menu

Hier kun je zien welke berichten Twilight als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ela Stiles - Ela Stiles (2014)

4,5
Ik heb haar optreden in de Janskerk gezien tijdens het Le Guess Who? Festival, dat was erg mooi, zeker in een kerk mooi op zijn plaats. Maar had niet verwacht dat dit album toch anders zou klinken dan wat ik live had gehoord. Wat er op dit album staat is minstens zo mooi, alleen is ze hier niet vergezegeld door gitaar, het is enkel haar stem. Op sommige momenten heel erg gelaagd. Het doet een beetje aan als klassieke folk liedjes en doet me soms denken aan harmonieën die Dead Can Dance op goede momenten ook wist te gebruiken, maar dan dus zonder verdere instrumentatie.
Erg mooi!

Esoteric - Metamorphogenesis (1999)

4,0
Een extreme geluidsmuur. Daar begint het eerste nummer gelijk mee.
Dit is trage, maar wel extreme metal, ook wel doom metal genoemd. Maar ik vind dit bandje toch wel uitzonderlijk.
Jaren geleden een keer ontdekt (dit album) en ik werd gelijk weggeblazen. Deze band geeft doom metal een nieuwe betekenis, ik ken geen andere band die net zo klinkt als dit.
Telkens 1 of 2 zwarte gitaren die het trage ritme ondersteunen terwijl een derde gitaar en keyboards de sfeer opbouwen, en wat wordt dat knap gedaan. Een sfeer van een andere wereld, een donkere koude wereld waar achter elke berg en in elke diepe afgrond iets nieuws te ontdekken is. 4*

Hydrus - Interleaves (2008)

3,5
Denk dat dit albumpje wel wat aandacht verdiend eigenlijk.

Ik ontdekte dit via de split-EP van Hydrus en Kettel samen. Na een tijdje het Kettel-gedeelte te hebben geluisterd werd ik toch nieuwsgierig naar Hydrus.
Het beviel me wel! En om die reden dus even dit album opgezocht.

Ik moet zeggen dat ik het erg fijn vind klinken.
Naar mijn idee vind ik de stijl een beetje tussen die van Ochre, Kettel en Plaid in liggen.
Erg aangenaam als je het mij vraagt.

Voor nu even 4*.

The Field - Looping State of Mind (2011)

Na 'From Here We Go Sublime' nu dit album aan het proberen en het bevalt me eigenlijk vrijwel meteen erg goed. Vooral 'Arpeggiated Love' en 'A Looping State of Mind' springen er voor mij uit. Met name die tweede kan ik bijna geen genoeg van krijgen, wat een heerlijke track is dat zeg! Zoals Grootfaas al heeft gezegd: Axel blijft de boss in dit genre, wat hij doet doet hij echt heel goed. Maar dat is mijn bescheiden mening.