Prince - Sign 'O' the Times (1987)

Alternatieve titel: Sign “☮” the Times

Funk / Soul
Label: Warner Bros.

1. Sign O' the Times (5:02)
  2. Play in the Sunshine (5:05)
  3. Housequake (4:34)
  4. The Ballad of Dorothy Parker (4:04)
  5. It (5:10)
  6. Starfish and Coffee (2:51)
  7. Slow Love (4:18)
  8. Hot Thing (5:39)
  9. Forever in My Life (3:38)
  10. U Got the Look (3:58)
  11. If I Was Your Girlfriend (4:54)
  12. Strange Relationship (4:04)
  13. I Could Never Take the Place of Your Man (6:31)
  14. The Cross (4:46)
  15. It’s Gonna Be a Beautiful Night (8:59)
  16. Adore (6:29)
  17. Sign O’ the Times [Edit] * (3:42)
  18. La, La, La, He, He, Hee * (3:21)
  19. La, La, La, He, He, Hee (Highly Explosive) * (10:31)
  20. If I Was Your Girlfriend * (3:46)
  21. Shockadelica * (3:30)
  22. Shockadelica [Extended Version] * (6:12)
  23. U Got the Look (Long Look) * (6:45)
  24. Housequake [Edit] * (3:24)
  25. Housequake (7 Minutes MoQuake) * (7:15)
  26. I Could Never Take the Place of Your Man (Fade) * (3:39)
  27. Hot Thing [Edit] * (3:40)
  28. Hot Thing [Extended Remix] * (8:32)
  29. Hot Thing [Dub Version] * (6:53)
  30. I Could Never Take the Place of Your Man [1979 Version] * (3:12)
  31. Teacher, Teacher [1985 Version] * (3:07)
  32. All My Dreams * (7:23)
  33. Can I Play with U? * (6:29)

met Miles Davis

34. Wonderful Day [Original Version] * (3:47)
  35. Strange Relationship [Original Version] * (6:41)
  36. Visions * (2:18)
  37. The Ballad of Dorothy Parker (With Horns * (4:56)
  38. Witness 4 the Prosecution [Version 1] * (3:59)
  39. Power Fantastic [Live in Studio] * (7:18)
  40. And That Says What? * (1:50)
  41. Love and Sex [1986 Version] * (4:11)
  42. A Place in Heaven [Prince Vocals] * (2:57)
  43. Colors * (1:01)
  44. Crystal Ball [7″ Mix] * (3:29)
  45. Big Tall Wall [Version 1] * (5:58)
  46. Nevaeh Ni Ecalp A * (2:33)
  47. In a Large Room with No Light * (3:27)
  48. Train * (4:22)
  49. It Ain’t Over ’Til the Fat Lady Sings * (2:21)
  50. Eggplant [Original Prince Vocal] * (5:18)
  51. Everybody Want What They Don’t Got * (2:08)
  52. Blanche * (5:36)
  53. Soul Psychodelicide * (12:36)
  54. The Ball * (4:22)
  55. Adonis and Bathsheba * (5:27)
  56. Forever in My Life [Early Vocal Run-Through] * (6:25)
  57. Crucial [Alternate Lyrics Version] * (6:14)
  58. The Cocoa Boys * (6:06)
  59. When the Dawn of the Morning Comes * (6:17)
  60. Witness 4 the Prosecution [Version 2] * (5:03)
  61. It Be’s Like That Sometimes * (3:19)
  62. Emotional Pump * (4:59)
  63. Rebirth of the Flesh [Original Outro] * (5:28)
  64. Cosmic Day * (5:39)
  65. Walkin’ in Glory * (5:14)
  66. Wally * (4:45)
  67. I Need a Man * (5:33)
  68. Promise 2 Be True * (3:37)
  69. Jealous Girl [Version 2] * (4:52)
  70. There’s Something I Like About Being Your Fool * (3:48)
  71. Big Tall Wall [Version 2] * (5:46)
  72. A Place in Heaven [Lisa Vocals] * (2:45)
  73. Wonderful Day [12" Mix] * (7:34)
  74. Strange Relationship [1987 Shep Pettibone Club Mix] * (7:07)
  75. Intro / Sign O’ the Times [Live in Utrecht] * (5:36)
  76. Play in the Sunshine [Live in Utrecht] * (4:36)
  77. Little Red Corvette [Live in Utrecht] * (1:36)
  78. Housequake [Live in Utrecht] * (4:52)
  79. Girls & Boys [Live in Utrecht] * (4:16)
  80. Slow Love [Live in Utrecht] * (5:05)
  81. Take the "A" Train / Pacemaker / I Could Never Take the Place of Your Man [Live in Utrecht] * (10:16)
  82. Hot Thing [Live in Utrecht] * (6:15)
  83. Four (Includes Sheila E. Drum Solo) [Live in Utrecht] * (6:11)
  84. If I Was Your Girlfriend [Live in Utrecht] * (5:17)
  85. Let’s Go Crazy [Live in Utrecht] * (6:10)
  86. When Doves Cry [Live in Utrecht] * (2:46)
  87. Purple Rain [Live in Utrecht] * (5:40)
  88. 1999 [Live in Utrecht] * (5:54)
  89. Forever in My Life [Live in Utrecht] * (13:12)
  90. Kiss [Live in Utrecht] * (3:33)
  91. The Cross [Live in Utrecht] * (7:44)
  92. It’s Gonna Be a Beautiful Night [Live in Utrecht] * (13:55)
buizen
Franck Maudit schreef:
Vreemd vreemd vreemd.

