 71 punten en werd 9 keer genoemd. De nummer één van dynamo d, Gretz, likeahurricane en WhyNotSmile.
Een ongelofelijk mooi pareltje natuurlijk. Ook door de prachtige tekst. Hoe je ingetogen en toch ongelofelijk intens kan zingen. Muziek die je tot in je botten voelt!

avatar van Bonk
1. Fitzcarraldo van The Frames!!!!!
De winnaar van deze Greatest Hits. 77 punten en 11 noteringen (waarmee de overwinning werd binnengehaald, alleen Gretz nam dit nummer niet op in zijn lijst). De nummer 1 van motel matches, Musico Pinjo en Superbitch. Uiteraard afkomstig van het gelijknamige album.
Verwachte nummer 1? Ik durf het niet te zeggen.
Terechte nummer 1? Uiteraard. Het nummer laat alles horen waar de kwaliteit van de muziek van Glen Hansard en The Frames in zit. Prachtige melodie, de kenmerkende viool, sfeer vanaf de eerste noten, een heerlijk terugkerend deuntje, mooie samenzang, instrumenten die elkaar aanvullen, maar toch ook vooral de geweldige zang van Glen Hansard met zoveel intensiteit en kracht als het moet om het nummer nog wat meer lading mee te geven, waardoor je kippenvel krijgt. Wonderschoon! Nee, mooier dan dat.

Daarmee zijn we aan het eind van deze Greatest Hits. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de prachtige muziek. Het was mij in ieder geval een plezier en een grote dank aan alle deelnemers!

avatar van Bonk
12 april - jordidj1 (Timbaland)
19 april - ArthurDZ (Manic Street Preachers)
26 april - catdog (Janet Jackson)
3 mei - herman (One Hit Wonders of the 90s)
10 mei - Shaky (Chris Isaak)
17 mei - dynamo d (Daniël Lohues)
24 mei - Superbitch (Elvis Costello)
31 mei - catdog (George Michael)
7 juni - Motel Matches (XTC)
14 juni - Choconas (Pearl Jam)
21 juni - Arrie (Roberta Flack)
28 juni - Gretz (Vampire Weekend)
5 juli - ranja (The Bangles)
12 juli - Casartelli (Rainbow)
19 juli - Edgar18 (Hi Records)
26 juli - Johnny Marr (Songs:Ohia/Jason Molina/Magnolia Electric Co.)
2 augustus - AstroStart (Jens Lekman)
9 augustus - wendyvortex (The Residents)
16 augustus - Poek (Sia)
23 augustus - dix (Laibach)
30 augustus Les de Groot (the Paladins)
6 september - AstroStart (Lucy Dacus)
13 september - Gretz (The National)
20 september - jordidj1 & 123poetertjes (BROCKHAMPTON)
27 september - dynamo d (Herbert Grönemeyer)
4 oktober - Dance Lover ( The Field )
11 oktober - Shaky ('Kings' of the Blues: Albert / BB / Freddie)
18 oktober - jordidj1 & Gretz (Lana Del Rey)
25 oktober - Superbitch (Billie Holiday)
1 november - wendyvortex (Frits Spits Steunplaat)
8 november - arcade monkeys (Our Band Could Be Your Life)
15 november - herman (Sparklehorse/Mark Linkous)
22 november - Motel Matches (Paisley Underground)
29 november - dazzler (Boney M.)
6 december - Gretz (Cœur de Pirate)
13 december - Dance Lover ( David Bowie )
20 december - dumb_helicopter (Oasis)
27 december - wendyvortex (Greatest Hits Finale 2019)
3 januari - jordidj1 (David Guetta)
10 januari - TornadoEF5 (Grimes)
17 januari - 123poetertjes (Franz Ferdinand/FFS)
24 januari - Bonk (Counting Crows)

avatar van Gretz
Thanks Bonk voor het Hansard-weekje en de presentatie! Ik had me vooraf voorgenomen om wat meer te beluisteren, maar ben blij dat ik nog net genoeg tijd vond voor het samenstellen van een finalelijstje.

avatar van jordidj1
TIMBALAND GREATEST HITS

https://lastfm-img2.akamaized.net/i/u/770x0/0868ed529db74e8f9d55ad9e62aa52ec.jpg#0868ed529db74e8f9d55ad9e62aa52ec

Nog geen maandje na het fantastische Greatest Hits-weekje van Nelly Furtado, gaan we alweer door met de man achter veel van haar signature songs: Timbaland. De beste man heeft echter nog veel meer geproduceerd en daar gaan jullie deze week ook achter komen, natuurlijk. De samenwerkingen met Aaliyah, Justin Timberlake en Missy Elliot zijn echte evergreens gebleken en dan moeten we de klassiekers van Ginuwine en The Pussycat Dolls nog gaan noemen!

Kortom, veel te ontdekken in deze editie. Hieronder een selectie van zijn grootste hits en bekendste werken. Aan jullie de taak om er tien aan toe te voegen!

Aaliyah – Are You That Somebody
Aaliyah - Try Again
Destiny’s Child – Get on the Bus
Ginuwine – Pony
Jay-Z – Dirt Off Your Shoulders
Justin Timberlake – Cry Me a River
Justin Timberlake - SexyBack
Justin Timberlake – Mirrors
Madonna & Justin Timberlake – 4 Minutes
Missy Elliott – Get Ur Freak On
Missy Elliot - Work It
Nelly Furtado – All Good Things
Nelly Furtado - Promiscuous
Nelly Furtado – Say It Right
Pussycat Dolls – Wait a Minute
Rihanna - Rehab
Timbaland – The Way I Are
Timbaland – Give It to Me
Timbaland – Apologize
Timbaland – If We Ever Meet Again

Ik krijg deze editie deskundig advies à la Maarten van Rossum van Arrie, trouwens. Rest mij nu nog alleen een schaamteloze tag voor eventuele deelnemers.

123poetertjes Gretz Slowgaze Titmeister Johnny Marr ArthurDZ panjoe catdog SanderT JoaMuse Snoeperd zaaf EttaJamesBrown Shaky dynamo d Teunnis Choconas Rudi S NewYorkCityLight

Als ArthurDZ naast de ladies ook nog tijd heeft om de topictitel aan te passen, dat zou fijn zijn.


avatar van 123poetertjes
TIMBAAAAA #stemtimbafeatnellygh

avatar van Poek
Geen Magoo? Geen Raje Shwari? Schande!

Ik weet alleen niet of ik tien nog niet genoemde liedjes ken.

avatar van Arrie
Poek schreef:
Geen Magoo? Geen Raje Shwari? Schande!

Ik weet alleen niet of ik tien nog niet genoemde liedjes ken.

Sowieso wel! Dat onderschat je echt. Maar voor het gemak heb ik er een mooie Spotify-playlist bij gemaakt: Timbae on Spotify - open.spotify.com

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:33 uur

geplaatst: vandaag om 06:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.