Random Axe - Random Axe (2011)

Label: Duck Down

1. Zoo Drugs (0:49)
  2. Random Call (4:14)
  3. Black Ops (3:04)

met Fat Ray

4. Chewbacca (4:06)

met Roc Marciano

5. The Hex (3:03)
  6. Understand This (2:17)
  7. Everybody Nobody Somebody (3:32)
  8. Jahphy Joe (3:43)

met Melanie Rutherford en Danny Brown

9. The Karate Kid (1:02)
  10. Never Back Down (1:50)
  11. Monster Babies (4:05)
  12. Shirley C (3:26)

met Fatt Father

13. Another One (3:17)

met Trick Trick en Rock

14. 4 in the Box (1:32)
  15. Outro Smoutro (1:27)
4 sterren vooralsnog. Grappig, zonder dit album te hebben beluisterd, had ik 5 sterren gestemd. Eens kijken naar de reacties. Redelijk voorspelbaar.....Nas....Illmatic....nevermind, back on topic.

Dikke beats, uitschieters Chewbacca, Random Call en The Hex. De beats van Guilty Simpson zijn solo tracks vind ik mindere beats op dit album. En Karate Kid had langer moeten duren!

avatar van Ashton
@ Rhythym & Poetry, waar hoor je soulvolle beats terug op deze plaat? Ik vind ze niet namelijk

avatar van kobe bryant fan
Ik ook niet. Ik vind ze zelfs een beetje de plaat verpesten, de Mc's zijn zo geweldig en dan flowen ze over zo'n beats.

Ik krijg soms het gevoel dat R&P in alle hiphop soul hoort

Dan mijn mening over het album. Vermakelijk, vooral door de lekker beukende beats en grimmige raps. Ik moet echter m'n broertje gelijk geven: de meeste gastartiesten hadden ook van mij niet gehoeven. Verder vind ik Sean P soms net iets te schor en zijn Black Milks beats gewoon perfect voor Guilty Simpson. Ook Black Milk zelf rapt gewoon lekker mee in combinatie met zijn twee companen die ik toch als betere rappers beschouw.

avatar van Rhythm & Poetry
Ashton schreef:

Beter luisteren, hoor die voicesamples, warme blazertjes en fijne pianoloopjes. Het is de warme sfeer, tevens rauw gebracht. Samen met J Dilla is Black Milk een van de weinige producers die echt soul in zijn beats stopt. Het zijn ook de lage bassen en het vlotte gedrum die mij dit gevoel geven. Levendigheid.

avatar van Bedorvenkebab
Dat je anno 2011 nog kritiek kunt geven op zulk soort beats. Ongelooflijk.

@ Janor: Je mag niet stemmen zonder de plaat geluisterd te hebben. Daar zijn regels voor.

avatar van Silky & Smooth
kobe bryant fan schreef:

Ik vind juist de beats geweldig tot nu toe! De opener:

Bedorvenkebab schreef:
Dat je anno 2011 nog kritiek kunt geven op zulk soort beats. Ongelooflijk.

Hij heeft wel gestemd volgens mij, anders had hij een 5 staan en nu een 4...

En zeker zijn de beats supervet, black milk op zijn best. De beats zijn op zich eerder rauw en bonkend dan souvol maar zoals R&P zelf al aanhaalt zitten er wel degelijk soulelementen 'verstopt' in deze bangende beats. Ze zijn wel degelijk aanwezig, welliswaar subtiel, dat maakt de beats nog niet soulvol maar er zit zeker wel soul in verwerkt (zie de samples, blazers en pianos die hij aanhaalt). Je kan ook niet verwachten dat mcs als guilty of sean p gaan rappen over lichtvoetige soulbeats...

avatar van maxinator
3,5*, ik vind de beats niet zo denderend.

avatar van niels94
Ik vind juist de beats van hoog niveau.

Jahphy joe btw

avatar van bennerd

Die kan ik ook echt blijven draaien. Wat een vette beat

En opnieuw: Rock's verse is echt fantastisch. Zijn vettig lachje hoort er ook gewoon bij

Maxmus
maxinator schreef:
3,5*, ik vind de beats niet zo denderend.

