menu

Hier kun je zien welke berichten Jurrien als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Curren$y - Pilot Talk (2010)

4,0
Curren$y levert hier een super relaxt album af.

Example
Hier hoor je veel vaste uit spraken van de rapper uit New Orleans op een geweldige beat.

King Kong
Een hypnotiserende beat op deze track en Curren$y is degelijk op deze track met zijn laidback flow.

Breakfast
Heerlijke track voor in de ochtend. Geproduceerd door Mos Def en heeft een lekkere jazz sound. Curren$y flowt perfect over deze track en laat maar weer eens horen dat hij bijzonder uitvoert op een dag.

Skybourne
Deze track is gewoon heel smooth. De beat is heel relaxt en het refreintje heel laidback. Alle rappers hier zijn goed, maar Curren$y steekt boven de rest uit.

The Hangover
Een track die het album typeert. Gaat hier over vooral over wiet en de beat is weer uitermate relaxt.

The Day
'Hardste beat' van het album. Jay elec is erg goed, jammer van het feit dat er geen echt Mos Def verse is.

Address
Ski Beatz levert hier zijn beste beat van het album af. De beat is perfect voor Curren$y en Stalley is hier misshien nog wel beter dan Curren$y.

Nu 4 sterren, kan hoger worden, maar ook lager. Op dit moment geniet ik van dit album en het is een sterke plaat voor in de zomer.

Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx Pt. II (2009)

4,0
Heb dit album de afgelopen dagen veel geluisterd en dat is mij goed bevallen. Hier volgt een kleine recensie.

Return of the North Star
Het album begint waar het eerste deel ophield. De beat van North Star (Jewels) komt er doorheen en zorgt voor een erg goede sfeer. Verder kwalitatief geen hoogstaand intro.

House of Flying Daggers
Een geweldige nummer. De beat is lekker opzwepend en mijn favoriete Wu-tang leden komen langs. Inspectah Deck is redelijk, maar daarna begint het nummer voor mij pas echt als Raekwon, Ghostface en Method Man erg goede verses droppen.

Pyrex Vision
Jammer van de lengte, maar toch een goed nummer. De beat is sfeervol en Raekwon rapt heel rauw.

Cold Outside
Toen het gisteren met bakken uit de hemel kwam en ik op mijn fiets zat, kwam dit nummer langs. Een erg lekkere beat en goed refrein. Raekwon & Ghostface zijn goed en ik blijf Raekwon toch lekker rauw rappen.

Black Mozart
De beats zijn van constant niveau en de beat is hier is ook weer lekker. Het hoogtepunt hier is voor mij toch RZA die weer een van zich laat horen. Hij klinkt wat schoor, maar ik vind het zeker wat hebben.

New Wu
Wat een banger . De beat is meesterlijk en ik vind Raekwon, Ghostface en Method Man allemaal goed rappen. Method Man steelt toch de show met de laatste verse.

[Surgical Gloves
Die beat . Alchemist komt met een geweldige beat op de proppen en Raekwon flowt lekker.

Ason Jones
Een tribute voor ODB. Goede Dilla beat, maar jammer dat hij al eerder was uitgebracht. Raekwon stopt emotie in de track en de momenten waarop je ODB hoort praten zijn niet irritant.

10 Bricks
Erg sterk nummer. Strakke beat en Raekwon en Ghostface komen erg lekker. Ik ben nooit een Cappadona fan geweest, maar hij is redelijk.

Catalina
Harde track. Ik blijf toch een Dre fan, al is de beat een beetje voorspelbaar. Ik vind Raekwon hier echt goed rappen en het refrein is niet slecht.

We Will Rob You
Keek voor de release erg uit naar deze track. Na het beluisteren van deze track, was ik toch wel teleurgeseld dat Slick Rick niet met een verse kwam. Toen ik mij daarover heen had gezet, kon ik het nummer toch wel waarderen. GZA stelt zeker niet teleur en Masta Killa is is ook goed.

About Me
Weer een Dre beat en en toch weer erg lekker. Raekwon rapt goed, maar ik ben nooit een Busta fan geweest en kan hem ook nooit echt waarderen, maar dat is persoonlijk. Yeaahh Yeahhh

Mean Streets
Het album nadert zijn einde. De beat hier is heel relaxt en Raekwon gaat hier perfect mee op de beat. Het refrein is vrij matig. Deck spit hier zijn beste verse op het album naar mijn mening en Ghostface rapt zoals altijd lekker.

Kiss The Ring
Aardige afsluiter. De beat is redelijk, maar gaat redelijk snel vervelen. Masta Killa is hier toch wel de betere van de 3, maar het is allemaal niet hoogstaand.

Uiteindelijk is dit zeker geworden wat ik ervan hoopte. Ik geniet met volle teugen van dit album en zal dat zeker nog een tijdje blijven doen. Raekwon blijft een goede rapper en Ghostface behoort tot mijn favoriet MC's. De producties zijn zeker niet saai, maar juist heel goed en sfeervol. Het album is een goed geheel en brengt de Wu-tang sfeer goed terug. Het krijg datn ook een welverdiende 4.5.

Favorieten: House of Flying Daggers, Black Mozart, New Wu, 10 Bricks & We Will Rob You.