menu

Hier kun je zien welke berichten Frisoboei als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Akon - Freedom (2008)

3,5
Hoewel de teksten af en toe erg matig zijn is het wel gewoon heerlijke muziek.

Verder is het echt een goed album waarvan elk nummer wel bijzonder én goed is. Veel artiesten lukt het niet om dat te presteren waardoor het album bijvoorbeeld 2 goede nummers heeft en de rest allemaal hetzelfde klinkt. Dat is hier zeker niet het geval.

Erg constant maar ook variërend album.

Chris Cornell - Scream (2009)

3,0
Snap niet dat iedereen dat dit zo slecht vind. Ik vind het een dappere stap van Cornell die probeert uit de standaard Rock te breken door met Timbaland samen te werken. Hierdoor krijg je een combinatie van bazige beats en een geweldige rock stem.

Scream is bijvoorbeeld toch gewoon meesterlijk. Vette beat en Cornell doet met meerstemmige harmonieuze zang de rest.

Het is een mooie samensmelting van rock en hiphop, het werkt gewoon en is gewoon fokkin vet.

Daarnaast is het als album ook erg sterk. Dit is een van de weinige albums uit mijn collectie, die (niet opscheppen) toch wel groot is, die ik helemaal kan luisteren.

Trouwens, die rock versies zijn juist weer heel erg standaard, saai, niets zeggend en gewoon slecht en tonen naar mijn mening juist aan dat dit wél een geslaagde plaat is aangezien hij origineel, vernieuwend, fris en gewoon fucking goed is.

Maar het zal wel te simpel zijn.
Jammer dat andere mensen dit niet er in zien en er niet van kunnen genieten.

Miike Snow - Miike Snow (2009)

4,5
Ik vind het altijd prettig als ik een leuk nieuw nummer hoor wat mij gelijk aanspreekt en waar ik echt enthousiast van word als ik em de eerste keer hoor. Zo ook met Animal. Echt geweldig.

Vaak is het echter zo bij zo'n nummer dat het betreffende album dan weer tegenvalt en misschien nog één ander lekker nummertje heeft, maar voor de rest crap is. Eerste waar ik daarbij aan denk is het album van Paolo Nutini. Ik vond New Shoes echt een heerlijk nummertje, maar wat viel dat album tegen zeg, omg.

Gelukkig is dat bij dit album totaal niet het geval. Op dit album is elk nummer bijna even sterk. Deze cd kan ik luisteren zonder ook maar één nummer te skippen. Elk nummer is in dezelfde stijl maar toch weer heel anders. En dát is wat een album moet zijn. Een weergave van de muzikale periode/sfeer waarin de band zit.

Dit is één van de weinige albums die echt gewoon als geheel kloppen en waar er nagenoeg geen nummers zijn die duidelijk onderdoen voor de rest.