Dit albumpje heb ik na de nieuwste van The Shins gekocht (Wincing the Night Away) en heeft op mij een heel andere indruk achter gelaten, vergeleken met Wincing the Night Away die een beetje Spacy klinkt, is dit album iets meer toegankelijker en klinkt het erg opgewekt en swingend, en soms zelfs een beetje country (Gone for Good/Pink Bullets).
1. Kissing the Lipless 3:19
Lekker rustig openingsnummertje, denk je, maar na de eerste minuut slaat Kissing the Lipless om en wordt het tempo wat opgevoerd, aan het einde.
Niet het beste nummer van dit album maar toch leuk om naar te luisteren en een representatieve opening mbt de rest van het album.
2. Mine's Not a High Horse 3:20
Heerlijk nummer met een erg relaxed riffje dat langzaam het tempo op blijft voeren, ook de zang in dit nummer is erg mooi.. een erg speels nummer dat steeds een beetje inzakt en dan opeens weer opleeft als je het niet verwacht en zo de aandacht vast weet te houden.
3. So Says I 2:48
Naar mijn mening de voornaamste single van dit album, het heeft een vrij simpel geluid wat misschien snel gaat vervelen, ik vind het iig nog een erg grappig nummertje, (wellicht denk ik dit aangezien dit een single is en ik daardoor het nummer wat achterdochtig beschrijf aangezien singles meestal een korte interessantheidsperiode kennen in tegenstelling tot andere nummers van albums, volgens mij dan

4. Young Pilgrims 2:47
O ja, dit is dat nummer dat voor het briljante en geliefde Saint Simon komt, een rustig , onopvallend nummertje waarvan ik nu niet weet hoe die gaat en geen zin heb om hierachter te komen aangezien de cd in de auto ligt en ik te lui ben om hem te pakken.
5. Saint Simon 4:25
Wat zal ik zeggen, eigenlijk is dit gewoon een heerlijk meezing-, droom-, -in slaap val, -opvrolijk nummertje... oeew ik zit m nu te luisteren op mn telefoon.. dat zinnetje 'Step into the Night' op 1.14 is heerlijk en de stiltes die af en toe in het nummer vallen zijn gewoon heerlijk en briljant en om van te genieten, zeg maar.
Naar mijn mening (en die van vele anderen waarschijnlijk) een van de beste, iig een van de betere nummers van dit album
6. Fighting in a Sack 2:26
Volgens mij is dit wel een heel goed nummer, voor een uitgebreide review verwijs ik jullie naar Johnnie Brasco hierboven aangezien ik even niet weet hoe dit nummer ook alweer gaat , het is wel een erg goed nummer maar wordt misschien een beetje verdrukt tussen Saint Simon en Pink Bullets.
7. Pink Bullets 3:53
Erg sterk nummer met een hoog countrygehalte, mooie, grappige tekst en lekker 'nog' anders dan de rest van het album, slechts gitaarspel en af en toe een hoog keyboard(?) die de mystiek wat verhoogt.
8. Turn a Square 3:11
Ook een erg goed nummer. alweer.
9. Gone for Good 3:13
Geweldig, op dit nummer ben ik dus helemaal verliefd bijna dan, heerlijk vrolijk en gellukkig nummertje.
10. Those to Come 4:24
Ja deze afsluiter is ook fantastisch en mag niet vergeten worden, helaas moet ik weer gaan dus ik maak m vanavond nog even af.
33:46
Kortom een erg sterk album met alleen maar goede nummers en veelzijdigheid, hierdoor verliest het gellukkig niet aan speelsheid en blijft de muziek nog open genoeg om gewoon lekker naar te luisteren.
Kopen dus