Random Axe - Random Axe (2011)

Label: Duck Down

1. Zoo Drugs (0:49)
  2. Random Call (4:14)
  3. Black Ops (3:04)

met Fat Ray

4. Chewbacca (4:06)

met Roc Marciano

5. The Hex (3:03)
  6. Understand This (2:17)
  7. Everybody Nobody Somebody (3:32)
  8. Jahphy Joe (3:43)

met Melanie Rutherford en Danny Brown

9. The Karate Kid (1:02)
  10. Never Back Down (1:50)
  11. Monster Babies (4:05)
  12. Shirley C (3:26)

met Fatt Father

13. Another One (3:17)

met Trick Trick en Rock

14. 4 in the Box (1:32)
  15. Outro Smoutro (1:27)
thgryda schreef:
Eindelijk eens een album uit 2011 dat aan de verwachtingen voldoet (buiten atmosphere)? Ik hoop het, checken die handel. Die 5 betekent alvast weinig, gemiddelde score van die user is 4,5 en dan geeft ie illmatic 3.5

Laat die user anders gewoon eens doen. Moeten alle stemmen volgens 'normen' zijn?

Verder hoop ik wel met je mee. Ik hoop dat het aan de verwachtingen voldoet, ik mis een aantal hip-hopplaten die kanshebbers zijn voor m'n jaarlijst.

avatar van niels94
<mod-knipje>

Ik ga dit album wel even beluisteren. De nummers die ik tot nu toe heb gehoord klonken aardig, maar niet meer dan dat, maar ga het toch even checken.

Off topic gedoe over leaks, bitrates, stemmen verwijderd.

bennerd schreef:

Daar had ik het niet over, ik zag gewoon een 5 en dacht: is dit zo goed dan? Ik heb een gedeelte beluisterd, en het klinkt vet. Kan inderdaad een 2de 4.5 worden dit jaar

Je haalde anders ook uit naar zijn stemgedrag, daar reageerde ik op.

Maar wow, wat de fok is omhoog met dit album? De eerste draaibeurt zit er bijna op, heb tot nu toe de hele tijd op en neer zitten hobbelen van enthousiasme. Vet!

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn god, waarom moest ik werken vanavond? Nu ga ik deze plaat morgen beluisteren, wellicht wordt het wel de wekker zetten. Wat als ik niet kan slapen? Nee wacht, ik zet het op mijn mp3 en check het zo met een koud glas water op de bank. Briljantiteit kent geen tijd. OMG!

avatar van Bedorvenkebab
The Hex beluisterd. En nog een keer beluisterd. Plaat van het jaar dit. Glazen bol alles.

Bedorvenkebab schreef:
Plaat van het jaar dit.

Woord. Zoiets durf ik uit puur enthousiasme ook te beweren. Als het over hiphop gaat toch.

avatar van Delars
Het is wel degelijk een erg goed schijfje van de heren.

avatar van Bedorvenkebab
Uiteraard. Markante flows gecombineerd met frappante lyricale vaardigheden en bovenal majestueuze instrumentaties toveren dit schijfje om tot een luisterobject wat mij uiterst content stemt.
Vier en een halve ster. Zoiets zal het worden.

avatar van Ataloona
Niks aan toe te voegen, erg fijn plaatje en soms verschijnt er een grimmige glimlach bij het horen van de teksten

Die line over Steven Seagal in Everybody Nobody Somebody was ook wel nice

Ga ik nog vaker horen, dit album.

avatar van Rhythm & Poetry
Kennen jullie dat onoverwinnelijke gevoel dat je krijgt als je met bubbeltjesplastic aan het spelen bent? Nou, precies dat gevoel omschrijft wat mij betreft het beste wat dit album met me doet. Random Axe is een nekkenbreker. Random Axe is harde, warme soulvolle beats van Black Milk. Random Axe is zo rauw. Random Axe is een geniale Sean Price. Random Axe is een geweldige Guilty Simpson. Random Axe is het grote talent van Black Milk. Random Axe is de plaat van het jaar.

