menu

Daft Punk - Tron Legacy (2010)

mijn stem
3,60 (113)
113 stemmen

Frankrijk
Score
Label: Walt Disney

 1. Overture (2:28)
 2. The Grid (1:37)
 3. The Son of Flynn (1:35)
 4. Recognizer (2:38)
 5. Armory (2:03)
 6. Arena (1:33)
 7. Rinzler (2:18)
 8. The Game Has Changed (3:25)
 9. Outlands (2:42)
 10. Adagio for Tron (4:11)
 11. Nocturne (1:42)
 12. End of Line (2:36)
 13. Derezzed (1:44)
 14. Fall (1:23)
 15. Solar Sailer (2:42)
 16. Rectifier (2:14)
 17. Disc Wars (4:11)
 18. C.L.U. (4:39)
 19. Arrival (2:00)
 20. Flynn Lives (3:22)
 21. Tron Legacy (End Titles) (3:18)
 22. Finale (4:23)
 23. Sea of Simulation * (2:41)
 24. Encom, Part I * (3:52)
 25. Encom, Part II * (2:17)
 26. Round One * (1:40)
 27. Castor * (2:19)
 28. Reflections * (2:42)
 29. Sunrise Prelude * (2:50)
toon 7 bonustracks
totale tijdsduur: 58:44 (1:17:05)
zoeken in:
avatar van herman
Derezzed klinkt al goed in deze trailer:

YouTube - TRON: Legacy - Derezzed video

avatar van midnight boom
herman schreef:
Derezzed klinkt al goed in deze trailer:

YouTube - TRON: Legacy - Derezzed video


absoluut!

Poa
Ik kan er niet echt enthousiast van worden. Als ik naar de tracklist kijk vermoed ik 27 korte en flauwe schetsjes zoals in bovenstaande trailer (vooroordeel hoor, nergens op gebaseerd). Afwachten maar.

avatar van herman
Schetsjes zullen het sowieso wel zijn, daarvoor is het een score. Ik verwacht geen uitgewerkte nummers. Ik weet ook niet of ik dit ga luisteren, maar ben wel benieuwd naar de film, door de muziek.

avatar van aERodynamIC
2,5
Poa schreef:
Ik kan er niet echt enthousiast van worden. Als ik naar de tracklist kijk vermoed ik 27 korte en flauwe schetsjes zoals in bovenstaande trailer (vooroordeel hoor, nergens op gebaseerd). Afwachten maar.

Ik had exact hetzelfde gevoel. Ik kreeg ook ineens een Queen Flash Gordon flits (en dat is niet positief).
Misschien valt het allemaal wel mee.

3,0
Kijk hier al een tijdje naar uit, wel jammer dat het een score is...

Zit eraan te twijfelen om hem te bestellen (pre-orderen), want ik hou wel van elektronisch en ben ook gechameerd door de korte tijdsduur per lied.. Alleen ken ik Daft Punk nog niet echt..

tuktak
op de 5 track sampler staan tracks van 5, 6 en zelfs 10 minuten. daaruit opmakend moeten we ook zeker geen funky daft punk verwachten. wel rauwer en meer de technokant op.

avatar van herman
Hmm, hij is inmiddels te beluisteren (in slechte kwaliteit) en het schijnt meer richting strijkorkest uit te gaan. Waarschijnlijk staan op die sampler dan nog de meest techo-achtige stukken.

tuktak
ik begrijp dat de sampler fake is...
soundtrack klinkt idd erg anders, maar ook heel tegenvallend zo op het eerste gehoor. idd heel orkestraal.

3,0
Ja inderdaad vrij saaie score. Het is allemaal een beetje alla Hans Zimmer... maar goed sommige nummers (zoals Derezzed en Tron Legacy (End Titles)) zijn wel aardig.

avatar van aERodynamIC
2,5
De tracklist klopte niet dus gelijk maar aangepast.
En wat moet ik er verder mee? Typische filmmuziek met alleen de naam Daft Punk erop voor wat het waard is. Dit is voer voor neo en consorten en die kunnen hier beter hun licht over laten schijnen want die hebben daar meer verstand van dan ik.

