Eagles - Hell Freezes Over (1994)

Rock / Country
Label: Geffen

1. Get Over It [Studio Recording] (3:34)
  2. Love Will Keep Us Alive [Studio Recording] (4:05)
  3. The Girl from Yesterday [Studio Recording] (3:26)
  4. Learn to Be Still [Studio Recording] (4:31)
  5. Tequila Sunrise (3:30)
  6. Hotel California (7:14)
  7. Wasted Time (5:22)
  8. Pretty Maids All in a Row (4:29)
  9. I Can't Tell You Why (5:13)
  10. New York Minute (6:40)
  11. The Last Resort (7:26)
  12. Take It Easy (4:38)
  13. In the City (4:10)
  14. Life in the Fast Lane (6:00)
  15. Desperado (4:23)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond weer eens op mijn gemak beluisterd en wat blijft dit toch een heerlijke prachtplaat.
Wel jammer dat op de DVD het Joe Walsh nummer Help Me Thru The Night is toegevoegd en op de CD niet, want ook dat nummer wordt door mijn favorieten meesterlijk vertolkt.

avatar van ricardo
Het openingsnummer begint echt fenomenaal met die gitaar in de verte die je even doet terug denken naar vervlogen tijden. Het eerste nummer is ook gelijk het meest energieke nummer van dit album.

Verder mag ik deze graag beluisteren, mooie live vertolkingen van de studio versies die hierop een stuk beter uit de verf komen.

avatar van chevy93
Misschien omdat de nummers van de Eagles live wat meer emotie krijgen. Alleen Hotel California en Take It Easy vind ik op het album beter.

avatar van kort0235
Vanavond de DVD weer eens gezien en beluisterd.
Ondanks dat vele nummers overbekend zijn, vind ik het een prachtig intiem en goed verzorgd concert. Van mij had er geen strijkorkest bijgehoeven, want laten we eerlijk zijn, een acoustisch concert heeft toch geen behoefte aan al die strijkers??
Sommige nummers vind ik nog steeds indrukwekkend en op deze DVD fantastisch klinken, zoals The last resort, Take it easy en natuurlijk Desperado.
Het nieuwste album van de Eagles ken ik nog niet.

kort0235 schreef:
Vanavond de DVD weer eens gezien en beluisterd.
Het nieuwste album van de Eagles ken ik nog niet.

Absoluut de moeite waard Peter die laatste plaat van The Eagles.
Luister eens naar Long Road Out Of Eden ( 2007 ) en in het bijzonder naar het titelnummer & Waiting In The Weeds.
2 absolute pronkstukken.

avatar van uffing
Ik mis hier toch wel het nummer Help me through the night, dat wel op de dvd staat.

avatar van BB King
had de cd al jaren in huis, nu sinds een week of twee ook de DVD, erg leuk om deze jongens aan het werk te ZIEN. En natuurlijk leuk dat er nog een paar extra nummers opstaan die niet op de cd zijn te horen. Wat een geweldige stemmen hebben deze guys, helden zijn het ! Dit komt gewoon rechtstreeks uit het hart, geen southern rock, maar zeker wel rock uit het zuiden !

avatar van rudiger
Na enige tijd deze weer eens uit het rek gepakt en ik verhoog hem naar de max van 5 stars .
Hotel California vind ik hierop stukken beter dan op het orginele album en met de dvd erbij is het helemaal toperdetop .Prachtig uitgevoerde nummers stuk voor stuk .
Must have .

chevy93 schreef:

Hotel California op het orginele album beter ,
Smaken verschil natuurlijk maar ik prefereer toch liever de akoestische versie op deze cd .
Dit zijn The Eagles zoals ik ze wil horen , live op hun best .
Hotel Cal is gewoon weg hier een kippevel nummer op en elke song is raak .
Pracht album .

avatar van TEQUILA SUNRISE
Nog altijd een brok in mijn keel op het moment dat het publiek Hotel California herkent na het
prachtige intro.

