Emancipator - Soon It Will Be Cold Enough (2006)

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Eve (5:43)
  2. Soon It Will Be Cold Enough to Build Fires (2:52)
  3. First Snow (5:11)
  4. Wolf Drawn (3:17)
  5. Anthem (5:35)
  6. Smoke Signals (3:45)
  7. When I Go (5:34)
  8. Periscope Up (2:58)
  9. With Rainy Eyes (4:58)
  10. Good Knight (5:05)
  11. Lionheart (6:19)
  12. Maps * (4:20)
  13. Father King * (6:09)
  14. The Darkest Evening of the Year (2:19)
avatar van Osiris Apis
Dit klinkt erg goed. Mix van triphop, jazz en downtempo beats van deze 19 jarige student. Ik ken Emancipator sinds kort van Hyde Out 2nd Collection.

avatar van Sjaakspeare
In ieder geval een prachtige hoes. Doet me aan Silent Alarm van Bloc Party denken. En daar heb ik goede herinneringen aan.

avatar van Sjaakspeare
Ik ken alleen Lionheart en With Rainy Eyes. Op basis van die twee nummers zou dit album een dikke, vette, slijmerige, druipende 5* waard zijn. Fantastisch.

avatar van Chuck Taylor
Ik vind With Rainy Eyes altijd al één van de beter van de Hyde Out Collection #2, ga dit album binnenkort maar even proberen te bemachtigen dus.

avatar van Chuck Taylor
Heb nu een paar tracks van het album beluisterd via zijn myspace, en ook een paar van zijn eigen blog (http://emancipator.wordpress.com/). Het nummer Shook en Miles Above van zijn blog zijn zeker aan te raden! In Shook zitten de vocalen van Mobb Deep

avatar van Sjaakspeare
Ambient, hiphop, electronic... Emancipator maakt er iets magnifieks van. Shook staat, als mashup, echter niet op dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
Toch maar checken, nadat ik hoorde dat een aantal beats van het album van Sadistik hier vandaan komen . Komt ie trouwens niet uit 2007?

avatar van Rhythm & Poetry
19 jaar is deze jongen idd, maar hij heeft een geweldige carriere voor zich liggen. Hij zorgt met zijn producties voor een goede sfeer, die net als op het album van Sadistik vaak wat duister is.

MJ_DA_MAN schreef:
Komt ie trouwens niet uit 2007?

Rip is van 2007. Maar werkelijk gereleased in april 2008.

Ok .

Erg vette plaat overigens. Instrumentaal komen de beats die op de plaat van Sadistik stonden ook beter tot hun recht (vooral First Snow). Nergens echt briljant en geniaal e.d., maar gewoon een heerlijk stuk muziek dat heerlijk wegluistert. Ik zie graag een volgend album van dit talent verschijnen . Een dikke 4* van mij, een van de betere platen dit jaar (moet ook wel gek gaan lopen als ie niet in mijn top 10 van 2008 verschijnt, maar je hoopt natuurlijk altijd op nóg betere platen).

Improvision
Enkele goede tracks. Maar ik heb bij de overgrote meerderheid het "net niet" gevoel. Dat is jammer, want het is wel de muziekstijl die ik normaal gezien goed vind.

avatar van hawkins
Weet iemand wanneer deze plaat ook wordt verkocht buiten Japan?
En als ik hem uit Japan importeer of dat er ook van die Japanse tekens op staan in plaats van ons alfabet?

hawkins schreef:
Weet iemand wanneer deze plaat ook wordt verkocht buiten Japan?

Voor zover ik weet is deze nog niet buiten Japan uitgekomen. Ik betwijfel dat dat ooit gaat gebeuren. En alle titels zijn in het Engels, waardoor het nergens op zou slaan om het niet in het schrift waarmee Engels geschreven wordt op te schrijven. Veel uitlsuitend in Japan uitgebrachte muziek bekijkt het stiekem vanuit een internationaler oogpunt. Zo heeft Perquisite bijvoorbeeld ook albums uitgebracht die alleen in Japan in de schappen lagen.

avatar van Chrisseh
Deze moet ik toch nog eens beter gaan beluisteren als ik meer tijd heb. Heb er hem een tijdje laten liggen, maar het klinkt toch wel erg goed.

avatar van Chrisseh
Beginnend met een 4 die al neigt naar een 4,5.

avatar van hawkins
Ik heb overigens wel een hele andere tracklisting:

1. Lionheart [4:53]
10. Good Knight [5:06]
11. Soon It Will Be Cold Enough To Build Fires [3:01]
12. Anthem [5:40]

avatar van Chuck Taylor
Je hebt de Japanse versie?

avatar van J.M.
Super album dit, precies de electronic waar ik van hou.