Uiteraard kan ik best een mening over dit album vormen: ik vind veel composities van bijvoorbeeld een Hans Zimmer erg geslaagd en dat weet me soms ook goed te ontroeren. Die ontroering blijft hier achterwege. Niet omdat ik anders gewend ben van dit duo, want daar kan ik met gemak aan voorbijgaan. Maar het klinkt me allemaal net even te afstandelijk en koeltjes. Dat zal misschien ook wel de bedoeling zijn (ik heb me verder totaal niet verdiept in de film).
Aardig en verder helemaal niks. Het wachten is op een nieuwe Daft Punk die hopelijk beter uitpakt dan hun laatste werk Human After All.

Weet iemand waar ik 'm kan pre-orderen?

Bol.com.

avatar van stuntman_jasper
4,5
Ik ben zowel Daft Punk als soundtrack fan, dus op papier zou dit win-win-situatie moeten zijn. Nou nog even kijken of dit ook zo in de praktijk werkt.

avatar van Niellis
er zijn maar een paar nummers waar ik daft punk in herken moet ik zeggen, en deze plaat durf ik eigenlijk geen Daft Punk album te noemen... daar is het niet goed genoeg voor

avatar van herman
Je moet dit ook niet als album benaderen, want dat is het niet. Het is filmmuziek...

avatar van daftpunk
Er is ook een orignial mix van Derezzed en ik moet zeggen dat het nummer uitermate geniaal vind.

YouTube - Daft Punk - Derezzed (Original Mix) [Exclusive]

3,0
Ja die klinkt inderdaad een stuk beter, en ook een stuk meer als Daft Punk. Hopen dat die op hun volgende studio-album staat die misschien wel volgend jaar uitkomt

avatar van stuntman_jasper
4,5
Ik stem voor nu een 4,5*. Als je dit als Daft Punk album zou beoordelen (wat ik toch niet helemaal terecht vind), zou het een lagere score zijn. Als filmscore vind ik dit echter heerlijk. Het is misschien niet de meest diepgaande score of all time, maar ik vind de combinatie tussen orkest en elektronisch heel tof werken. Dit cijfer is echter wel gebaseerd op mijn eerste luisterbeurt, dus het kan zijn dat ik 'm de 2e keer toch misschien wat minder vind.

avatar van Ollie
Nummers als The Grid en de Overture is toch geweldig? Tuurlijk zijn we anders gewend van ze maar ik vind dit toch erg knap gedaan van Daft Punk. Moet het nog aantal keer aandachtig luisteren om definitief me oordeel erover te vestigen.

avatar van Modder-Eter
Het is inderdaad filmmuziek met een rauw randje dankzij de electronica-roots van Daft Punk. Dit hoor je echt voornamelijk aan de basslines drums (en natuurlijk de Roland(?) sounds) die in veel tracks zitten.

Ik vind het trouwens wel een enorme Hans Zimmer sound hebben, dus het is sowieso niet erg origineel.

4,0
Ik ben hier toch wel redelijk van gecharmeerd. Mooie epische composities verpakt in rauwige energieke electronica. In combinatie met de film (trailers beloven een groots visueel spektakel) is dit bovenmatig goed. Geef hem dan ook 4*.

3,0
herman schreef:
Je moet dit ook niet als album benaderen, want dat is het niet. Het is filmmuziek...


Het is toch echt een album want het is ook uitgebracht als album toch? Ik bedoel natuurlijk het is voor de film geschreven maar als het als een los album wordt uitgebracht mag je het toch ook beoordelen als los album. Ik bedoel er zijn toch genoeg soundtracks die ook als losstaand album prima te beluisteren zijn? Ik zelf vind de soundtrack van Irreversible hier een goed voorbeeld van. (die overigens gemaakt is door Thomas Bangalter)

4,0
Je kan het in die zin niet als een regulier album beschouwen, omdat het niet als een regulier album gemaakt is. Het is gemaakt om bepaalde beelden te vergezellen niet persé om apart naar te luisteren. Is alleen maar mooi meegenomen als dat met dit album kan.

Persoonlijk zie ik mezelf hier wel hard op los gaan tijdens een concert in Paris Bercy.

avatar van hansjuvefan
3,0
Op dit album zat ik al een tijdje te wachten, ik was heel erg benieuwd hoe Daft Punk het deze keer vanaf bracht. Ik som hier enkele positieve en negatieve elementen op.
+ :
* Wat Daft Punk hier doet, is niet veel dj's gegeven. Het bewijst dat ze niet alleen kunnen werken met hun computertje(wat ze overigens héél goed doen), maar dat ze het evengoed kunnen met een orkest. Wat ze hier verwezenlijken, zonder maar enige theoretische voorgrond, zie ik niet veel anderen uit hun wereldje doen.
* Dit album bevat toch wel enkele potentiële hits, al ze wat meer 'dansbaar' gemaakt worden. bv 'End Titles','End of Line' en natuurlijk 'Derezzed'. Ik zie het al helemaal voor me, die 2 jongens achter hun schermen, met dan een groot orkest erachter.
* Daft Punk die de score maakt, betere reclame voor een film kan ik me niet meteen indenken.


