The Shins - Chutes Too Narrow (2003)

Label: Sub Pop

1. Kissing the Lipless (3:19)
  2. Mine's Not a High Horse (3:20)
  3. So Says I (2:48)
  4. Young Pilgrims (2:47)
  5. Saint Simon (4:25)
  6. Fighting in a Sack (2:26)
  7. Pink Bullets (3:53)
  8. Turn a Square (3:11)
  9. Gone for Good (3:13)
  10. Those to Come (4:24)
Hype van het jaar ? Jaaaa ! Plaat van het jaar ? Jaaaa (althans: één van de kanshebbers)

Heerlijk feel good album. Jammer dat niet alle numers het niveau van so says i halen anders was het 5 sterren, houd het nu bij 4.

Ik vind vooral Young Pilgrims ijzersterk. Die melodie gaat niet meer uit mijn hoofd...

avatar van Yak
Yak
Valt me nu pas op: ik heb een andere voorkant, namelijk deze. Da's raar. Heeft iemand die ook?

Drie geweldige nummers op deze plaat: So Says I, Young Pilgrims en Saint Simon. De rest is zeker niet slecht maar valt niet op tussen al het andere Indie-geweld.

avatar van SilverGun
Yak schreef:

De voorkant van jouw CD is slechts één van de verschillende 'lagen' waaruit het boekje bestaat. Wanneer die allemaal over elkaar heen zijn gevouwen zie je de afbeelding zoals ie hier op Musicmeter staat. Hoe steekt jouw boekje dan in elkaar verder?

avatar van Yak
Yak
Ik heb de LP. Misschien dat die dan verschilt van de voorkant van de CD.

avatar van musicfriek
Dit is 1 van de weinige albums waar ik echt spijt van heb gehad dat ik het gekocht heb. Er staan wel aardige nummers op, maar vind het album in zijn geheel erg matig. Ik draai het zelfs nooit meer... 2*

musicfriek schreef:

Ik zal jou nog eens een keer een tip geven

avatar van lebowski
Heb hem net weer met het zonnetje erbij in de auto gedraaid, past daar opvallend goed bij. Beste nummer: Young Pilgrims.

Wat een fijne tekst heeft dat Young Pilgrims:

But I learned fast how to keep my head up 'cause I
Know there is this side of me that
Wants to grab the yoke from the pilot and just
Fly the whole mess into the sea.

[...]

Ik vind dit album van The Shins eigenlijk nog beter dan het vorige. De laatste nummers zijn haast country-esque. Dit album is wat evenwichtiger. De beste nummers van The Shins staan voor mij wel op de vorige plaat (Caring Is Creepy, New Slang).

avatar van otherfool
Jammer maar helaas, dit album kan me lang niet zo bekoren als Oh, Inverted World. Feitelijk maar 2 echte pareltjes (Mine's Not a High Horse en Saint Simon), de rest wil er maar niet bovenuit steken. En kom niet met 'draai hem nog een keer', want God knows dat ik deze plaat een boel kansen heb gegeven

2 sterretjes.

popridkerk
briljante cd!Na 200 keer gedraaid te hebben blijft deze
heel melodieus en verveeld geen moment.Idem mijn dochter.vic

Rob Brouwer
Cd zomaar voor 1 euro blind gekocht. Was na een keer luisteren meteen verkocht. Een band met originele wendingen in gekke melodieuze meezingliedjes. Geweldig, ik koop die andere ook meteen.

Weet iemand al iets over de nieuwe van The Shins. Ik hoorde dat ie ergens begin 2006 zou uitkomen. Kan niet wachten!

Dit is echt zo'n cd waar je goed gezind van wordt. Hoogtepunten zijn voor mij: "So says I", "Young pilgrims", "Saint Simon" en "Gone for good". Ik denk dat ik eens op zoek ga naar ander werk van deze groep, want ik ken ze nog maar pas. Deze cd is in ieder geval een heel aangename kennismaking.

avatar van Sander B.
Vind je dit album goed, kan je blindelings het album "Oh, Inverted World'' kopen. Persoonlijk vind ik dat album nog beter zelfs.

misschien wel het mooiste popalbum dat ik ooit gehoord heb

avatar van Pinsnider
Daar op aansluitend: Misschien is Saint Simon wel het mooiste liedje dat ik ooit gehoord heb (in de categorie "rustig"dan tenminste haha). Geweldig!!!!

*Laura*
Ik heb "Oh, Inverted World'' al een tijdlang in m'n bezit en ben daar zeer enthousiast over. Is deze cd even sterk?

In het begin lijkt "oh inverted world" een betere plaat (vooral door het geweldig nummer carring is creepy), maar laatst zette luisterde ik "chutes to narrow" weer en daarna "oh iverted world" en "chutes to narrow" is echt goed en beter dan...

avatar van nevyn
Ik vind Chutes Too Narrow sterker. De liedjes zijn wat luisterbaarder en voor mij ligt het geheel gewoon beter in mijn gehoor. Het hangt wat meer samen. Maar als je Oh, Inverted World goed vind, moet je deze ook goed vinden.

*Laura*
'k Heb de cd inmiddels en ik vind beide platen aan elkaar gewaagd. En dat is uiterst positief in dit geval!

Geweldig plaatje, met sixties-vibe. Heel spijtig dat ze niet op pukkelpop staan.Ontdek dit eigelijk nu pas echt.

avatar van otherfool
Staan ze nu op Lowlands of niet?

*Laura*
Komt er eigenlijk nog een nieuw album aan, want deze is inmiddels toch al drie jaar oud?

Ja er komt een nieuwe, einde zomer-begin herfst had ik begrepen. Deze gaat 'Sleeping Lessons' heten. Ik ben ook erg benieuwd moet ik zeggen

Ze komen NIET op Lowlands. En daar baal ik ontzettend van want dit was nou net de band waar ik het meest naar uitkeek!

Schijnbaar omdat ze met een nieuw album bezig zijn. Daar kijk ik dan wel weer erg naar uit moet ik zeggen.

Dirty Pretty Things komen ipv hen dacht ik^.

Nouja, Saint Simon & So Says I zijn de favorieten!:D

Ik heb deze band laatst nog leren kennen. Had nog nooit van gehoord. Maar ben er echt helemaal gek van. Ze zijn hun stem echt meester. Super.