Keane - Hopes and Fears (2004)

Alternatieve titel: Hopes and Fears 20

Label: Island

1. Somewhere Only We Know (3:57)
  2. This Is the Last Time (3:29)
  3. Bend and Break (3:39)
  4. We Might as Well Be Strangers (3:12)
  5. Everybody's Changing (3:36)
  6. Your Eyes Open (3:22)
  7. She Has No Time (5:46)
  8. Can't Stop Now (3:38)
  9. Sunshine (4:12)
  10. Untitled 1 (5:36)
  11. Bedshaped (4:37)
  12. On a Day Like Today * (5:27)
  13. Somewhere Only We Know [Lamacq Live] * (3:49)
  14. Bedshaped [Lamacq Live] * (4:04)
  15. Bend and Break [Lamacq Live] * (3:46)
  16. We Might as Well Be Strangers [Lamacq Live] * (3:18)
  17. This Is the Last Time [Jo Whiley Live Lounge] * (3:36)
  18. With or Without You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:31)
  19. A Heart to Hold You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:58)
  20. Snowed Under * (3:49)
  21. We Might as Well Be Strangers [DJ Shadow Remix] * (3:38)
  22. Into the Light [Demo] * (3:17)
  23. Call Me What You Like Demo [Zoomorphic Single 1] * * (5:19)
  24. Closer Now [Zoomorphic Single 1] * (4:58)
  25. Rubbernecking [Zoomorphic Single 1] * (5:59)
  26. Wolf at the Door [Zoomorphic Single 2] * (4:18)
  27. She Has No Time Demo [Zoomorphic Single 2] * (4:59)
  28. Call Me What You Like [Zoomorphic Single 2] * (3:31)
  29. Everybody's Changing [Fierce Panda Single 1] * (3:34)
  30. The Way You Want It [Fierce Panda Single 1] * (3:17)
  31. This Is the Last Time Demo [Fierce Panda Single 2] * (3:27)
  32. Bedshaped Demo [Fierce Panda Single 2] * (4:39)
  33. Allemande [Fierce Panda Single 2] * (4:23)
  34. Somewhere Only We Know [Live E.P. Released 03/05/05] * (4:10)
  35. We Might as Well Be Strangers [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:20)
  36. This Is the Last Time [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:27)
  37. Everybody's Changing [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:52)
  38. Fly to Me * (5:33)
  39. Something in Me Was Dying * (4:46)
  40. She Opens Her Eyes * (4:27)
  41. To the End of the Earth * (3:35)
  42. The Way You Want It * (3:17)
  43. Allemande * (4:23)
  44. Walnut Tree * (3:40)
  45. Love Actually * (4:30)
  46. Wonderful River * (3:42)
  47. More Matey * (3:19)
  48. Get Away from Yourself * (4:18)
  49. Somewhere Only We Know [Tim Demo, September 2002] * (4:52)
  50. Somewhere Only We Know [Demo, December 2002] * (4:15)
  51. Bend and Break [Demo, April 2002] * (4:37)
  52. We Might as Well Be Strangers [Tim Demo, September 2003] * (3:15)
  53. Everybody’s Changing [Demo, July 2002] * (3:27)
  54. Your Eyes Open [Demo, April 2002] * (3:49)
  55. She Has No Time [Demo, October 2002] * (5:28)
  56. Can't Stop Now [Demo, January 2003] * (3:42)
  57. Sunshine [Demo, February 2002] * (5:04)
  58. This Is the Last Time [Demo, May 2002] * (4:50)
  59. On a Day Like Today [Tim Demo, September 2003] * (6:23)
  60. Untitled 1 [Tim Demo, May 2002] * (4:38)
  61. Bedshaped [Demo, October 2002] * (4:38)
Wow.. toen ik dit album voor het eerst hoorde had ik iets van . wat is dit???? Ik vond het echt niks maar hoe vaker ik hem hoorde wow.. egt heeel mooi album. Heb het op het strand in Frankrijk diverse keren geluisterd echt mijn muziek

zelden een plaat gehoord waarbij echt alle nummers zo goed verzorgd zijn uitgewerkt. Zonder dat het overgeproduceerd klinkt, een dijk van een debuut!

avatar van tims
Ik vergelijk deze plaat met een witte graves superieur....mierzoet, maar wel lekker in het gehoor liggend. Perfecte melodietjes..geen rauwheid te bekennen. Een nummer als Everybody's changing zou zelfs hoge ogen gooien bij het songfestival. Niks mis mee....aan deze muziek zal niemand zich storen...3 sterretjes.

