menu

Hier kun je zien welke berichten thomaster87 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Paradise Lost - Host (1999)

4,5
Ook ik wist Host niet direct op waarde te schatten toen ik de CD had aangeschaft. Het heeft bij mij ruim een jaar geduurd voor het kwartje viel (in het begin had ik moeite met de overmaat aan 'bliepjes'), maar inmiddels reken ik hem tot mijn meest favoriete albums van Paradise Lost.

Host is naar mijn mening een van de meest melacholische albums van de band en staat vol met prachtige zanglijnen en mooie melodieën. Ik kan me voorstellen dat het geëxperimenteer niet voor iedere metalhead is weggelegd, maar Paradise Lost slaat naar mijn mening nergens door omdat ze het belangrijkste niet uit het oog verliezen: de songs.

Tiamat - Wildhoney (1994)

4,5
Dit album is ook in mijn muzikale ontwikkeling van grote invloed geweest. Ik denk dat ik een jaar of 16 was. Prey was net uit en viel goed in de smaak, Skeleton Skeletron had ik ook al grijs gedraaid, en ik was benieuwd naar het wat 'oudere' werk. De reviews op internet deden mij besluiten Wildhoney en A Deeper Kind of Slumber te kopen, beiden nog steeds twee van mijn favoriete platen.

De atmosfeer, de overgangen... Wildhoney is eigenlijk een grote muzikale trip, die je van begin tot einde moet afluisteren. De eerste keer dat ik hem opzette en 'Whatever that Hurts' begon wist ik niet wat ik meemaakte. Het heeft even geduurd voordat ik de gehele plaat kon waarderen, maar inmiddels schaar ik hem al jaren onder mijn favorieten.

De beklemmende sfeer van Whatever That Hurts en de eerdere muzikale intermezzo's, de schoonheid van Gaia, het pakkende en toch kwaadaardige van Visionaire, mysterieuze melodieën, het geweldige Do You Dream of Me? Ik kan deze plaat aan iedereen aanraden die van Metal houdt, maar open-minded genoeg is om ook atmosferische rock, folk en een hele boel andere dingen te waarderen. Het heeft voor mij de weg vrijgemaakt naar veel nieuwe bands, te beginnen met Pink Floyd.