menu

Hier kun je zien welke berichten RensZ als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

The National - High Violet (2010)

5,0
Naar dit album heb ik heel erg uitgekeken, dus gisteren was ik blij te horen dat er een lek op het internet was verschenen. We hebben al mogen genieten van een aantal fantastische nummers die al vrijgegeven waren, dat maakte mij meer nieuwsgierig naar dit album.

Het album opent met Terrible Love , wat we al kenden van de live versie in de show van Fallon. Ik was helemaal ondersteboven van dit nummer. Hier en daar heb ik gelezen dat het een te hoog U2 gehalte zou bevatten, maar dat nummer vind ik verre van U2. Als ik aan U2 denk, denk ik aan groots en galmende gitaren. Groots vind ik The National niet en galmende gitaren hoor ik ook niet echt terug. Op dit nummer wordt gewoon lekker op de gitaren geramd als een gek en dat vind ik heerlijk. Vooral op het laatste komt er nog een extra gitaar bij, geweldig vooral in combinatie met de drums. Toen ik de studio versie hoorde viel het me allemaal een beetje tegen. De productie is een beetje rommelig en wellicht komt het door de lage kwaliteit dat het me nog niet helemaal overtuigd. Ik mis vooral de energie die ik wel voelde in de live versie. Ik moet wel zeggen dat de achtergrond zang hier wel mooi uit de verf komt. Al met al is dit natuurlijk een sterk nummer want ik zit nog altijd met de live versie in mijn hoofd die ik misschien even aan de kant moet zetten en gaan genieten van dit nummer.

Sorrow, een wat rustiger nummer, maar een heel erg mooi nummer. Wat me weer opvalt zijn de geweldige backing vocals.

Anyone's Ghost, zoals al meerdere mensen zeiden is dit een wat meer pop gericht nummer, maar dit stoort me niet want ook dit is een goed nummer met heerlijke drums.

Little Faith, ook dit is weer een heerlijk nummer. Het bouwt een bepaalde spanning op en laat mij denken dat er aan het einde een geweldige climax komt, deze komt net niet maar dit nummer wordt wel geweldig afgesloten.

Afraid of Everyone, dit nummer kende ik in eerste instantie van een live versie, niet al te beste kwaliteit maar het was duidelijk hoorbaar dat dit een geweldig nummer was. Toen de studio versie op het web verscheen was ik verkocht en in love met dit nummer. Wat een fantastisch nummer met geweldige achtergrond zang. Op het einde komen er zware drums bij, kippenvel. Absoluut een hoogtepunt!

Bloodbuzz Ohio, prachtig nummer met heerlijke drums.

Lemon World, weer een wat rustig nummer maar o zo lekker. Ik begin The National steeds meer te waarderen, de band is zo goed in het maken van rustige en kleine nummers, maar ook zo goed in het tekeer gaan op de gitaren, geweldig.

Runaway, dit is ook absoluut een van de hoogtepunten op dit album. Het wordt zo prachtig klein gehouden met geweldige blazers. Wat ik nog niet heb gezegd is dat ik de stem van Matt Berninger geweldig vind, hij zingt zo constant en zo zuiver.

Conversation 16, in dit nummer komt weer de achtergrondzang prachtig naar voren. Ook dit is weer een erg mooi nummer.

England, mooi nummer wat echt prachtig eindigt, ik kan niets anders zeggen.

Vanderlyle Crybaby Geeks, dit nummer had ik ook al eens beluisterd op youtube, ook een live opname dus niet al te goede kwaliteit. Toen vond ik het nummer een beetje zeurderig overkomen. Maar eigenlijk is dit een super mooie afsluiter van een top album. Heel mooi refrein met prachtige instrumenten.

Tja, ik heb eigenlijk alleen maar lof voor dit album. Een minpunt of een slecht nummer staat er eigenlijk niet op, het zij stuk voor stuk prachtige nummers. Wat ik mooi vind, en wat mij opvalt, aan dit album is de prachtige achtergrondzang en samenzang, dat komt zo goed uit de verf op dit album. Daarnaast zijn de drums een belangrijke en stabiele factor op dit album. Eigenlijk vallen hier de puzzle stukjes perfect in elkaar en is dit album echt fantastisch.

4.5*