menu

Hier kun je zien welke berichten Philipstown als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Charlie Dée - Husbands and Wives (2010)

2,5
matthijs schreef:
@Philipstown: ook al ben ik net als jij niet erg onder de indruk zou ik niet zo snel zeggen "Bovendien mist Charlie de emotie in haar performance", ik vind het relevanter/ interessanter op deze site of wij als luisteraars emotie ervaren dan te speculeren of Charlie zelf emotie in de performance 'heeft'. Maar misschien bedoelen we eigenlijk hetzelfde.


Nou, ik kan ook genieten van een artiest die emotie in zijn of haar performance legt, zonder dat ik zelf die emotie onderga. Kijk en luister eens naar bijvoorbeeld James Brown: het is onmogelijk om als toehoorder door te maken wat James allemaal beleeft tijdens zijn performance, maar ik voel wel dat hij deze emoties in zijn uitvoering legt, zonder daar zelf helemaal in mee te gaan. En dan kan ik daar niettemin van genieten.

The Analogues - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (2017)

Alternatieve titel: The Legendary Album by The Beatles Live!

3,0
'Sgt. Pepper's' is wat mij betreft een 5 sterren-plaat, maar deze uitvoering vind ik vrij zinloos. Een haast perfecte imitatie inderdaad, vooral qua instrumentatie. Vocaal is het echter nogal magertjes, ik mis de zeggingskracht van de originele stemmen (is natuurlijk ook absoluut niet na te maken). En het waarom van deze release ontgaat mij volledig, als we het origineel in vele gedaanten tot ons kunnen nemen, nu zelfs in een sterke remix van Giles Martin. Een goede tribute act, maar het blijft een tribute act, ondanks de Grachtengordeliaanse hype die er omheen hangt.