Random Axe - Random Axe (2011)

Label: Duck Down

1. Zoo Drugs (0:49)
  2. Random Call (4:14)
  3. Black Ops (3:04)

met Fat Ray

4. Chewbacca (4:06)

met Roc Marciano

5. The Hex (3:03)
  6. Understand This (2:17)
  7. Everybody Nobody Somebody (3:32)
  8. Jahphy Joe (3:43)

met Melanie Rutherford en Danny Brown

9. The Karate Kid (1:02)
  10. Never Back Down (1:50)
  11. Monster Babies (4:05)
  12. Shirley C (3:26)

met Fatt Father

13. Another One (3:17)

met Trick Trick en Rock

14. 4 in the Box (1:32)
  15. Outro Smoutro (1:27)
avatar van Harderwiek
Nadeel dat er geen boekje bij de CD zit!

Harderwiek schreef:
God, hij blijft lekker zeg

avatar van Rhythm & Poetry
Harderwiek schreef:
Nadeel dat er geen boekje bij de CD zit!

Inderdaad, ik voel me ook gewoon elke keer bestolen als er niks leuks bij een cd zit. Dan koop je het toch min of meer voor niks.

Rene1979
Bij het vinyl zat ook niks extra's geen bijzondere hoes ofzo. Jammer maar het doet geen afbreuk aan de moddervette muziek.

Rhythm & Poetry schreef:

Ja heb ik ook. Schiet een paar foto's, zet de lyrics erin en schijf nog een leuk verhaaltje en ik ben grotendeels tevreden! Zoveel moeite moet dat niet zijn!

avatar van Snoeperd
Als ik een artiest was zou ik sowieso altijd de lyrics in het boekje zetten, mits ze goed zijn trouwens. Wordt het hoesje en de muziek zelf alleen maar meer gewaardeerd.

avatar van kobe bryant fan
Ja lyrics in een boekje zijn altijd leuk.
De boekjes die bij Radiohead cd's zitten vindt ik persoonlijk altijd leuk.

avatar van Timmie
Modder.

avatar van J.M.
Random Call is zo'n sick nummer, zeker een van me favo tracks van dit jaar. Dikke headbouncer!!

avatar van thgryda
The hex is bij mij erg gegroeid, heel bazig nummer

avatar van AOVV
Lekkere plaat, zeg! Onterecht van mij om deze zo lang links te laten liggen. Ik heb 'm nu één keer beluisterd, maar het staat me erg aan wat ik hoor. Geweldige beats, en de MC's zijn ook stuk voor stuk bedreven. Dit zou wel eens één van de betere hip-hopplaten van het jaar kunnen worden.

avatar van T.A.
Harderwiek schreef:

Zit je niet op de verkeerde hobbypagina dan, zie boekmeter.nl
Ben eigenlijk helemaal niet geinteresseerd in de tekst. Ben bang dat het nergens over gaat, dan ga ik me ervoor schamen dat ik het luister. Luister puur de muziek en de 'flow'.

avatar van Harderwiek
Haha nee, maar als je de artiest fysiek steunt (waar artiesten tegenwoordig erg blij mee moeten zijn) verwacht ik wel altijd even een leuk extraatje bij het album

Edit: Zit trouwens al op boekmeter

heb hem ook net binnen gekregen en had ook wel verwacht dat er iets bij zat. maar om eerlijk te zijn vind ik het geen ramp wand voor zon goed album wil ik sowieso wel betalen.

avatar van Elohim
Pffft... hier heb ik echt te lang op geslapen, laatst eens opgezet, klinkt wel heel lekker. Ga dit nog wat vaker luisteren, maar denk dat dit een 4-4,5 word... =D

avatar van Kos
Kos
Echt harde beats van Black Milk weer, heerlijk. Ik hoor er soms bijna Schoolly D en Eric B. in terug.

avatar van MAS
MAS
Erg dope album maar ik had ook niks anders verwacht van zo'n geniale samenwerking.

avatar van TheFunkyM
Ik ben helemaal geen kenner van deze 3 gasten, maar het klinkt allemaal erg dik (letterlijk en figuurlijk). Goeie dikke beats met goed flowende rappers

avatar van thgryda
Voor mij beste album van het jaar tot nu toe

avatar van bennerd
Voor mij het beste hip-hopalbum van dit jaar. Ook tot nu toe.

avatar van Thomas91
Te snel geoordeeld, klinkt toch wel lekker. 2,5 -> 3,5.

avatar van Elohim
4 geworden.
Prijs is goed, Melk is goed, maar ik vind de Schuldige wat matig eigenlijk. Ik ken zijn verdere werk niet tot nauwelijks, maar krijg ook niet veel zin om het te beluisteren. Zijn flow is best netjes, stemgebruik ook best leuk, maar het liefst had ik al zij verses eruit geknipt.

avatar van Harderwiek
Het is moeilijk om het hele album af te spelen, moet eerst de eerste 5 tracks voorbij komen zonder 100x te repeaten

