menu

Keane - Hopes and Fears (2004)

mijn stem
3,62 (1510)
1510 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Island

 1. Somewhere Only We Know (3:57)
 2. This Is the Last Time (3:29)
 3. Bend and Break (3:39)
 4. We Might as Well Be Strangers (3:12)
 5. Everybody's Changing (3:36)
 6. Your Eyes Open (3:22)
 7. She Has No Time (5:46)
 8. Can't Stop Now (3:38)
 9. Sunshine (4:12)
 10. Untitled 1 (5:36)
 11. Bedshaped (4:37)
 12. On a Day Like Today * (5:27)
 13. Somewhere Only We Know [Lamacq Live] * (3:49)
 14. Bedshaped [Lamacq Live] * (4:04)
 15. Bend and Break [Lamacq Live] * (3:46)
 16. We Might as Well Be Strangers [Lamacq Live] * (3:18)
 17. This Is the Last Time [Jo Whiley Live Lounge] * (3:36)
 18. With Or Without You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:31)
 19. A Heart to Hold You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:58)
 20. Snowed Under (B-Side) * (3:49)
 21. We Might as Well Be Strangers [DJ Shadow Remix] * (3:38)
 22. Into the Light Demo [Unreleased] * (3:17)
 23. Call Me What You Like Demo [Zoomorphic Single 1] * (5:19)
 24. Closer Now [Zoomorphic Single 1] * (4:58)
 25. Rubbernecking [Zoomorphic Single 1] * (5:59)
 26. Wolf at the Door [Zoomorphic Single 2] * (4:18)
 27. She Has No Time Demo [Zoomorphic Single 2] * (4:59)
 28. Call Me What You Like [Zoomorphic Single 2] * (3:31)
 29. Everybody's Changing [Fierce Panda Single 1] * (3:34)
 30. The Way You Want It [Fierce Panda Single 1] * (3:17)
 31. This Is the Last Time Demo [Fierce Panda Single 2] * (3:27)
 32. Bedshaped Demo [Fierce Panda Single 2] * (4:39)
 33. Allemande [Fierce Panda Single 2] * (4:23)
 34. Somewhere Only We Know [Live E.P. Released 3 / 5/05] * (4:10)
 35. We Might as Well Be Strangers [Live E.P. Released 3 / 5/05] * (3:20)
 36. This Is the Last Time [Live E.P. Released 3 / 5/05] * (3:27)
 37. Everybody's Changing [Live E.P. Released 3 / 5/05] * (3:52)
toon 26 bonustracks
totale tijdsduur: 45:04 (2:30:30)
zoeken in:
avatar van Ziggy007
2,0
Tonyvdb schreef:

Raymond van het Groenewoud verwoordt het zo : "zwijg mij over de laatste kutgroep uit Engeland, spreek mij liever over Tina Turner haar onderkant"Ze hebben zekers te weten talent, alleen moeten ze nog ff iemand zo gek weten te krijgen die af en toe op een gitaar wil raggen, anderszijds zijn we mss ook gewoon verwend dit jaar?

Zoveel goede nieuwe bands/albums, en je moet niet vergeten dat het Keanes debuut album is. Dus het credo luidt: gitarist erbij en hopla!

avatar van herman
LOL

Ik moet ook zeggen: ik vind Bedshaped een heel mooi liedje, maar toen ik dit album in de winkel ging luisteren heb ik het na track 3 of 4 al afgezet. En dat was nog in de tijd dat ik die eerste single niet zat was.

2,5
Ik vind het nog steeds een uitstekend album. Komt misschien ook omdat ik het nog niet heb doodgedraaid. Ik mis die gitaar niet eens zo heel erg. Het geeft ze wel een aparte sound. Al zijn sommige nummers wel erg saai. Maar ik vind Somewhere Only We Know, This is the Last Time, Sunshine, Bedshaped en Bend And Break echt allemaal mooie nummers.

avatar van Ziggy007
2,0
Het zijn ook wel mooie nummers, zeker weten. Punt is alleen dat het mij op geen enkele manier aanzet tot het luisteren ervan, als ik bepaalde nummers toevallig ergens hoor kan ik er zeker van genieten. Helaas bevat het album iets teveel net-niet-nummers waardoor het ook allemaal wat teveel op elkaar gaat lijken en het lijkt alsof je een gitaar(solo) mist. Desalniettemin en prima debuut.

2,5
Ik begrijp wel wat je bedoeld ja. Ik kan me er ook moeilijk toe zetten om het op te zetten. Maar als ik het dan eenmaal hoor vind ik het wel weer mooi.

