menu

Hier kun je zien welke berichten Tvh1972 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Gang of Youths - Go Farther in Lightness (2017)

4,5
Met terugwerkende kracht de beste rockplaat van 2017. In thuisland Australie staat deze plaat in veel jaarlijstjes bovenaan, maar in de rest van de wereld is er nul tot zeer weinig aandacht aan besteed. Zo ook bij ons, al heeft deze band afgelopen najaar nog in Amsterdam gespeeld. Heel bijzonder want Gang of Youths heeft met dit album een troef in huis om flink door te breken. Stevige rock, afgewisseld met poetische kippenvelballads en instrumentale, klassieke stukken met louter strijkers. Zanger David Le’aupepe heeft een mooie warme diepe stem en is ook niet te beroerd om zijn emoties er af en toe uit te schreeuwen. Hij heeft het een en ander meegemaakt (google maar), zag het een tijdje niet meer zitten en op dit album schrijft hij alles van zich af om met veelzeggende titels als “our life is short” en “ say yes to life” te eindigen. Het prijsnummer is trouwens het dynamische “the deepest sighs, the frankest shadows”. Het is een lange zit (bijna 80 minuten) maar sterk en afwisselend genoeg om de volle tijd te boeien, hetgeen razendknap is. Een grote plaat die zeker in staat moet zijn om liefhebbers van Springsteen, U2, War On Drugs, Ben Folds, Coldplay en Editors aan zich te binden. Wie seint Jan Smeets even in?

Soup - The Beauty of Our Youth (2013)

4,5
Deze band schijnt al 5 jaar actief te zijn. Nooit van gehoord, tot ik ze toevallig in het voorprogramma van Spidergawd (15 maart 2015 in Hedon) zag. Het (korte) optreden van Soup maakte meer indruk dan de hoofdact en na afloop heb ik hun album The Beauty of Our Youth gekocht.
Bleek een album uit 2013 te zijn dat nu opnieuw is uitgegeven in Europa door Stickman (Motorpsycho).

Wat een aangename verrassing! Ongelofelijk dat deze band zo weinig aandacht krijgt. Orkestraal, folky, sferisch, intens, bij vlagen bombastisch maar toch toegankelijker dan bijvoorbeeld een vergelijkbare band als Sigur Ros. Aanrader!

Vreemd dat zo'n band niet veel eerder is komen bovendrijven. Blijkbaar toch een kwestie van promotie, net als The Good Hand uit Zwolle dat met Atman een van de beste albums van 2014 heeft afgeleverd.