avatar van ricardo
Ik heb de afgelopen tijd alle albums van The Eagles eens beluisterd, heb deze en Long Road org, de rest heb ik op de harde schijf staan, maar het is en blijft voor mij de beste plaat van The Eagles deze Hell Freezes Over. En Long Road blijf ik hun beste studio album vinden.

avatar van rudiger
Je kunt zeggen wat je wilt van The Eagles en dan met name van deze schijf maar dit is een erg goed album en misschien wel de beste van hun .
Love Will keep Us Alive , Hotel California , Learn To Be Still , Wasted Time en The Last Resort zijn allemaal pracht songs en beter dan op de regulaire albums .
Dit is mijn favo Eagles cd en als je hier niks aan vind dan kan je maar beter stoppen met muziek te luisteren en wat anders gaan doen , bv Kippewitten .
Volle bak met sterren hiervoor .

avatar van Bluebird
Okee dan, ondanks dat er een lichte spruitjeslucht van die plaat komt zet ik um bij deze op 4 want het blijft toch wel een fraai produkt. Met maar liefst 4 nieuwe nummers, het kan niet op.

avatar van ricardo
Gelijk heb je Bluebird, een echte mijlpaal deze plaat.

Ik ken geen enkele andere artiest die in 15 jaar tijd maar liefst 4 nieuwe nummers heeft weten toe te voegen aan hun niet misselijk zijnde bestaande oevre. Dat is gemiddeld maar liefst in minder dan 4 jaar tussen 1979 en 1994 iedere dikke 3 jaar een nummer. Petje af.

Echt een mijlpaal in de historie van de moderne popmuziek.

Van alle platen die ik beluisterd heb van The Eagles, draai ik deze nog af en toe wel af. Of het nu wel of niet geld klopperij is. Voor mij de perfecte Eagles plaat.

En rudiger, je hebt het wel vaker over kippewitten. Wij hebben in de speeltuin in het dorp hier een wipkip die van de leg af is, jou als specialist zijnde vragende wat is hieraan te doen?

Ongelooflijk knap optreden van de mannen van The Eagles. De DVD vind ik een genot om naar te kijken en ik merk dan ook dat ik de DVD vaker bekijk dan dat ik de CD beluister. The last resort blijft mijn favoriet. Als ik één klein puntje van kritiek mag noemen, dan is het dat de interactie met het publiek wat moeizaam verloopt. De muziek maakt dat echter ruimschoots goed en op de CD (waar we hier per slot van rekening op stemmen) heb je daar natuurlijk al helemaal geen last van.

avatar van bikkel2
Het is dan wel live , maar je merkt dat dit een typisch strak geregisseerd geheel is . Echt gemaakt voor Dvd en ik meen gemaakt vanuit de MTV studio .
Een echte livesfeer ontbreekt dan ook wel een beetje . Maar er wordt voorbeeldig gemusiceerd .
Ze zijn wel een beetje lacherig en melig in de zin van ; Ik hoop dat ik de tekst nog weet , maar het is een perfecte show , al zullen de foutjes en andere oneffenheidjes er wel uit zijn gemonteerd .

avatar van uffing
Riccioni schreef:

Das een typisch Eagles-trekje.

avatar van ChiefRocka
Het album bevat inderdaad misschien wel erg weinig nieuwe nummers voor een comeback. Maar doordat het album verder aangevuld word met veel van mijn favoriete nummers van de band, heeft dit geen nadelig effect wat mijn beoordeling betreft. Zie het album als een 'best of' album, maar dan in live versie. En met als leuke bonus de nieuwe nummers erbij. Doordat het album het grootste deel van mijn favoriete Eagles nummers bevat. Scoort het album hierdoor net zo hoog als mijn favoriete album. Het blijft hierdoor voor mij namelijk toch een album dat ik in z'n geheel met plezier beluister.

ricardo schreef:

Heb ik geen verstand van Ricco .
Ik heb weleens een wip gemaakt bij de buurvrouw maar dat is andere koek .