Respect.

Dat is gewoon een fenomeen. Dat gaat zo. Altijd.
Stel - hypothetisch - dat we in een cultuur/traditie zouden leven waarbij het gewoonte en gebruik was om zodra iemand is overleden alle minpunten en negatieve verhalen over de overledene te spuien naar elkaar, omdat in zo'n cultuur het dan (pas) 'mag' . Een bizarre cultuur natuurlijk, niet realistisch.
Iemand postuum ophemelen is onze cultuur, ook niet 'realistisch' maar wat is realistisch.
Je mag Sign 'O' the Times nu best ophogen van een 4 naar een 4,5.
Muziekbeleving is namelijk niet emotieloos.
Ik vind het fenomeen prima zo.

Heel vreemd vind ik dat niet. Een grote artiest krijgt ineens volop belangstelling en mensen gaan dan toch weer luisteren. En zo kunnen ze er ineens anders over denken na beluistering. Zou een artiest niet overleden zijn dan blijft zo'n album stof vergaren en was herbeluistering niet aan de orde.

Overigens is Prince op deze site nooit heel erg overdreven gewaardeerd. Te veel een artiest waar een grote groep mensen weinig tot niks mee hebben. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Bowie zie je de verschillen al. Niet voor niets dat dit album nog niet op 1 staat in de rotatielijst. Het verbaast me ook niet, ik zou het eerder vreemd vinden als die waardering nu ineens wel zou gaan ontstaan hier. M.a.w.: het valt allemaal mee. Het zijn de vaste klanten die je nu hoort zoals het altijd al geweest is op MusicMeter

avatar van E-Clect-Eddy
Volgens mij helpt het om meer waardering te krijgen voor het album als je de film gezien hebt, de afgelopen dagen.

Volgens mij was de kritiek destijds dat veel muziek uit een doosje komt (sequencer / synth / drumcomputer) en dus te droog/kil/koud klinkt. Maar dat zal je niet denken als je de film gezien hebt. Sommige albums (en bands) klinken gewoon beter live dan op hun albums. Naast Prince slooft ook Sheila E. zich behoorlijk uit in de film en dan kan je dat visualiseren als je het album luistert.

avatar van lennon
Het ironische is wel dat 80% van de film opnieuw is ingespeeld op Paisley Park en dus niet echt live is (maar zeker wel zo klinkt) zelfde geldt voor de beelden in de film.
Prince was nogal ontevreden over het opgenomen materiaal en heeft t dus thuis geperfectioneerd.

avatar van E-Clect-Eddy
lennon schreef:

Dat vermoeden had ik ook veel langer toen ik de film een paar maanden geleden voor het eerst zag, had de energie van een live-registratie maar klonk als een studio-album. Sheila E. mocht de boel afmixen stond op de aftiteling, dat vond ik wel frappant.

avatar van Minneapolis
Je moet het ook niet zien als live registratie, maar als een soort verhalend kunstwerk. Ik kan erg genieten van de ritmische schakelingen in de montage, en ook zijn er geen missende shots (mooie camera standpunten ook) van zijn energieke moves, zoals meestal heel ergerlijk het geval is (ook bij die andere James Brown adept Jackson).
De kwaliteit van het geluid is helaas zeer mager en ook niet zo mooi sync in veel gevallen, maar ja, het was dan ook halverwege de jaren 80. Toch waardeer ik het project zeer omdat het zo goed de energie, creativiteit en charisma van Prince laat zien.
Het mooiste aan de film vind ik de jazzy stijl. Dat maakt het ook weer heel anders dan het album.

