menu

Hier kun je zien welke berichten Rayaccos als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Amy LaVere - Stranger Me (2011)

4,0
Deze vrouw verdient wel wat meer aandacht als je het mij vraagt. Voor liefhebbers van bv Pj Harvey is dit zeer aan te raden. De opener Damn Love Song zou zo op de plaat van Anna Calvi kunnen hebben staan. Mw. zingt met de contrabas in haar hand wordt regelmatig ondersteund door een viool, bovendien heeft Amy een lekkere stem. Op stranger me bezingt ze haar liefdesverdriet. Verwacht nu niet een tranentrekkend muziekstuk, maar denk aan een stoer wijf met ballen. Stanger me is jazzy, blues, rock met een vleugje country en bovendien ontzettend broeierig.

Sun Kil Moon - Benji (2014)

2,5
De eerste indruk van dit album voor mij is: ''Daar heb je Mark weer, met zijn zielige liedjes en zijn tokkelende gitaar. Waar hebben we dat eerder gehoord? Oja..op al zijn vorige albums.''
De nadruk op het tokkelen is in de loop der jaren steeds groter is geworden en de liedjes steeds kleiner en simpeler. Een overbodige toevoeging aan zijn oeuvre neig ik helaas te moeten concluderen.

Tindersticks - Falling Down a Mountain (2010)

4,5
Tja, de Tindersticks, dat is toch die band die al ruim 15 jaar lang donkere romanistisch ballades ten gehore brengt? Dat klopt. En toch kan ik er geen genoeg van krijgen. Met Falling Down a Mountain brengen de heren alweer hun 8’ste album uit en Rayaccos kon niet wachten tot hij hem binnen had.

Misschien is dit niet het meest vernieuwende of opvallende album van de Tindersticks, maar het niveau is door het hele album heen gewoon weer erg hoog. Tindersticks lijkt met Falling Down a Mountain weer terug te gaan naar de roots van hun debuut album. Toch is dit mijn inziens slecht zijdelings gedaan, want Falling Down a Mountain heeft wel degelijk een eigen geluid.

Het album is voor een groot gedeelte in een paar takes opgenomen en dat is te horen. De band lijkt hiermee een vrijblijvende losse sfeer zonder te veel pretenties te willen creëren. Dit blijkt overigens ook uit het eerder genoemde la-la-la’s, waar ook ik het normaal gesproken niet zo op heb. Toch komen de Tindersticks er zonder meer mee weg. Het maakt ook dat dit album geen hele donkere sfeer uitdraagt maar op momenten bijna lieflijk op mij overkomt. Sfeervol is het zeker. De Tindersticks sfeerloos noemen is hetzelfde als Joy Division gezellige muziek vinden. Voor mij als liefhebber voelt het luisteren van Falling Down a Mountain gewoon weer als vertrouwd.

Ik zet na enkele luisterbeurten in op een 4,5*! Want op Falling Down a Mountain is geen zwak nummer te bekennen. Voorlopig zal deze dan ook wel op blijven staan in huize Rayaccos.