menu

Hier kun je zien welke berichten Lying Mouth als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Rory Gallagher - Notes from San Francisco (2011)

4,0
Rory had gelijk dat hij dit studio album niet wilde uitbrengen. Alle 5 de nummers die we van het later te verschijnen Photo-finish kennen klinken op deze plaat veel minder (met als dieptepunt Fuel to the Fire). De overige nummers zijn al eerder op andere platen als bonus tracks gebruikt en voegen dus ook weinig toe.
Ik vind dit een (gelukkig mislukte) poging om Rory de AOR wereld in te loodsen. Een 'fatter sound' volgens de engineer, misschien mooi voor de Amerikaanse FM zenders maar niet voor mij.

Na de tegenvallende 1e cd begon ik toch wel met enige verwachting aan de live cd. En ja hoor hier kwamen mijn verwachtingen meer dan uit. Een prachtige live-plaat met een heel helder geluid waardoor hij voor mij veel beter is dan Stage Struck waar ik het geluid erg dof vind klinken.

Een hele krappe 3* voor het (overbodige) studio album en bijna de volle mep voor het live album zijn dus 4* gemiddeld

The Flaming Lips - The Flaming Lips 2011 #10: 24 Hour Song Skull (2011)

3,5
Ik had deze al jaren op mijn schijf staan. In deze rare tijden dacht ik nu is de tijd ervoor. Dus de afgelopen 4 dagen deze 15 stukken (Metamorphosis is bij mij in 2 delen gesplitst) geluistert, een intense ervaring.

Mijn favoritete nummers zijn toch wel de noisy stukken Riot in My Brain en Calliope Trance with Major and Minor Celestial Sections.

Zo als dat thuisblijven nog langer gaat duren ga ik me ook nog eens aan de Merzbox wagen