menu

Hier kun je zien welke berichten jacobz als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ben Howard - I Forget Where We Were (2014)

5,0
Het tweede album van Ben Howard, Ik vind het een sterk en toch ook wel een afwisselend album. Ik kan me ook niet vinden in de kritiek dat de nummers te veel op elkaar lijken. Ik kon mijn aandacht in ieder geval vast houden van het begin tot het einde van de plaat.

Het album begint erg sterk met Small things en het opzwepende Rivers in your mouth. Vooral de laatste twee minuten van dit nummer zijn erg fijn en doe mij een beetje denken aan het geluid van Radiohead in In Rainbows. Na de titeltrack zakt het album een beetje in met de akoestische nummers In Dreams en She Treats me Well. Hoewel ik dit de minste nummers vind op dit album, zijn ze ook zeker weer niet slecht. Het zorgt daarnaast ook voor de nodige afwisseling waar ik het eerder over had.

Hierna volgt in mijn ogen het sterkste blok van dit album met achtereenvolgens Time is dancing, Evergreen en End of the affair. Deze nummers sluiten perfect op elkaar aan en zorgen er echt voor dat je in een bepaalde vibe komt die eindigt met de uitbarstingen in End of the Affair. Er wordt echt een prachtige duistere sfeer gecreëerd en de achtergrondgeluiden in dit blok doen mij geregeld denken aan Sigur Ros.

Hierna volgt het iets luchtigere Conrad om even op adem te komen. All is now harmed is echt een fantastische afsluiter, wat een opbouw zit er in dit nummer!

Conclusie: een zeer goede sombere plaat van een constant hoog niveau, zonder echte uitschieters of tegenvallers. Hoewel het geen nummers bevat met hitpotentie blijven de meeste refreintjes toch lang in je hoofd hangen.