Ben het hier wel mee eens, het is zeker niet het beste werk van black milk. Zoals het nummer Understand This is waarschijnlijk de slechtste beat die ik ook van hem heb gehoord.
Zelf vind ik het album erg sterk beginnen van nummer 1 t/m 5 allemaal stuk voor stuk vette tracks maar daarna zakt het niveau toch wel snel.
Soms komen er nog een paar vette tracks zoals Japhy Joe en TheKarate Kid.

Overigens komt Guilty Simpson wel het hardst van de groep, en mogen de gastbijdrages van Roc Marciano en Danny brown er ook zeker zijn.
Maar toch had ik meer van het album verwacht na de geleakte tracks gehoord te hebben. ( grappig dat de nummers die geleaked waren het vetst zijn )

avatar van thgryda
Ik vind dit toch vele malen beter geproduceerd dan het erg matige album of the year. En constanter als the tronic... Trouwens volgens jou 7 vette tracks van de 13 op het album, valt mee toch Je hebt zeker gelijk wat betreft understand this. Slechte beat, te repititief en te kakafonisch maar voor mij de enige misser op het album. En het minimale ervan past nog wel bij de verse van sean p... Maar enige skipper voor mij.

avatar van maxinator
Ik vind een beat als die van The Hex, die hier door iedereen bejubeld wordt, ook totaal niet boeiend. Veel te eendimensionaal en saai.

avatar van thgryda
Ik vind the hex wel goed klinken maar zeker niet het beste nummer van het album nee...

Improvision
Tegenvaller zeg. Beats zijn matig, te repetitief en vrij standaard en missen diepgang (hoezo soulvol?). Ze overtreffen in verste verten deze op Album of the Year niet. Eigenlijk vind ik Black Milk één van de meest overschatte producers van het nu (AotY daargelaten). Het is een soort van dertien in een dozijn album geworden. Wel enkele leuke lines van Sean P en Guilty Simpson. Maar al bij al niet meteen iets dat je weer snel opzet. Na de eerste keer moest ik mezelf dwingen om nog eens te luisteren.

avatar van Delars
Black Milk vind ik totaal niet overschat, en erg dope.
Ook op dit album is hij erg sterk aanwezig, vooral met de beats, die verschrikkelijk hard zijn. Luister dit album erg graag en snap de kritiek niet zo.

avatar van Ashton
Improvision schreef:
Beats zijn matig, te repetitief en vrij standaard en missen diepgang.

En daardoor komen zowel Sean P als Guilty Simpson totaal niet uit de verf.

avatar van Rhythm & Poetry
Kut Frank. Je hebt een slechte smaak en ik ga je verkopen aan StateMagazine.

avatar van Delars
Haha een 2, en hij geeft Lady Gaga een 3.
Het moet niet gekker worden...

Improvision
Ik kan me wel vinden in die uitleg. Vooral Guilty klinkt erg slapjes op die beats, Jungle Love, dàt was nog eens een Guilty track.

En het "mijn mening is meer waard want hij geeft een hoger cijfer aan een pop album dan aan een op musicmeter als goed beschouwd album"-argument is zó 2008.

Harco
Wow, Trick Trick rapt gewoon Sean Price en Guilty Simpson eruit.

avatar van Delars
Impro, was het sarcasme niet te voelen?

Improvision
Jawel, dat is het hem net.

avatar van Timmie
Tot nu toe vind ik het redelijk, Beats en Raps.

edit: Random Call vind ik zeer goed.

Na 1 luisterbeurt is repetitief voor mij ook het kernwoord.

Misschien groeit het nog wat

avatar van Stapler
Chewbacca .

toris
Een leuk album met "The Hex" als hoogtepunt. Enorm zonde dat "Karate Kid" maar 1 minuut duurt, die beat is echt heerlijk.

avatar van 'State Of Mind'
Ben ik de enige die wat moeite heeft met de bewerking van samples door black milk?