Op YouTube nu genoeg te zien. Dit blijft één van mijn favoriete live momenten: It's Gonna Be a Beautiful Night. En dan te bedenken dat ik dit in Utrecht heb mogen meemaken. Dit blijft zo'n kick geven.

Prince - It?s Gonna Be a Beautiful Night Live! `1987 HQ - YouTube

buizen
aERodynamIC schreef:
Op YouTube nu genoeg te zien.

Nu wel ja.
Het was/is uitgebreid bekend dat Prince geen opnamen op YT wilde.
Blijkbaar zat ie daar hoogstpersoonlijk zelf 'bovenop' of heeft de rechterhand die dit voor hem controleerde/regelde momenteel even belangrijker zaken aan het hoofd maar nu Prince is overleden verschijnt opeens de ene na de andere video op YT. Bij veel video's staat 'NIEUW'.

Zag er bijv. eentje, 'NIEUW', waar de plaatser even inleidt met te stellen dat ie als enorme fan al 30 jaar Prince en zijn muziek volgt en dat Prince hem ook al door heel wat 'toughest periods in my life' heeft geholpen.

Waarom respecteer je dan niet wat Prince wilde en plaats je nu ie overleden is de ene na de andere video op het net? Dat lef had je moeten hebben toen Prince nog leefde.

Alsof een geliefde naaste altijd een enorme hekel had aan de kleur blauw en je de dag na diens overlijden alle muren van de woonkamer blauw gaat sauzen, en ondertussen maar roepen hoeveel je van de overledene hield.
Mensen zijn soms walgelijk.
Ik hoop dat die figuren alsnog een enorm proces aan hun broek krijgen, dan lach ik me rot.
Al zijn de geplaatste video-opnamen nog zo mooi.

buizen schreef:

Dat. Ook al vond ik het een rare beslissing, ik vind het echt walgelijk dat men nu ineens van alles op het net pleurt, terwijl hij er zo enorm tegen was.
Hoezo geen respect?

avatar van iggy
RTL wil ook niet dat ik voetbal inside kan zien. Maar gelukkig is er iemand die dat op YouTube zet. En daar ben ik maar wat blij mee. Dat er nu een hoop van Prince op YouTube is vind ik alleen maar mooi. Zo zie je nog eens wat nieuws van de man. Je kunt het ook zien als een soort eerbetoon.

avatar van dix
dix
buizen schreef:

Ik denk niet dat het een kwestie van lef is. Als Mondriaan over zijn graf heen had kunnen regeren, dan waren al die huis- tuin- en keukenspullen ook niet van zijn composities voorzien. De wijze waarop Prince zijn werk controleerde was altijd al wat krampachtig. Wij hoeven dat nu niet te continueren om hem zgn eer te bewijzen.
Mensen zijn soms walgelijk.

Omdat ze een Prince filmpje uploaden ? Tut tut ...

avatar van Hakuna
Naar aanleiding van mijn reactie van 6 april jl. Dit album bevat toch wel een muzikale schat. Daarom een half puntje erboven op.

Rudi1984
Ik heb totaal niets met Prince noch met Prince-covers, maar gooi hem er maar even in voor de liefhebbers. Of ze er blij mee zijn is een tweede.

Rudi1984 schreef:

Muse ? Sign O? The Times (Prince cover) - YouTube

Vond m toen al erg goed, en nog steeds. Zag dat ze m vandaag weer op Twitter zette ter nagedachtenis aan Prince. Mooi

Hakuna schreef:

Je hebt 'm nog op 4,0 staan...

avatar van EttaJamesBrown
lennon schreef:

Hoezo geen respect?

Zie het positief. Vandaag heb ik na 30 jaar weer de clip gezien van Paisley Park. Het is zo lang geleden dat ik niet eens mee zeker weet of dat de oude clip was. Desondanks als een kind zo blij.
Streng in de leer is voor zondag, en meestal is het geen zondag. Met respect kijk ik YouTube, ook naar Prince.

kiriyama
En nog steeds niet op nummer 1 in de rotatielijst.

kiriyama schreef:
En nog steeds niet op nummer 1 in de rotatielijst.