Chuck Taylor schreef:
Je hebt de Japanse versie?

Jazeker, zover ik weet bestaat er ook geen andere versie.

avatar van Stapler
Damn.. Dit is master..!

avatar van Tha)Sven
Wat!
Nog maar 19 jaar ...
Dit belooft een mooie toekomst
Mijn eerste indruk is namelijk dat dit een prachtig album is.
Verschrikkelijk jammer van die anti-stem trouwens ..

avatar van YoG
YoG
Ik dacht dat triphop zoals hij heeft geproduceerd allang weer op zn retour was, maar hij blaast het weer nieuw leven in.

Ik krijg weer sterke flashbacks naar eind jaren 90 bij het beluisteren van 't album, maar gedateerd klinkt het allerminst

19 jaar..! Dit klinkt als doorgewinterde triphop van een 30+ figuur

YoG schreef:

Waar doet dit je dan zoal aan denken?

avatar van YoG
YoG
Nou eigenlijk alles van Ninja Tune uit midden negentig. Ze hebben in die tijd drie verzamel-albums uitgebracht en die vatten het geluid van toen heel mooi samen

Dan heb ik het over:
Funkjazztical Tricknology,
Flexistentialism en
Funkungfusion.

..met als grootste verschil dat Emancipator meer richting het dromerige Air en Boards Of Canada gaat (het meeste van Ninja Tune meer richting Jazz en Hiphop) .. dus dat zou je in dit geval kunnen compenseren met The Real Vibes van The Wiseguys: een lang nummer waarin ze dan weer 4 afzonderlijke nummers in verwerken.. heel erg triphop en heel erg 90s, maar kan er nog steeds van genieten. Die drie albums van Ninja Tune zijn al wat gedateerder.. Funkungfsusion kan nog nét

Ook het eerste album van De-phazz, Detunized Gravity vind ik hier wel bij passen, maar daarin mixen ze veel verschillende subgenres met een triphop-achtige ondertoon

Carboot Soul en Smokers Delight zijn misschien nog wel de beste alternatieven, maar leunen dan weer naar dub.. maar zijn ook heel dromerig .. !

Nu, terwijl ik dit typ dit album weer aan het luisteren.. damn wat zit dit goed in elkaar.. hoppa, naar een 5 !

avatar van trebremmit
1,0
Tha)Sven schreef:
Wat!
Nog maar 19 jaar ...
Dit belooft een mooie toekomst
Mijn eerste indruk is namelijk dat dit een prachtig album is.
Verschrikkelijk jammer van die anti-stem trouwens ..

Niks geen anti stem, ik vind het gewoon helemaal niks dit, dat kan toch? Ik ga toch ook niet zeuren over jouwn hoge stem.

avatar van MJ_DA_MAN
Soms is het idd wat te vroeg om iets een antistem te noemen, zoals nu. Maar wat wel vaak het geval is dat zulke stemmen amper (of helemaal niet) worden onderbouwt.

avatar van Seedorf
Is deze plaat ergens te krijgen?

avatar van trebremmit
1,0
Goed ik zal het even onderbouwen, daar heb je wel gelijk in,
Ik vind het ergerlijk simpel klinken deze plaat hup gitaartje erin, lome bas en weer een lounge nummer klaar, het doet me helemaal niks. Kan ook te maken hebben met de stijl want dat downtempo, lounge achtige dat trek ik niet echt, ik vind het muziek zonder ziel het is alleen maar om relaxed op de achtergrond te draaien als je in een beachclub zit. Maar dat is mijn mening, als je er van kan genieten doe dat vooral zou ik zeggen!

avatar van bver
Ideaal als achtergrondmuziek, maar voor mij ook niet meer dan dat. Zie me dit album niet meteen opleggen als ik echt naar iets wil luisteren, daarvoor zweeft het een beetje aan me voorbij. Bij een etentje of op een koude middag wanneer je gezellig binnen zit, is dit echter de perfecte sfeermaker. Daarom toch 3,5*.

Seedorf schreef:
Is deze plaat ergens te krijgen?

Alleen in Japan, maar dan wordt het wel een prijzig cd'tje.

Misschien kun je het album ook direct van hem kopen?
Hij heeft hierover wel eens een bericht geplaatst op zijn myspace. Maar dat is al van eind 2006.

Erg jammer dat zulke albums moeilijk te verkrijgen zijn. Zo'n artiest hoort gewoon bij een goed label.