Wow... 15e in de top 100, dat gaat nog eens hard.

ps. waarom staat hier eigenlijk pop/rock, dit is toch pure pop, aangezien er ook geeneens gebruik word gemaakt van gitaren

JonnieBrasco
obsessed schreef:

Een dergelijke discussie is misschien meer op zijn plaats in het forum, maar ik denk dat Keane toch ook onder alternatieve rock valt, gezien de songstructuren en de intensiteit van de muziek. Dat ze per ongeluk megapopulair en hitlijstgevoelig zijn en vervangende middelen voor gitaren gebruiken, tja, het blijven toch rocksongs?

avatar van ChrisX
obsessed schreef:

Altijd gedacht dat een bas ook tot de familie van de gitaren behoort

Zit normaal gesproken in een totaal andere hoek (prog, symfo, jazzrock, elektronische muziek) maar op een of andere manier sprak bijna elk nummer wat ik in de loop van het afgelopen jaar er van hoorde me erg aan. De singles zijn sterk maar nummers als Bend And Break en We Might As Well Be Strangers hadden ook zo op single gekund.

Overigens, ik heb een erg vage versie van dit album (uitgebracht door Universal Island in Maleisie.. hij is echt officieel geen counterfeit) met als bonustracks: Snowed Under en de DJ Shadow Remix van We Might As Well Be Strangers (origineel alleen uitgebracht voor iTunes) plus een bonus dvd met 2 videos van Somewhere Only We Know, Everybodies Changing, Bedshaped en This Is The Last Time.

Keane is een bandje dat ik al kende voor hun grote doorbraak. Vanaf het eerste moment dat ik een nummer van ze hoorde was ik al 'gehypnotiseerd' door Tom's prachtige stem, de muziek, de melodieën... naja eigenlijk door alles! Ik ben dan ook naar hun eerste concert in Nederland geweest, en na dat concert was ik zelfs nóg enthousiaster! Ik heb nog nooit van mijn leven een band zo ontzettend mooi life horen spelen. Prachtig! Het album is helemaal super, er zit naar mijn mening geen enkel vuiltje aan. Maar aangezien ik nu al erg lang op dezelfde nummers van Keane teer, kijk ik verschrikkelijk uit naar hun volgende album!

Dat noem ik nog eens een mooie beschrijving van de groep die ik ook zo waardeer

avatar van Ward
Ik snap eigenlijk niet waarom Snowed Under niet op dit album staat. Ik vind dat het mooiste nummer wat ik van Keane ken.

ricky2612
jaah Snowed Under vind ik samen met Bedshaped beste Keane-nummers..

voor de rest laat Keane mij redelijk koud..paar leuke nummertjes, maar kan mij niet geheel boeien..en vind ze live eerlijk gezegd ook helemaal niet goed..ik kan misschien net de verkeerde live-optredens van ze zien, maar die zanger zong toen met enige regelmaat behoorlijk vals..

maar al met al is het album wel okeej..2,5*

nummers 1, 2 en 5 ken ik, Somewhre only we know en THis is the Last time vind ik erg mooi , Everybody's Changing vind ik een matige kopie van ...Only We Know.
en toch heb ik niet van oh direct naar de winkel rennen om die cd te kopen daarvoor boeit me het net niet genoeg

avatar van Nicolage Rico
Erg goede cd, die in het begin eentonig lijkt te zijn. De cd heb ik gekocht vanwege het geweldige nummer "Everybody's changing". Deze song heb ik helemaal grijs gedraaid. De magie is er inmiddels vanaf, maar het blijft een goed nummer. Verder zijn "we might as wel be strangers" en "Bedshaped" juweeltjes.

