menu

Hier kun je zien welke berichten the crook als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Anathema - Weather Systems (2012)

4,5
Na twee weken zijn rondjes te hebben gedraaid, wordt het wel eens tijd voor een korte recensie. Weather Systems klinkt, net als zijn voorganger, weer als een klok. Prachtige heldere productie waar zang en alle instrumenten klinken zoals ze moeten klinken.

Het album grijpt mij met het Untouchable tweeluik meteen bij de lurven. Part I begint supercatchy en is inderdaad misschien wel poppy, lekker boeien, ik zou willen dat alle popmuziek zou klinken als dit nummer. Part II is ook prachtig, mede door Lee Douglas, die op dit nummer en Lightning Song beter klinkt dan ooit! Hadden we op WHBWH Dreaming Light, op Weather Systems dingt Lightning Song mee naar mooiste nummer van het jaar. Die gitaar en strijkpartijen die halverwege invallen, ik hoop dat ik later naar de hemel ga en het voor eeuwig zo mag klinken!

Na het evenzo mooie Sunlight, zakt het album m.i. wat in met de electronische klanken in de eerste vijf minuten van The Storm Before the Calm, maar dat weet de band weer helemaal goed te maken met prachtige melodielijnen in de laatste vier minuten van het nummer, al neigt het allemaal wel erg naar de Manic Street Preachers op het laatst.

Daarna blijft de band in The Beginning and the End, The Lost Child en Internal Landscapes op hoog niveau musiceren, maar wordt het jammer genoeg niet spannender meer dan de eerste vijf songs van het album.

Wederom een prachtig album wat ik even hoog waardeer als de voorganger, want ik vind de albums qua opbouw erg op elkaar lijken, al vind ik de productie van Weather Systems net wat beter uit de verf komen.

Muziek 4,0 / Productie 5,0 = 4,5