menu

Hier kun je zien welke berichten leatherhead123 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Artifacts - Between a Rock and a Hard Place (1994)

4,0
Hip Hop meesterwerk dit. Ge-wel-dige beats voornamelijk. Harde, grauwe, typische 90s producties waarbij je telkens als je ze luistert weer nieuwe laagjes ontdekt. Mc's zijn van hoge klasse en verder ook een pluim voor de refreinen die lekker simpel zijn, maar tegelijkertijd echt heerlijk klinken. Jammer ook dat dit relatief zo weinig stemmen heeft. Hoort wat mij betreft zeker thuis tussen de beste 90s hip hop albums. Favorieten zijn Cummin' Thru Ya Fuckin' Block, C'mon Wit da Git Down en Wrong Side of da Tracks. 4,5* met kans op verhoging.

Four Tet - New Energy (2017)

4,5
Toch wel het beste wat ik gehoord heb van Four Tet, zit sterk tegen de 4,5* aan. Two Thousand and Seventeen en Planet zijn heerlijk, Daughter prachtig, maar Lush vind ik misschien nog wel de absolute uitschieter. In de kern zo'n simpel en repetitief melodietje, des te knapper hoe het elke keer toch 5 minuten lang weer zo vers aan kan voelen. Geweldig hoe gelaagd dat nummer is door een combi van waves en hangdrums.

Enkel in het middenstuk een klein dipje.

MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

3,5
Die 1,5* van me die hier eerder stond was wel heel belachelijk, maar MF Doom blijft niet zo mijn ding, hoe goed ik het ook wil vinden. Zijn flow ligt me gewoon niet en klinkt me regelmatig als a-ritmisch gebrabbel in de oren, hoe sterk zijn teksten zelf ook zijn. Ik snap het, zijn wat weirde flow en raptechniek is een bewust onderdeel van zijn stijl en ik waardeer zijn creativiteit, maar als puntje bij paaltje komt vind ik het simpelweg vaak gewoon niet lekker klinken. De beats zijn een stuk beter, al zitten er wel wat vaak iets te evidente loops in hier.

Eén absolute uitzondering hierop is de track Doomsday, wat mij betreft met gemak zijn beste nummer ooit. Alle ergernissen die ik normaliter bij MF Doom heb zijn hier totaal niet toepassing. Een ronduit geniale flow, heerlijke relaxed rollende beat en een perfect dromerig sfeertje. Heerlijk ook die scratches die er zo nu en dan doorheenkomen. Een dermate geweldig nummer dat ik er een extra punt voor geef en toch op een 3,5* uitkom. Heeft de man niet meer van dit soort tracks?

Nul7Negen - Broederschap (2012)

2,5
Stuk minder dan Kwaad tegen Kwaad dit album helaas. De beats vallen idd zwaar tegen en vind ook dat hele broederschap thema maar helemaal niets. Bij kwaad tegen kwaad had je tenminste een beetje dat duivelse sfeertje. Nummers als Dromen, Wapenpact en Eerste pagina zijn dan wel weer erg in orde. Nu maar hopen dat het solo album van Spinal snel uitkomt.

One.Be.Lo - S.O.N.O.G.R.A.M. (2005)

4,0
Geweldig album. Vind hem zelfs nog iets beter dan Binary Star. Komt vooral doordat de meeste beats wat minder goedkoop klinken, anyway, One.Be.Lo is een geweldige emcee en wat hij o.a. op Rocketship (vooral dat begin, die flow ) is echt van het hoogste niveau. Helaas zijn er dan net een paar nummertjes die wat minder zijn maar over het algemeen behoud het toch wel een hoog niveau. Favorieten zijn Rocketship, The Ghetto, enecS Eht No kcaB en Axis. 4,5*