avatar van thgryda
Sean price geniaal check, guilty simpson sterk check, black milk vette beats check maar hier en daar toch iets te veel bliepjes. Maar dat dit minstens een 4 wordt voor mij is erg duidelijk, met een vette kans op een 4.5 ! Trouwens ook vakill zal een dezer wel lekken , dit wordt een hardcore gevulde juni maand als ook smif n wessun nog dropt

avatar van Harderwiek
Hoe kan ik dat ik deze gemist heb... Ga zo meteen checken, erg benieuwd naar. 3 Talenten bij elkaar!!

avatar van Delars
Wat een achterlijk sterk album.
Sean Price is helemaal terug, en klinkt opgewekt in plaats van verveeld.
Guilty komt ook zeer sterk met zijn laydback flow.
Black Milk zijn beats zijn zoals altijd vernietigend en oerhard.
Dit is het typische beukwerk wat ik verwacht had.
Danny Brown heeft weer een geniale verse, zoals hij altijd doet.
Zelfs Fatt Father komt hard!

Tot nu toe het sterkste album dit jaar ..

avatar van Flipm0de
Ik hang er voor nu ook maar een 4,5 aan. Ijzersterk en constant album. Gaat hoog scoren in mijn toplijstje voor dit jaar.

Vind de tijdsduur van 41:27 ook perfect, luistert daardoor heerlijk weg.

avatar van Delars
Vandaag hele dag in rotatie

avatar van em-dee-em-aa
Klinkt goed zo na de eerste luisterbeurten, begin met een 3,5*

avatar van Harderwiek
Het niveau van The Hex wordt eigenlijk de hele plaat niet meer geëvenaard. Wat erg jammer is. Maar de plaat is wel van erg goede kwaliteit, Price flowt zoals die lang niet meer gedaan heeft en Milk levert echt top producties af. En mijn grote verassing is toch wel Guilty Simpson, die op deze plaat te horen is zoals die nog nooit geklonken heeft. Geweldig combinatie tussen deze 3 heren. Toch komt het mij nog niet sterk genoeg over. 4*

avatar van thgryda
Ik vind het niveau net heel constant en in dezelfde stijl van The Hex... Sean p en guilty vormen een sterk team, onverwacht dik deze plaat !

Als Sean Price zijn verse begint met 'Chewbacca' weet je gewoon dat het goed zit. Wat klinkt hij weer heerlijk enthousiast en (eindelijk) druipt er weer wat charisma vanaf. Ook Zwarte Melk en Schuldige Simpson doen het ijzersterk en het album staat bol van de sterke producties. Het enige jammere aan de plaat is dat Sean P op The Karate Kid een actievere beat mocht hebben.

Erg sterke plaat.

avatar van Yorrick da 95
Al de gastartiesten hadden van mij niet gehoeven.

Rock en Fatt Father doen het nochtans echt goed en ik stoor mij persoonlijk aan geen enkele gastartiest.

avatar van Bedorvenkebab
Ik vind alleen Trick Trick zwak, en van Karate Kid hoopte ik juist dat de track langer duurde.

avatar van Delars
Trick Trick is een held imo.

avatar van Bedorvenkebab
Hij ken alleen niet rappen.

avatar van kobe bryant fan
Vermakelijk album maar ik snap al die 4.5* toch niet. De beats zijn maar redelijk de drums klinken soms zeer zwak. De mc's zijn een pak beter maar ze zijn te eentonig. Het is wel een zeer vermakelijke plaat maar ik had er gewoon wat meer van verwacht.

avatar van thgryda
Ik snap ze wel en sluit me er bij aan, vette plaat

avatar van kobe bryant fan
Dat is je recht en begrijp me niet verkeerd het is vette plaat maar albums die ik een 4.5* geef moeten minstens al eens in mijn top 10 gestaan hebben, en zo niet dat moet hij al zeer goed zijn om die 4.5* te krijgen.

avatar van niels94
Ga echt los op Random Call

Maar ook de rest is bijzonder vet, wat vooral opvalt is dat er een hoog niveau is die heel erg constant is, zowel qua beats als raps. Vette plaat dus, aangename verassing dit jaar, cijfer volgt later.