3,5
Aparte muziek, echt wel vrolijke nummers staan er op de nieuwe cd, alleen een klein min puntje: het lijkt een beetje op de muziek van vroeger, we zouden nu juist wel wat nieuwere muziek kunnen gebruiken
3.5 sterren*!

sydney
Geniaal album. Mijn muzieknostalgie begint ergens in de jaren tachtig en eindigt ergens in de vroege jaren negentig. Maar dit Album van Keane vind ik beter dan alle platen die ik ooit in het verleden gehoord heb. Elk nummer is geniaal en verdient 5*.

3,5
Tja..daar heb je eiglijk ook wel gelijk in ...

slaemperayreon
hoewel ik zelf meer metalfan ben, raken sommige van deze liedjes me wel. ze hebben vaak het hart op de goede plaats. daarom 3*
( van een metalfan!)

5,0
Supermooi album, met toppers als Somewhere Only We Know, This Is The Last Time en Everybody's Changing. Het beste nummer blijft Bedshaped, prachtig!

4.5 ster.

5,0
Stem verhoogd naar 5 sterren. Wat een prachtig album! hoe vaker ik hem luister, hoe beter ik hem ga vinden!

avatar van Ziggy007
2,0
Benninf schreef:

Stem verhoogd naar 5 sterren. Wat een prachtig album! hoe vaker ik hem luister, hoe beter ik hem ga vinden!

Laat ik dat nou net andersom ervaren

2,5
49ste in de Top 100 al? Ik vind het een heel mooi album maar is dit niet wat overdreven?

avatar van Ziggy007
2,0
obsessed schreef:

49ste in de Top 100 al? Ik vind het een heel mooi album maar is dit niet wat overdreven?

Als ik eerlijk ben vind ik dat altijd van die stomme vragen. De stats wijzen het uit, punt. Het meerendeel vindt het album (voorlopig) een plek in de top 100 waard. Dat jij, ik of wie dan ook dat misschien overbodig vinden, so what? Wie zijn wij tegenover die vele mensen die er wél erg van genieten en het dus een topper vinden? Er staan wel meer albums in de top100 waar ik over kan twijfelen, maar dat heet "verschil van smaak en interesse". Het zou anders niet best wezen.

2,5
Naja, het was meer verbazing omdat hij een week geleden er nog helemaal niet instond. Verder was het ook niet als aanval op dit album bedoeld of op de mensen die dit album in hun top 10 hebben. Die moeten dat (uiteraard) zelf weten.

avatar van Ziggy007
2,0
obsessed schreef:

Naja, het was meer verbazing omdat hij een week geleden er nog helemaal niet instond. Verder was het ook niet als aanval op dit album bedoeld of op de mensen die dit album in hun top 10 hebben. Die moeten dat (uiteraard) zelf weten.


Nee ok dat begrijp ik, en van mijn kant: het was ook geen aanval op jou, of jouw uitspraak, maar meer in het algemeen. Want dit soort uitspraken komen best vaak langs de laatste tijd. En is vrij zinloos

Het heeft er denk ik ook mee te maken dat er veel jeugd op deze site aanwezig is, die de muziek van deze tijd (en vooral wat hun via de media aangeboden wordt) beluisteren. Pas later gaan ze via de site andere genres en tijdperken ontdekken, en dan veranderen de top10 lijstjes (en de top100 etc) vanzelf wel. Althans, bij mij ging het zo

2,5
Klinkt logisch, ook aangezien Keane van alle bands die regelmatig op de radio worden gedraaid, toch een van de betere is inderdaad.

Als ik eerlijk ben dacht ik na mn eigen post ook al, wat een nutteloze post

avatar van Zachary Glass
1,0
Ik probeer beleefd te blijven: ik eet met mes en vork, zeg beleefd "dank u" tegen de bakkersvrouw na de transactie geld-brood, ik hou af en toe wel eens een deur open voor mijn medemens.

Dit alles hoeft niet te betekenen, dat ik die dagelijkse beleefdheid hoef verklankt te zien in muziek.

Goed, ik ben twee dagen blootgesteld aan deze goedborstige popmuziek en ik snak naar een wildeman die een geaccidenteerde ode brengt aan de smeerpijperij

Allez, Somewhere only we know , We might as well be strangers ... monumenten van verkavelingspopmuziek als je het mij vraagt.

Ik zou écht willen dat er een moment kwam op deze langspeler waar hij wat ondeugdiger wat aan de hoek kwam ... helaas ... als er sprake is van levendigheid, dat is het Albert Heijn-frisheid.

