menu

Muziek / Algemeen / Ik zoek meer in de trant van...

zoeken in:
Een topic om je mede MM-ers te vragen om muziek wat vergelijkbaar is met een band wat je kent.

Voorbeeld: Ik vind Godspeed You Black Emperor! geniaal. Zijn er meer artiesten die dat soort muziek maken? Wat er mee te vergelijken is?

avatar van Zachary Glass
The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band (blijft een grappige naam), denk ik. Wat ook logisch is, ze zijn er afsplitsing van

Ja, die had ik zien staan bij de platenzaak. Had alleen geen tijd om er naar te luisteren.

De tra-la-la band kende ik nog niet

avatar van Zachary Glass
De tra-la-la Band is één geheel met The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra.

Spijtig - 't was een mooie naam geweest voor een groep. Maar cooler dan de groepsnaam "Drinking tea with Stephan Malkmus" wordt het nooit

paranoidandroid
Met Godspeed You Black Emperor zijn ook te vergelijken: Explosions in the sky en Sigur Ros in mindere mate.

Ik begin langzaam verzot te worden op lo-fi en indie rock. Ik ondekte al reeds een paar van die groepen, zoals Mum, Smog, Interpol ed.

Kunnen jullie mij verrassen met nog meer van die muziek??? Zo ja, ik ben benieuwd

avatar van Sanvean
Ben niet zo thuis in die lo-fi/ indie-wereld, maar wat betreft indie zijn Catherine Wheel en Yo La Tengo wellicht een aanrader.

avatar van titan
titan (crew)
Als je van Interpol houdt moet je ook eens naar Radio4, Gang of four, PIL, British sea power of Joy division luisteren.

avatar van T.O.
of A Certain Ratio

edit: ik wil jordy niet pesten, maar All Music Guide geeft ook vrij goede muzieklinks

Nou, maar ik hoor 't liever hier van muziek fans zélf dan via zo'n site.

Zelfde als met IMDB. krijg je rambo bij vergelijkbare films als je op clear and present danger zoekt...

dit is iets betrouwbaarder.

Neem voor persoonlijk muziekadvies (klik!) een kijkje op MuziekWeb.nl, de site van de Centrale Discotheek van de muzikale hoofdstad Rotterdam (joeha, en nu krijgen wij ook het North Sea Jazz Festival binnen onze stadsgrenzen! ).

avatar van titan
titan (crew)
Op de site van de centrale discotheek kan je, door op een bepalde cd te klikken, ook zien welke andere bands en artiesten mensen die deze cd hebben gehuurd zoal nog meer huren (de 5 populairste worden steeds vermeld).

avatar van Daan
Grappige site, alleen het advies klopt niet helemaal. Als ik James Horner, The Band en Hans Zimmer invul dan krijg ik George Micheal als advies.

Vreemd inderdaad. Als je zoekt naar een 'spannend' advies zoekt dan komt George Michael trouwens helemaal onderaan het rijtje te staan, en bij 'populair' bovenaan.

ElMeroMero
Hobbes schreef:
Ik vind Godspeed You Black Emperor! geniaal. Zijn er meer artiesten die dat soort muziek maken? Wat er mee te vergelijken is?

Hobbes, als je nog aan het zoeken bent: enkele bands naast GYBE !, A Silver Mount Zion(of die andere tra-la-la-naam) en andere al genoemde bands (Explosions in the Sky) die vergelijkbare muziek spelen, zijn

* Set Fire to Flame, vooral met deze plaat

en niet te vergeten

* Fly Pan Am, met deze plaat

en ook (een stuk avontuurlijker wel ):

* Shalabi Effect met deze plaat

Bij al de bovengenoemde platen staat een aantal posts die je verder wegwijs kunnen maken.

Later zal ik, zodra ik ze zelf gehoord heb, enkele andere bands/platen waarmee een GYBE!-connectie/vergelijking mee bestaat, op MuMe te zetten (tenminste als herman me niet voor is, dunkt me )

avatar van herman


Ik moet zelf ook denken aan Gorecki's 3rd Symphony (Moya van Godspeed doet me hier erg aan denken, zie ook dit topic), de laatste 2 albums van Sigur Ros en vooral meer acts van het Constellation label (er worden er al een paar genoemd, maar ook bands als Polmo Polpo en DoMakeSayThink).

hey, die symphony heb ik. kostte toen 5 euro bij de kruidvat samen met de carmina burana. goeie deal.

