Madrugada - Madrugada (2008)

Noorwegen
Label: EMI

1. Whatever Happened to You? (5:38)
  2. The Hour of the Wolf (4:26)
  3. Look Away Lucifer (5:10)
  4. Honey Bee (5:32)
  5. New Woman, New Man (4:19)
  6. What´s on Your Mind? (4:00)
  7. Highway of Light (6:36)
  8. Valley of Deception (5:06)
  9. Our Time Won´t Live That Long (7:16)
Vandaag zag ik dit album bij Plato liggen voor 22,95 euro (import): ik kon de verleiding weerstaan want dat vind ik toch echt te veel.

Ik zie hem nog niet staan op de Plato-site. Enne, 22 euro is voor deze plaat echt niet te veel.

Nee dat klopt, op de site staat deze niet: ik was dan ook verrast hem in de winkel (Rotterdam) aan te treffen voor bijna 23 euro.
Niet te veel? Dat vind ik wel, wetende dat hij straks echt wel goedkoper verkrijgbaar is. Tot die tijd overleef ik het wel met mijn pindakaas-versie

avatar van De Geu$
Je kan hem ook bestellen via www.cdon.com; incl. verzendkosten kom je dan 'slechts' op € 21,90 uit....

Maar ik geef je gelijk, ik betaal ook hooguit € 15 voor een cd....

Nu ik op dit moment naar Valley of Deception luister merk ik hoe mooi dit album is en dit nummer heb ik niet eens aangevinkt.
Ongelooflijk hoe dit begon bij mij en waar het uitkomt: een 4,5* en het duurt niet lang meer of dit gaat mijn favoriete Madrugada worden.

avatar van LittleBox
Ja, een heerlijk bluesnummer is dat. Ook ik ben zeer te spreken over dit album. Geweldig mooi. Maar had Sivert zelf dat laatste nummer niet kunnen of mogen inzingen? Of zeg ik nu iets vreselijks?

avatar van De Geu$
LittleBox schreef:

Je zegt niet iets vreselijks, maar ben het er ook niet mee eens; ik vind het namelijk uberhaupt geen nummer om door Sivert gezongen te worden. Het is of Robert of helemaal niet.

Ik vind verder het nummer totaal niet passen bij de rest van het album, maar goed het zal ook wel een soort eerbetoon zijn....

coolkoen schreef:
Beste muziekvrienden,
Is er een betere band dan Madrugada? dat word wel erg moeilijk!
Het treurig om te horen dat dit waarschijnelijk het laatste album is van de Wereldband.

PS.Alle mensen die het album van Madrugada een laag cijfer geven,
stel ik voor om gewoon Pink , Anastacia of Michael Jackson , te blijven draaien of nog beter een anderen hobby te zoeken.

Groet Koen Verheijden

wat een gelul, het krijgt van mij een 2. De stem vind ik verschrikkelijk en het geheel vind ik teveel van The Doors weghebben. En waarom naar Madrugada luisteren als de meesters het wmb op elk front beter doen.

avatar van the viking
Mijn bovenbuurman zou ik het advies willen geven om zijn eigen top 10 nog eens te doorspitten mischien dat je dan wat milder oordeelt over de zang/muzikale kwaliteiten over deze zeldzame witte raaf anno 2008. Een tijdje verstoken gebleven van Music Meter,maar na één luisterbeurt is het voor mij al duidelijk dat dit Noorse fabrikaat tot het betere werk van 2008 zal behoren.

voorlopig 4*

UnknownPleasure
Ataronchronon schreef:

Verschrikkelijke stem? en dan de vergelijking met The doors?

Ben hem nu voor de 1e keer aan het luisteren en vind hem goed klinken

avatar van Bartjeking
Wat een plaat! Ik moet eerlijk zeggen dat dit mijn eerste kennismaking is met madrugada, dus er zit weer een ontdekkingstochtje aan te komen binnenkort. 4* na 2 luisterbeurten.

UnknownPleasure schreef:
Verschrikkelijke stem? en dan de vergelijking met The doors?

Ja

avatar van LittleBox
Ja, het is een echt groeidiamantje, deze plaat. Gek genoeg moest ik bij Look Away Lucifer denken aan Boudewijn de Groot. