menu

Hier kun je zien welke berichten ranboy als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Constellatia - The Language of Limbs (2019)

4,5
Ha, hij is (eindelijk) toegevoegd! Het album met mijn favoriete song van de laatste paar jaren stond nog niet op deze site, vreemd genoeg. Ik bedoel In Acclamation, met die ontroerende mengeling van melancholie en blast beats, raadselachtige lyrics, tempowisselingen en meeslepende zang.
Waarschijnlijk heb ik er geen verstand van en is dit niet echt kwaliteitsmetal, maar het gaat om de beleving.

All nights is ook erg goed, maar toch niet zo sterk. De andere twee songs moet ik nog wat vaker horen voor ik een goed oordeel kan vormen.

https://www.youtube.com/watch?v=u8P_aIX32w4

Greta Van Fleet - Starcatcher (2023)

Ik had Greta Van Fleet ook wat genegeerd vanwege de Led Zeppelin-navolging, maar met Meeting the Master ben ik wel overstag gegaan. Wat een sfeer, wat een emotie! En al hoor ik nog wat LZ-invloeden in het gitaarspel, dit staat geheel op zichzelf.
Ben benieuwd naar de rest van het album, als het uitkomt.

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (2024)

Het zou toch mooier zijn als Mustang (de eerste release) een goeie song was, maar ik vind er niet veel aan, helaas.

Wobbler - Dwellers of the Deep (2020)

Nu pas tipte Spotify mij Naiad dreams van Wobbler, een band die ik niet kende. Het klonk meteen erg fraai (beste tip van de week), en het lieve gitaartje deed me denken aan I wanna learn more about you uit Quartet op ABWH (niet direct een song die iedereen paraat heeft). Maar nog geen 'Yes-geweld' zoals hier te lezen was. Toen draaide ik Five rooms en ja, dit lijkt wel heel erg op het Yes-geluid van zelfs nog voor The Yes Album, met name op No opportunity necessary, no experience needed.
Misschien wel iets te veel. Maar ik ga het nog wel wat kansen geven .