JonnieBrasco
Ik hou erg van 90's gitaarmuziek waarvan het ritme/drum-beat hetzelfde is als in de nummers:
* U2 - Until the End of the World
* Muse - Minimum (b-side nummer)
* Ash - Sometimes

De kenners zullen gelijk snappen welke hangende, trage, opzwepende rock-beat ik bedoel: hier wil ik dus meer van!!! Kanttekening: Hoe minder zang en hoe meer gitaar, hoe beter. Vroeger had ik een pc-game "Megarace II", daar zat ook een vergelijkbare muziekstijl bij. Je ziet dat mijn lijstje maar erg kort is! Wie voert mij met meer?

avatar van titan
titan (crew)
Het nummer Soon van My bloody valentine (van het album Loveless uit 1991) lijkt me wel wat voor jou dan.

JonnieBrasco
Thanks!! Even gedownload, een erg puik nummer maar niet helemaal die slome, hangende, zware beat die ik bedoel, maar verder wel precies die hoek van het genre! Goed gemikt dus van jou titan. Wat een wereldalbum is dat Loveless trouwens, na een avondje downloaden en luisteren, musicmeter doet mij echt de oren open doen de laatste weken...

avatar van rzasa
Wellicht is Music Non Stop van kent iets voor jou JonnieBrasco!

JonnieBrasco
Mwah, leuk nummer, maar niet met die beat waar ik om zit te zeuren.

Ik ben op zoek naar nummers die wat weg hebben van de laatste nummers op het album ( ) van Sigur Rós...die prachtige opbouw en dan alle remmen los. Dat laatste hebben veel nummers, maar het moet dus ook een beetje in dezelfde trant zijn. Ben benieuwd!

avatar van titan
titan (crew)
Probeer de lange nummers van het album Soundtracks for the blind van Swans eens zou ik zeggen. Of het nummer the protagonist van Dead can dance.

avatar van herman
dajando:

Mogwai:
-X-Mas Steps
-Excowboy
-Like Herod
-Rattz Of The Capital
-etc.

Godspeed You Black Emperor:
-laatste nummer van Yanqui UXO (de allerlaatste climax van het album is echt grandioos)

@titan: ik ga eens wat nummers luisteren van Soundtracks for the blind, ben benieuwd. Ik heb zojuist het nummer van Dead can Dance beluisterd. Het doet me een beetje denken aan middeleeuwse slagvelden, waar soldaten massaal aan komen marcheren en zich dan opstellen voor de strijd Ik heb nu al meer van Dead can Dance gehoord, vind het best goed...maar het pakt me niet helemaal (wat niet is kan nog komen) Het nummer vind ik overigens niet echt een overweldigende climax hebben...

@herman: ik ga op zoek, bedankt!

Ik ben op zoek naar muziek van het genre à la Buscemi, ik vind die zuiders klinkende muziek echt super, maar ik weet niet onder welke genre men dit kan plaatsen. (denk dat het africanism is maar dat ben ik niet zeker...)
Nummers van Buscemi zoals "Crystal Frontier", "Obrigado", "Seaside" of "A Volta" van Arsenal vind ik geniaal.

Hoe noemt dit genre nu eigenlijk?
En welke andere artiesten hebben hetzelfde soort muziek?

ElMeroMero
Misschien is dit wel wat voor je. Of daar een algemeen bekend genre/naam/etiket aan vastgeplakt is, weet ik helaas niet. Iemand anders misschien wel ?

avatar van herman
Ik zoek meer in de trant van... Belle and Sebastian. En bedoel ik niet de hedendaagse bandjes die er op lijken, maar meer de jaren '60 pop waar ze ook wel wat van weg hebben. Ik kan het niet helemaal benoemen, maar het warme jaren '60 geluid (soul?) dat in B&S' muziek doorklinkt vind ik echt prachtig.

avatar van Zachary Glass
Nou, beste herman (herman, you still rule! )

Ik denk meteen aan Nick Drake (ik kon geen stem van je terugvinden bij een Nick Drake-album)

En het geluid van Nick Drake voelt even warm aan als dat van Belle & Sebastian

Gast
geplaatst: vandaag om 03:17 uur

geplaatst: vandaag om 03:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.