menu

Hier kun je zien welke berichten leatherhead123 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Artifacts - Between a Rock and a Hard Place (1994)

4,0
Hip Hop meesterwerk dit. Ge-wel-dige beats voornamelijk. Harde, grauwe, typische 90s producties waarbij je telkens als je ze luistert weer nieuwe laagjes ontdekt. Mc's zijn van hoge klasse en verder ook een pluim voor de refreinen die lekker simpel zijn, maar tegelijkertijd echt heerlijk klinken. Jammer ook dat dit relatief zo weinig stemmen heeft. Hoort wat mij betreft zeker thuis tussen de beste 90s hip hop albums. Favorieten zijn Cummin' Thru Ya Fuckin' Block, C'mon Wit da Git Down en Wrong Side of da Tracks. 4,5* met kans op verhoging.

Nul7Negen - Broederschap (2012)

2,5
Stuk minder dan Kwaad tegen Kwaad dit album helaas. De beats vallen idd zwaar tegen en vind ook dat hele broederschap thema maar helemaal niets. Bij kwaad tegen kwaad had je tenminste een beetje dat duivelse sfeertje. Nummers als Dromen, Wapenpact en Eerste pagina zijn dan wel weer erg in orde. Nu maar hopen dat het solo album van Spinal snel uitkomt.

One.Be.Lo - S.O.N.O.G.R.A.M. (2005)

4,0
Geweldig album. Vind hem zelfs nog iets beter dan Binary Star. Komt vooral doordat de meeste beats wat minder goedkoop klinken, anyway, One.Be.Lo is een geweldige emcee en wat hij o.a. op Rocketship (vooral dat begin, die flow ) is echt van het hoogste niveau. Helaas zijn er dan net een paar nummertjes die wat minder zijn maar over het algemeen behoud het toch wel een hoog niveau. Favorieten zijn Rocketship, The Ghetto, enecS Eht No kcaB en Axis. 4,5*