- :
*te weinig verschillende emoties. Heel het album door wordt er enkel en alleen spanning opgebouwd, maar dat heeft natuurlijk veel te maken met de film. Door dit album kan je al weten dat er in de film weinig plaats zal zijn voor romantiek of komedie.
* Het tempo is vaak te gezapig.
*Te korte stukken. Oké, het is een score, maar dat betekend niet dat er geen nummer van 5-10min in mag. Daardoor lijkt dit album wat overbodig. Met de film erbij zou mijn score alleszins stijgen met .5*, ongeacht wat de kwaliteit van de film zelf is.


En kom nu maar af met een echt studio-album, Daft Punk!

3.5*

4,5
Ik heb ondertussen het album al een keer of twee beluisterd en ik moet zeggen: ik ben er zwaar van onder de indruk.

De combinatie van elektronische muziek met klassieke filmmuziek werkt wonderbaarlijk goed. De sfeer die over het album hangt is donker, episch en modern.

Het enige dat ik een beetje spijtig vind is dat sommige geweldige nummer zo kort zijn. Maar ja, da's is niet ongewoon op scores. Zo zou ik best wel wat willen neertellen voor een 10-minuten-durende versie van The Grid in de stijl van Jeff Wayne's Eve of the War (waar The Grid trouwens wel wat van weg heeft).

Met deze score bewijst Daft Punk eigenlijk dat verdomd goed weten waar ze mee bezig zijn en dat ze meer zijn dan gewoon 2 DJ's. Ze zijn volwaardige componisten geworden. Het album heeft alles wat je van een typische soundtrack mag verwachten: het orkest als klassieke omkadering, de telkens terugkerende thema's en het "ondersteunend karakter" (hiermee bedoel ik: muziek die filmbeelden kan versterken, maar niet overheersen). Conclusie: deze soundtrack is af.

Ik heb ook al heel wat mensen gehoord en gelezen die dit album bekritiseren omdat het niet "typisch Daft Punk" genoeg is. Neen, dat is het inderdaad niet, maar dat hoeft het ook niet te zijn want dit is filmmuziek. Bovendien werd Discovery destijds ook bekritiseerd omdat het "niet typisch genoeg was".

Als iemand ooit tegen je zou klagen dat dit album niet "spectaculair" of "catchy" genoeg zou zijn: wijs hem of haar dan even over de ondersteunende functie die deze muziek moet hebben (waar ik het daarnet over had) .


Is dit de mooiste soundtrack ooit? Wellicht niet.

Is dit één van de meest epische, opzwepende, moderne en tegelijk klassiek georchestreerde soundtracks ooit? Wel, die twee fransozen komen aardig in de buurt!

4.5*

avatar van dennisversteeg
3,0
Dit is een zeer degelijke score, maar net zoals een aantal personen hierboven had ik er iets meer van verwacht. De orkestrale partijen zijn prima, zeker voor een eerste soundtrack van dit duo. Ik had vooral echter meer verwacht van de elektronische componenten. Die vind ik voor Daft Punk nogal gewoontjes.

Het geheel komt hierdoor over als een Hans Zimmer kloon of van de meer intense momenten uit de soundtrack van The Matrix. Wat je ook van Zimmer vind, hij is bijzonder goed in het combineren van electronica met orkest en dat niveau haalt Daft Punk zeker niet. Vergelijk het bijvoorbeeld met Zimmer's score voor Inception, waarvan de kracht en intensiteit afknalt en op sommige momenten zelfs inslaat als een bom. Bij Daft Punk blijft het toch wat vlakker.

Toch is het album zeker 3 sterren waard, omdat dit wel een veelbelovende start is van een mogelijke soundtrackcarriere van Daft Punk.


3,5
De klassieke delen doen me sterk denken aan de score van Dune (David Lynch, 1984).

Gast
geplaatst: vandaag om 05:39 uur

geplaatst: vandaag om 05:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.