menu

Hier kun je zien welke berichten Shaky als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adam and His Nuclear Rockets - Rock and Roll for a Dime (2006)

3,0
Adam and His Nuclear Rockets is een Rockabilly band uit Kroatië en tot nu toe hebben ze twee albums uitgebracht waarvan dit hun debuutalbum is. Een jaar of tien geleden heb ik deze plaat bij een platenbeurs op de kop weten te tikken samen met nog een stapel El Toro releases.

Het steekt allemaal best aardig in elkaar, maar een echte uitschieter zit er niet tussen op Rock and Roll for a Dime. Het niveau is vanaf A1-Baby tot en met Everybody Have a Ball vrijwel gelijk. De mannen beheersen hun instrumenten en hebben duidelijk gevoel voor Rockabilly. Het enige jammere is dat de zanger af en toe een overdreven geforceerde snik in zijn stem gooit (zeg maar de Buddy Holly-snik) en dat wordt soms wat irritant.

Redelijke Rockabilly plaat die hier heel af en toe nog wel eens de revue passeert.

Andy Fairweather Low - Sweet Soulful Music (2006)

3,5
Fijne plaat inderdaad. Fairweather Low doet qua zangstijl toch wel geregeld aan Clapton denken, zonder een kopie te zijn (zijn stemkleur is sowieso anders). Het album is een beetje een mengelmoesje van stijlen waarbij de eerste twee platen doen vermoeden dat dit een uptempo soulvolle plaat met bluesy invloeden is, verandert de stijl hier en daar wat later op het album.

Ondanks de variatie trekt het geheel zich wat lang voor mijn gevoel, terwijl het album slechts drie kwartier duurt; sommige songs verliezen mijn aandacht.

Over het geheel genomen is dit echter een lekker plaatje dat richting de 4* kruipt. Voor nu 3,5*, maar wellicht dat een herbeluistering daar nog wat verandering in kan brengen.