menu

Hier kun je zien welke berichten hansjuvefan als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Daft Punk - Random Access Memories (2013)

3,5
Eerst en vooral: De mannen doen gewoon waar ze goesting in hebben! Geen geweldige all-timer hits meer zoals One More Time of Technologic of Rollin' & Scratching of Aerodynamic of ga zo maar door.

Sinds Tron hebben ze de smaak van echte muziekinstrumenten te pakken. De sound is verschoven naar een moderne interpretatie van Funk en dance die zo zou gepast hebben op Flash FM van Vice City.

Ik moet toegeven: Het was echt wel even wennen. De single was wel leuk maar niet meer dan dat. Het album was de eerste malen echt wel vrij saai en de nummers gingen vaak te lang door. Allemaal zwaar kut voor het meest gehypte album van het jaar.

Het album start met een van van de sterkste nummers van het album, meteen gevolgd door het voor mij met voorsprong zwakste nummer die mij de eerste malen gewoon de plaat deed stoppen.

Gorgio by Moroder is dan weer het grote voorbeeld dat Daft Punk helemaal anders is gaan werken. Ze hebben de status bereikt dat ze met gemak aan al hun idolen kunnen vragen om mee te werken aan hun nieuw album. Niet veel artiesten die dit kunnen zeggen.
Juist wanneer die melodie me begint te irriteren, begint er een strijkorkest en volgt er een ontploffing met solo's voor bass, drum en gitaar. Nooit gedacht dat ze dit gingen doen.

Within is dan weer een heel rustig, beetje melancholisch nummer. Samen met Instant Crush is het een minder nummer van het album dat vrij snel begint te vervelen.

Loose Yourself to Dance. Duidelijker kan een titel niet zijn. Bij de eerste noot wil ik al meteen oldschool dancemoves bovenhalen, meeklappen, en natuurlijk meezingen op de nogal kitscherige zang(maar hey, het werkt) . De meerwaarde van Williams en Rodgers vind ik hier een heel stuk beter dan op de eerste single.

Touch is dan weer zo'n nummer waar ze hun opgelopen soundtrack-kwaliteiten ten toon spreiden. Leuk nummer dat mooi openbloeit. Enkel de intro duurt gewoon te lang. Ook op Beyond hebben ze hun muzikanten van Tron terug aan het werk gezet. Echt leuk hoe ze die nieuwe invloeden combineren met hun originele sound.

Motherboard klinkt wat jazzy, vooral door die drum en klarinet (of wat het ook moge zijn). Leuk nummer, duurt wel alweer een stuk te lang om volledig te kunnen boeien.

Fragments of Time is misschien wel het beste voorbeeld van hun nieuwe sound. Doet me weer meteen verlangen naar de zomer

Doin' it Right vind ik een onnodig nummer. Voor mijn part hadden ze die gewoon mogen schrappen.

Contact is een heerlijke, uptempo nummer. Strakke drum, leuke melodie. Zal het zeker wel goed doen live.

Conclusie: Nee, zeker niet beter dan de vorige albums. Maar ze hebben me totaal verrast met hun nieuwe sound. Het album is zeker wel een groeiertje. Voorlopig dus een 3.5*

Daft Punk is Alive!

En nu nog hopen dat ze godverdomme nog eens gaan touren.

Daft Punk - Tron Legacy (2010)

3,0
Op dit album zat ik al een tijdje te wachten, ik was heel erg benieuwd hoe Daft Punk het deze keer vanaf bracht. Ik som hier enkele positieve en negatieve elementen op.
+ :
* Wat Daft Punk hier doet, is niet veel dj's gegeven. Het bewijst dat ze niet alleen kunnen werken met hun computertje(wat ze overigens héél goed doen), maar dat ze het evengoed kunnen met een orkest. Wat ze hier verwezenlijken, zonder maar enige theoretische voorgrond, zie ik niet veel anderen uit hun wereldje doen.
* Dit album bevat toch wel enkele potentiële hits, al ze wat meer 'dansbaar' gemaakt worden. bv 'End Titles','End of Line' en natuurlijk 'Derezzed'. Ik zie het al helemaal voor me, die 2 jongens achter hun schermen, met dan een groot orkest erachter.
* Daft Punk die de score maakt, betere reclame voor een film kan ik me niet meteen indenken.


- :
*te weinig verschillende emoties. Heel het album door wordt er enkel en alleen spanning opgebouwd, maar dat heeft natuurlijk veel te maken met de film. Door dit album kan je al weten dat er in de film weinig plaats zal zijn voor romantiek of komedie.
* Het tempo is vaak te gezapig.
*Te korte stukken. Oké, het is een score, maar dat betekend niet dat er geen nummer van 5-10min in mag. Daardoor lijkt dit album wat overbodig. Met de film erbij zou mijn score alleszins stijgen met .5*, ongeacht wat de kwaliteit van de film zelf is.


En kom nu maar af met een echt studio-album, Daft Punk!

3.5*