Ik ben inmiddels 2 x naar een concert geweest van Keane en beide keren was het erg goed. Een aanrader.

Ik wil er 4,5 sterren voor geven... Ik neig naar de 5, maar zo goed als Coldplay zijn ze niet. Coldplay blijft voor mij toch bandnr. 1!

Hanniej schreef:

Waar en wanneer was dat concert van Keane eigenlijk?

101
Mooi plaatje, maar er is toch iets wat het toch niet helemaal voor me doet bij Keane. Bedshaped is het mooiste nummer op deze plaat samen met Bend and Break en we might as well be strangers. Goeie plaat, kon beter: 3,5*

Wow!, Hier hou ik echt van. Ik weet niet eens onder welke noemer je deze muziek moet scharen maar ik ben zowiezo geen fan van hokjes gedrag dus voor mij is het gewoon melancholische popmuziek. Ik ben al weg van ze sinds de eerste klanken die ik hoorde toen ze met somewhere only we know uitbrachten. Bedshaped is mijn favoriet maar de rest kan ik ook eindeloos horen. Ben benieuwd naar het volgende album.

avatar van Nicolage Rico
Wat is "we might as well be strangers" toch een supernummer!!!

Zeker, met die fantastische uithalen

Nicolage Rico schreef:

Wat is "we might as well be strangers" toch een supernummer!!!

Absoluut ook één van mijn favoriete nummers.
Maar de beste vind ik toch wel 'Bedshaped', wat een
geweldig refrein zeg!

avatar van avdj
Keane heeft goede nummers maar dit album in z'n geheel vind ik toch wel minder. Ik mis gitaren...11 pianomummers vind ik te veel van het goede.

avdj schreef:

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de gitaar een heerlijk instrument vind, maar hem bij deze plaat niet eens mis... Dat is toch een prestatie van Keane..

Ik mis de gitaren ook niet eigenlijk.
Vind het juist vernieuwend klinken met piano.
Vooral met die fantastische stem van Tom Chaplin
klink deze cd zeer goed.

avatar van avdj
De zang is inderdaad goed en de nummers los vind ik ook sterk. Maar zoals ik dus al zei vind ik 12 nummers zonder gitaar te veel.

Luister es naar Ben Folds (Five) > pianorock/pop. Dan wil je nooit meer anders

tondeman

avatar van otherfool
tondeman schreef:

bedplasser muziek

Als jij nou eerst even leert dat je ook andere waarderingen dan 0,5 en 5 sterren kan geven...

tondeman schreef:

bedplasser muziek

Heb je t nu over Ben Folds of over Keane?

otherfool schreef:

Dat is vrij irritant ja.. Dat doe hij waarschijnlijk alleen om de gemiddeldens omhoog of omlaag te brengen. Je kunt Keane niet goed vinden, maar ze hebben teveel kwaliteit om ze maar 0,5 te geven.... Hij kan goed zingen, muzikaal klinkt het goed, dus zó slecht is het allemaal niet, ook al hou je er niet van.

avatar van otherfool
Nicolage Rico schreef:

Oh, maar mensen mogen van mij best deze plaat 0,5 sterren geven hoor. Het 'smaken verschillen' principe staat bij mij hoog in het vaandel (dat scheelt een hoop onnodige discussie ). Het ging me meer om zijn algemene stemgedrag en nogal zwart/witterige commentaren daarbij.

otherfool schreef:

Ja, natuurlijk. Ik geef ook een 0,5 aan Jennifer Lopez. Daar kan ik geen kwaliteit ontdekken en de nummers zijn ERG irritant. Zij heeft d'r carriére vooral te danken aan haar uiterlijk en haar dikke reet.

Maar goed, een persoon die alleen maar 0,5 geeft en 5,0 vind ik niet goed stemmen. Er is ook een tussenweg.

avatar van Frytz FM
Wat zitten jullie nou eigenlijk over tondeman te zeuren. Hij stemt echt niet allen 0,5 of 5,0. En als hij zich rotergert aan Keane, waarom zou hij dan geen 0,5 kunnen geven. Dat Keane beter is dan JLo is ook maar een mening (die van jullie).