Lukk0
Precies Daar blijf ik ook altijd eerst een poos hangen, dan draai ik hem uit, en begin weer vooraan. Zelden zo'n verslavend album gehoord zeg.

avatar van Flipm0de
Naar 4,5 verhoogd, dit album blijft keihard na tientallen luisterbeurten, heel verslavend.

avatar van Harderwiek
Het album had niet veel langer moeten zijn. Anders zou het wel te eentonig geworden zijn, maar het is nu gewoon perfect!

avatar van AOVV
Tijdens de zomermaanden is dit een zeer geschikte plaat, ook al vind er nu en dan een stevig onweer plaats. 'Random Call' is voor mijn gevoel nu al één van de vetste tracks van het jaar, vooral de productie door Black Milk is meesterlijk. Over de hele lijn gezien is deze plaat sterk geproduceerd, maar dat nummer spant toch wel de kroon. Random Axe bestaat verder ook nog uit Sean Price en Guilty Simpson, de twee MC's. Die staan prima hun mannetje, maar memorabel wordt het eigenlijk nergens. 'Black Ops', 'The Hex' en 'Everybody Nobody Somebody' vind ik ook drie stevige tracks.

Black Milk is hier dus de absolute uitblinker, met de geweldige beats die hij heeft geproduceerd voor 'Random Axe'. Sean P. en Guilty komen soms ook erg sterk uit de hoek, maar op dat vlak vind ik de plaat toch beduidend minder.

3,5 sterren

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik ben deze nog maar eens flink gaan draaien de afgelopen weken, en hij wordt eigenlijk alleen maar beter iedere keer dat ik hem luister. Zowel de beats als de raps vond ik eerst best in orde, later interessant en nu zwaar dope.

avatar van Timmie
Timmie schreef:
Ik ben deze nog maar eens flink gaan draaien de afgelopen dagen, en hij wordt eigenlijk alleen maar beter iedere keer dat ik hem luister. Zowel de beats als de raps vond ik eerst best in orde, later interessant en nu zwaar dope.

er is slechts 1 verschil...

avatar van gweah
gweah schreef:
Ik check niet zoveel nieuwe hip hop meer, laatste debuut plaat die echt bleef hangen bij mij was niet geheel toevalllig Ode To The Ghetto, en Random Axe was een van de weinige dingen waar ik echt naar uitkeek. Mede door het heerlijke Run van dat album, met de Random Axe line up in full effect.

En niet onterecht, zo blijkt gelukkig. Ik twijfel nog tussen een 4 en 4.5, heb hem nog niet vaak genoeg geluisterd. Wat een dope tracks, wat een heerlijke MC's zijn Sean P en Guilty. Ben benieuwd of het een 4.5 waard blijft nadat het eerste enthousiame weg ebt.

Ruim een half jaar verder, de hele zomervakantie dit album gepompt, de hele zomer lauwe freestyle-achtige rhymes geschreven (gewoon voor de lol, om door te pingen naar vrienden die dan even lauwe onzin disses terug pingden) met de beat van Chewbacca in m'n kop, en Random Call is het meest blijven hangen bij mij als DE plaat van 2011.

Elke ochtend zat ik in de brandende mediterrane zon op onze absurd vette veranda met VIP uitzicht op Molyvos, aan de ontbijttafel onder de grote parasol, die half kapot was, met mijn belachelijk grote MDR-XD300 headphones op mijn kop. Kopje koffie, vervolgens met het scootertje op weg naar het bakkertje om broodjes te halen voor het ontbijt. (Dit album brengt mij weer helemaal terug naar afgelopen zomer, you get the picture)

Dit album is zeker geen 5, maar mijn 4,5 laat ik staan. Hip-hop van de bovenste plank, van dik hout zaagt men deze planken stijl.

Sean P is een van mijn favoriete MCs en op dit album heeft hij wat minder die stand up comedy achtige start-stop stijl waar hij elke line even afzonderlijk in het luchtledige lijkt te laten hangen, in plaats daarvan spit hij gewoon door.

Guilty Simpson vind ik ook vet en is samen met Sean P een goed duo, ze vullen elkaars stijlen goed aan.

Black Milk doet zijn ding achter de boards en als hij achter de microfoon verschijnt, zoals op The Hex na even een extra maat van de beat, is dat alleen maar extra vet. Zijn beats hier vind ik de beste die ik van hem ken.

De featurings vind ik niet allemaal even geslaagd. Roc Marciano wel, die brengt zijn onmiskenbare flavour, en Rock spit een showstopper als laatste verse op Another One. Maar verder had ik figuren als Danny Brown of Fatt Father liever niet op het album gehad.

Drie tracks vind ik wel een 5 waard: Random Call, Chewbacca en The Hex. De rest is uitstekend tot solide, uitschieter naar beneden vind ik Jahphy Joe (beat past er niet echt tussen op dit album, refrein ook niet).

Zoals ik mijn bericht van vorig jaar al schreef, er is niet zoveel nieuwe hip-hop meer waar ik warm voor loop. Maar voor deze gasten maak ik heel erg graag een uitzondering