avatar van paulmccuytney
Ik heb de DVD al talloze keren gezien en ik blijf zeggen dat dit echt een van de allerbeste reunieconcerten is die er ooit zijn gegeven. Vroeger ben ik nooit echt fan geweest van deze groep, hoewel ze uiteraard best wel de nodige klassiekers op hun naam hebben staan. En die staan gelukkig zowat allemaal op deze cd/dvd: Hotel California, The last resort, Desperado en Take it easy. En hoe? De mannen (inmiddels toch aardig op leeftijd in 1994 na een afwezigheid van bijna 15 jaar) spelen deze nummers als vanouds. Grote klasse, zowel qua zang als muzikale begeleiding.

Werkelijk voortreffelijke, en muzikaal zo mooie live registratie. Ik vond een aantal studio albums van de band wel goed, maar zoals het op deze klinkt.... Na al die jaren nog steeds meesterlijk. Beste nummers Last Resort, Pretty Maids... en Wasted Time. Ik mis alleen Taken It To The Limit. 5,0

WPE
Dit is en blijft een prachtig album. Mooie live-uitvoeringen die nooit gaan vervelen en laten horen dat the Eagles een klasseband is die zich ook buiten de studio bijzonder goed staande houden (hielden?)

TEQUILA SUNRISE schreef:
Beste Bleubird.... dit MEEN je tocn niet???????

Ik heb afgelopen nacht de docu van het Uur van de Wolf gezien en moet mijn eerder geuite statement van pure geldklopperij idd bijstellen. De liefde voor de band en de chemie was met deze comeback wel degelijk teruggekeerd en ik heb een beter beeld gekregen hoe alles zich heeft ontwikkeld. Prachtdocu overigens. Heb er zeer van genoten.

avatar van bikkel2
De docu is goed gemaakt en ik heb 'm voor de 3e keer wederom met veel.plezier aanschouwd.
Maar de sfeer in de band blijft dubieus.
Frey en Henley zijn vaklui, maar ook keiharde profs.
Felder bijv. wordt echt afgezeken.
Ik wil Felder zeker niet afdoen als de volmaakte muzikant ( wel een zeer goede gitarist) maar toen hij als enige over geld begon, werd hij gezien als zeurkous, moeilijk en kon uiteindelijk vertrekken.
Walsh is allang blij dat hij in de band heeft mogen blijven door zijn verslaving, dus die hoor je niet meer en Timothy B is een lieve hippie uit California.
Ook Leadon had een mening en verdween ook uit de groep.
Een man die wat mij betreft als muzikant verheven is boven de meesten in de de Eagles.

Ik weet het niet. Henley is volgens mij redelijk oprecht, maar is wel een nors figuur met een kort lontje.
Frey is mij te gemaakt met zijn big smile en vlotte babbel.
Zo'n type die met je lacht en praat, maar een moment later je ontslagbrief tekent.

Ik geloof best dat ze plezier hebben in wat ze doen, maar zijn de Eagles nog een band....... ?

Prachtig gewoon!!!

Bluebird schreef:
Prachtig gewoon!!!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Over welke docu hebben jullie het? bedoelen jullie The Story Of An American band?
Of heb ik wat gemist?
Felder is natuurlijk genadeloos kalltgestellt door Frey/Henley maar die problemen waren er ook al in 1980.
Deze plaat blijft grandioos, vooral het intro van Hotel California en het moment dat het publiek het nummer herkend zorgt telkenmale voor kippevel.
Overigens vorige week naar New Gig In Town geweest, een Eagles cover band.
Niet zo sterk als de andere cover band The Dutch Eagles maar het was de moeite waard.

TEQUILA SUNRISE schreef:

Inderdaad Tequila, die moet het wel zijn.

History of the Eagles - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Hier uitgezonden onder de titel Take It To The Limit - The Story Of The Eagles deel 1 en 2.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Aha dat dacht ik al, dat is een prachtige docu en heb ik hier in de kast staan.
Dank voor de info Hans.