Wat inderdaad erg jammer is. Wel is er een verzachtende omstandigheid: er is concurrentie van Purple Rain. Bij Michael Jackson zette iedereen Thriller op 1 en bij Bowie ging het vanzelf met *.

avatar van Tony
6 albums in de top 50, ik vind het nogal. Prince was veel meer een oeuvre man, met meerdere goede albums, zonder dat er nu 1 album bovenuit steekt, zoals bij Michael. Dat is toch alleen maar mooi?

avatar van pmac
Wellicht een overbodige tip maar probeer de dvd te bemachtigen als je de kans hebt. Daar komt de plaat fantastisch tot leven en geeft aan hoe spetterend een optreden van Prince kon zijn.

avatar van Come On
Prachtig album vol typische Prince krakers, maar ook een aantal minder spannende, meer gangbare, nummers die ik niet typische Prince nummers vind. Slow love, Beautiful night, Adore, bijv. Goede nummers - ik vind Beautiful night geweldig - maar niet typerend. Ook een paar nummers die ik minder sterk vind. Play in the sunshine, Dorothy Parker, Forever in my life.
Daarentegen SOTT, Housequake, It, Hot thing, U got the look, I could never take the place en If I was your girlfriend (echt fantastisch vind ik die), gewoonweg prachtig! M.i. duurt dit album te lang en hadden wat nummers weggelaten kunnen worden. Als geheel vind ik deze net minder dan Parade. Maar omdat er een dik album met geweldige nummers overblijft geef ik hem toch dezelfde score.

avatar van Come On
Ik verhoog naar maximaal. Ik blijf van mening dat er mindere (niet slechte) nummers op de plaat staan, maar de vele (imo) goede zijn zo geniaal en vullen met gemak een hele CD dat ook hier minder dan de max score niet op zijn plaats zou zijn. Die (imo) mindere zijn dan een bonus. Maar die geniale zijn dan ook echt geniaal.

Ik ben groot Prince-fan sinds, jawel 1987 en dat komt door dit album. Ik vind dat dit album geen slecht nummer bevat en ik kan het meezingen van A tot Z. Mijn favoriet is "If I was your girlfriend"; geniale tekst (Would U run 2 me if somebody hurts U even if that somebody was me?), maar heel het album kan ik elke dag wel horen. Inmiddels leven we in 2016 en bezit ik echt een heleboel Prince-CD's, legaal dan wel niet legaal. Man, man, man, wat heeft deze man een oeuvre achter gelaten! Daar kunnen toch niet veel artiesten tegenop. Ik bezit van een ballet tot een jazzCD tot hardrock. Ik ga het nu steeds meer een beetje geloven dat de goede man (want dat was ie) er niet meer is, maar ook bezit ik gelukkig genoeg concerten op DVD om me altijd te voorzien, want live zal ik hem enorm missen. Wat was hij goed, wat was hij uniek en wat een gemis. Dit album blijft zijn opus voor mij, daarom: dikke vijf sterren!!

avatar van Minneapolis
Mag ik even onder de aandacht brengen. aERodynamIC's Prince 200 lijst: Muziek >> Toplijsten en favorieten >> Prince: Forever in My Life… aERo’s Top 200

avatar van jokerman
Zojuist dan eindelijk aangeschaft op vinyl. Wat een weergaloos fantastisch meesterwerk is dit toch! Mijn nr. 1 aller tijden!!

avatar van jokerman
Kant B is onnavolgbaar! Waanzinnig! Iemand met me eens?

avatar van Funky Bookie
Nee, niet mee eens.
Alles is onnavolgbaar jokerman!

avatar van jokerman
Daar kwam ik ook achter toen ik kant C, D en vervolgens weer A aanzette... En eigenlijk weet ik het ook al lang. Had even een moment van euforie Funky Bookie

avatar van goldendream
Heel verwarrend, die Prince.

Ik ontdek nu dat dit album er kwam in de plaats van 'Dream Factory' en 'Crystal Ball'. En dat 'Dream Factory' zijn ultieme meesterwerk is/moest zijn.

Pfff.

Ik vind Dream Factory nu niet zo veel beter dan SOTT (er is natuurlijk ook veel overlap). Op Dream Factory staan een paar heerlijke nummers die SOTT niet gehaald hebben ja, maar op SOTT staan dan weer een paar toevoegingen om je vingers bij af te likken dus ach.