Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)

Label: Harvest

1. Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) (13:32)
  2. Welcome to the Machine (7:33)
  3. Have a Cigar (5:25)

met Roy Harper

4. Wish You Were Here (5:17)
  5. Shine on You Crazy Diamond (Parts VI-IX) (12:29)
  6. Shine on You Crazy Diamond [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (20:22)
  7. Raving & Drooling [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (12:35)
  8. You've Got to Be Crazy [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (18:12)
  9. Wine Glasses * (2:16)
  10. Have a Cigar [Alternative Version] * (7:11)
  11. Wish You Were Here * (6:13)

met Stephane Grappelli

Verwarring, wie zingt nou het nummer Wish You Were Here? Is dat nou Waters?

avatar van Kos
Kos
Ja.

avatar van gemaster
Nee het is Gilmour die het zingt. Daarom klinkt het ook een stuk beter.

Hmm, maar Waters heeft de toch wat rauwere stem?

avatar van Kos
Kos
gemaster schreef:
Nee het is Gilmour die het zingt. Daarom klinkt het ook een stuk beter.

Huh?

E
Juist, eens per halfjaar komt-ie ZEKER wel weer 'ns uit de kast...
Dat wil zeggen dat ik 'm al minstens zo'n 50 x gehoord heb, veel vaker, want in 't begin, als je hem net hebt,
draai je zo'n plaat VEEEEL vaker, dus zeg 100x.
Dit in reactie op de vorige commentaren op deez pracht-plaat, want dat over die zangers, vinnik in het geval van deze plaat niet
zo belangrijk, maar toegegeven ik zou 't zo ook niet weten-
uit mijn hoofd.

Edris
5 sterren.

JonnieBrasco
Dit is het tweede P.F.-album dat ik luister na Dark Side of the Moon. Ik vind deze eerlijk gezegd toch een stuk minder origineel en ook minder enerverend... 4 sterren

alleen al voor het nummer wish you were here verdient deze cd 4,0*
verder ook erg mooie nummers hoor. maar zonder wish you were here waren het 3,5* geweest.

Ed
het was een lp waar mn broer mee thuiskwam.
hadt toen (77 geloof ik) nog nooit van ze gehoordt.
maar na een paar keer draaien was ik toch helemaal weg van de lp.
heb hem daarna ook op cd aangeschaft.
met als hoogte punt de gitaar intro (weet niet precies hoe je dat noemt.)

avatar van EmDee
Ik denk gitaarintro

avatar van El Duderino
Album schijnt een soort ode aan Syd Barrett te wezen. Is naast de titelsong ook heel goed in de teksten van Shine on your crazy... te horen. Bizar genoeg kwam hij tijdens de opnames van dit album 'op bezoek'. Hij had zijn kop kaal- en zijn wenkbrauwen eraf geschoren.
Veel mensen denken dat o.a. daarom "The Wall" over het leven van Barrett gaat (Bob G deed immers hetzelfde in de film) wat niet klopt.
Thank god for DVD!!!

avatar van Paap_Floyd
Grandioos album!!
Geniaal Shine on you crazy diamond waar je na 2000 keer luisteren nog steeds van zweeft...
De overige nummers zijn ook heel erg in orde..

Mijn favoriet allertijden dus...

Probeer Animals van Pink Floyd ook eens

en delicate sound of thunder !

If only voor Shine.... en Wish u were here. 5*

avatar van avdj
Ik heb deze CD niet, maar wat ik gehoord heb (Shine On Yo Crazy Diamond Part 1 en Wish You Were Here) vind ik erg goed
Veel beter dan Darsk Side Of The Moon vind ik.

avatar van avdj
Ik vind Wish You Were Here ondanks 2 fantastische SOYYD delen het beste nummer van de plaat.

Ik heb deze plaat in geen jaren meer gedraaid. Dat komt omdat mijn platenspeler al weer een tijdje in verregaande staat van ontbinding is. Hoop eigenlijk in het najaar een behoorlijke nieuwe te kopen.

avatar van avdj
Ja, dat is het nadeel met platenspelers. Maar als ze het doen heb je perfect geluid. Zelf heb ik dit album niet op plaat dus weet ik niet of de aparte geluiden beter tot z'n recht komen.

avatar van Gajarigon
Een van mn favoriete Pink Floyd albums, met vooral Have A Cigar dat ik ongelooflijk goed vind. (Nu ben ik er nog maar niet achtergekomen dat het niet Gilmour maar Harper is die het zingt, was ik eventjes verbaast zeg!)

avatar van gemaster
Dat vind ik nou echt met afstand het slechtste nummer.

avatar van andré
Have A Cigar: een geweldig nummer, maar wel het buitenbeentje van dit album. Ze hadden het gewoon apart moeten uitbrengen, net als b.v. de Arnold Layne-single die ook niet op een regulier album van Pink Floyd staat.

avatar van avdj
Have A Cigar vind ik ook de minste.

avatar van Gajarigon
Oh komaan, de solo van Have A Cigar vind ik echt ongelooflijk.
maar ja dat is persoonlijke smaak

ik vind welcome to the machine iets minder goed (ma iets minder goed dan fantastisch goed is nog altijd vrij goed en nu ga ik maar stoppen met goed te zeggen zeker :s) omdat het iets te lang is voor een akoestisch nummer.

avatar van avdj
Have A Cigar vind ik soms ook erg goed, maar ik moet wel in de stemming zijn. De andere nummers vind ik ALTIJD goed.

avatar van gemaster
Gilmour wilde het nummer niet zingen omdat ie het niet helemaal eens was met de tekst.

avatar van avdj
Haha, de ruzies begonnen toen al

Weet iemand trouwens wie de mannen op de voorkant zijn en wat het verhaal erachter is?

avatar van gemaster
Ik denk dat de rechtse man Syd moet zijn, iemand die helemaal opgebrand is. Maar dat is eigenlijk maar een wilde gok.

avatar van avdj
De hoes is uitgeroepen tot één van beste aller tijden dus dan moest er wel een verhaal achter zitten dacht ik