Eigenlijk is dit een opera-plaat, bedenk ik me nu ... de zanger wordt neergestoken, en in plaats van de gewisse dood te aanvaarden, gaat-ie zingen.

Wil ik maar stellen: deze kelk wil ik niet meerdere malen nuttigen.

Zachary Glass schreef:


Eigenlijk is dit een opera-plaat, bedenk ik me nu ... de zanger wordt neergestoken, en in plaats van de gewisse dood te aanvaarden, gaat-ie zingen.
hahaha, nu al grappigste kritiek van 2005 !!

5,0
Eén van de zeer zeldzame albums waarvan ieder nummer steengoed is. Van deze band gaan we nog veel horen, iedereen, met de meest uiteenlopende smaken, loopt ermee weg.

5 sterren


Favorieten:

"We might as well be strangers" en "Bedshaped".

MarkK
Een 3 gestemd. Wel mooi, maar verveeld snel. Ook niet gek als je beseft dat er niet één gitaar te horen is op het album 3 bandleden; zanger, pianist en een drummer. That's it. Wel knap hoor...!

avatar van HiLL
3,0
Op zich lekkere muziek, 3 goede singles, maar inderdaad zo hoog genoteerd...:o Hoe vaker ik het hoor, hoe minder het word. Beetje een zeikbandje wordt het dan. Terwijl die best een mooie stem heeft, maar toch gaat het kriebelen....
Nee meer dan een 3 is het voor mij niet waar......

en ik mis die gitaren!!

0,5
Echt een eeeeeeeeeeenige plaat hoor ja ja
Heerlijk dat zoetgevoosde stemmetje en die kabbelmelodietjes.
Wel erg jammer dat de vergelijking wordt getrokken met Coldplay, dat is zoiets als een kipfilet met appelmoes vergelijken met hertenbiefstuk.

avatar van HiLL
3,0
Theman schreef:

Echt een eeeeeeeeeeenige plaat hoor ja ja
Heerlijk dat zoetgevoosde stemmetje en die kabbelmelodietjes.
Wel erg jammer dat de vergelijking wordt getrokken met Coldplay, dat is zoiets als een kipfilet met appelmoes vergelijken met hertenbiefstuk.


3 x

Qua stem misschien wel een vergelijking waard..

Ben van beide niet gek..

avatar van Carow
3,0
Heb deze aan mijn moeder gegeven voor Sinterklaas ... Luistert ze eens wat anders dan die eeuwige gospel van haar... (en dan het liefst radio volume 10 en dan hard meebléren natuurlijk)

3,5
Vind 'em erug goed hoor. Je moet 'em niet te veel draaien maar het blijft een lekkertje. Bedshaped is erg lekker. 4,5

avatar van otherfool
3,5
Was 'Somewhere Only We Know' al één van de mooiste singles van 2004, ook de plaat 'Hopes and Fears' valt bepaald niet tegen. Soms lijken de nummers wat op elkaar (door het ontbreken van de gitaren?), maar de schoonheid verdwijnt eigenlijk nooit. Absolute favoriet is afsluiter Bedshaped, zowiezo één van de mooiste nummers aller tijden als je het mij vraagt. Maar ook She Has No Time, het genoemde Somewhere Only We Know en Everybody's Changing zijn sterk.

Overigens heeft Keane ook erg prettige b-sides, luister bijvoorbeeld eens naar Emily, Snowed Under (met de zinsnede 'Hopes and Fears', op het laatste moment afgevallen?) of Walnut Tree.

3,5 ster.

Trouwens: prachtige comment van Zachary Glass, met een hoog waarheidsgehalte: deze plaat is soms wel *erg* netjes. Scherpe randjes zijn ver te zoeken.

5,0
Bij alle lof van jou had ik toch een hogere waardering verwacht dan 3.5 ster.

avatar van otherfool
3,5
Benninf schreef:

Bij alle lof van jou had ik toch een hogere waardering verwacht dan 3.5 ster.


Hmm, tja, ik ben nog een beetje aan het zoeken naar een juiste waardering (zit nog niet zolang op deze site). 3,5 ster kun je vertalen naar een 7, toch een heel behoorlijk rapportcijfer.

Bovendien had ik ook wel wat kritiek: 'Soms lijken de nummers wat op elkaar' en 'deze plaat is soms wel *erg* netjes. Scherpe randjes zijn ver te zoeken.'

Maar misschien kom ik nog wel eens met een algemene herwaardering

4,0
Lekkere band !!!!!!!!!
Luister hem best vaak, en hij blijft leuk.

Een 4,0**

Gast
geplaatst: vandaag om 12:10 uur

geplaatst: vandaag om 12:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.