The Nits - In the Dutch Mountains (1987)

180 stemmen | gemiddelde 3,76
Label:
CBS
In the Dutch Mountains (3:27)
J.O.S. Days (3:13)
Two Skaters (6:51)
Pelican and Penguin (3:57)
In a Play (Das Mädchen Im Pelz) (3:46)
Oom-Pah-Pah (1:20)
The Panorama Man (3:29)
Mountain Jan (4:42)
One Eye Open (3:15)
An Eating House (5:53)
The Swimmer (3:49)
Good Night (2:42)
Strangers of the Night * (4:27)
The Magic of Lassie * (1:37)
Moon and Stars * (4:31)
toon 3 bonustracks totale tijdsduur: 46:24 (56:59)totale tijdsduur: 46:24 (56:59)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 23:58 uurWaverick schreef:
Ik kan er nog steeds niet over uit... Zijn dit echt originele zegels uit de jaren 50? Ik zie zoveel gelijkenis met de bandleden, dat ik het me nog steeds niet kan voorstellen. Ik heb op internet gezocht naar die zegels, maar ik kon ze niet vinden. Kan iemand me (met bewijsvoering

) uit de droom helpen?
Het zijn klaarblijkelijk echte postzegels uit 1951.
Althans als je
deze link en dan met name de foto bekijkt.
Lijkt mij geen nep...
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 0:13 uurOkee, nu ben ik ECHT overtuigd. Dan prijs ik deze band des te meer, omdat de beeltenissen op de postzegels echt zoveel doen denken aan de bandleden. Proficiat!
En dat vind ik dan (ook al heeft het niets of minder met de muziek zelf te maken) wel een half sterretje meer waard. Muziek is gevoel en mijn gevoel voor deze plaat is gewoon een half sterretje gestegen door die postzegels!
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 8:39 uurHad altijd hetzelfde gevoel bij die postzegels.
Bedankt voor de achtergrondinfo, Stalin.
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 11:28 uurDit zijn de kinderpostzegels uit 1951.
"De kinderen werden door fotograaf en ontwerper Cas Oorthuys gefotografeerd op de 4e Openbare Montessorischool in de 2e Boerhaavestraat te Amsterdam. Vier van de vijf zegels haalden de albumhoes. Van links naar rechts zien we op de 6 cent zegel Andries de Zwart, vissersjongen uit Egmond aan Zee. Op de 10 cent Jacob Blom, vervolgens de dochter van de fotograaf, Hansje Oorthuys op de 2 cent en tenslotte Jan van den Heuvel op de 5 cent. De zegel die in het hoesontwerp ontbreekt is de 20 cent met Emma Wolters. De link met de Nits? De postzegels verschenen in het geboortejaar van Nits frontman Henk Hofstede."
Hier meer info.
ichiman38
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 12:34 uurheel mooi ouderwets nits album

[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 12:35 uurEen klassieker! heel mooi album, het eerste nummer zet meteen de sfeer van het album in toch wel één van de betere Nits albums *4.5
[permalink] geplaatst op 23 december 2012, 9:34 uur
[permalink] geplaatst op 28 februari 2013, 11:46 uurPrachtige plaat met een heerlijke jazzy ondertoon.Hier kwam alles samen.Veel van de nummers hebben dat randje wat het spannend maakt.Two Skaters is het mooiste nummer hier.Die subtiele fade out raakt me steeds weer.Gevolgd door de gekte van Pelican & Penguin.Een typisch Hofstede verhaal.het sterke In A Play met zijn mooie piano komt zo uit een schimmige nachtclub.The Panorama Man is net als J.O.S Days een droom van een single.Mountain Jan is iets te monotoon en One Eye Open had ook iets spannender gekund.Ze maken het echter meer dan goed met An Eating House.Een spannende jazzy jam waarin de absurditeit subtiel doorsijpelt.The Swimmer is een prachtige beschouwing die helaas een beetje staat weggemoffeld.Goodnight is een soort hymne die het album afsluit.De bonustracks zijn ook zeer de moeite waard met mooi pianowerk in Strangers Of The Night.The Magic Of Lassie laten The Nits als Jerry Lee Lewis klinken.Niet heel memorabel ,maar afsluiter Moon & Stars is daarentegen een briljantje.Doodeenvoudig van opzet maar het raakt en het is echt.4 en halve ster.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2013, 14:34 uurBeetje een erg wisselvallig album. Het openingstrio en 'The Panorama Man' bevallen me prima, de rest wat minder tot niet. 'Two Skaters' is werkelijk weergaloos opgebouwd, maar 'Mountain Jan' en 'An Eating House' vind ik vervelende missers. Heb je laten horen dat je een nummer enorm sterk op kunt bouwen in 'Two Skaters', dan krijg je hier twee vormeloze onzinnummers die de vaart uit het album halen. Jammer is dat.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2013, 17:39 uurDat zijn ook The Nits. Altijd een beetje lak gehad aan de gevestigde orde. Al is dit waarschijnlijk toch wel 1 van hun toegankelijkste albums.
Het siert ze wel vind ik.
Het zijn inderdaad niet de meest aansprekende songs die je noemt, maar in het geheel stoort het mij geenszins.
Dat eigenzinnige zit er nu eenmaal in.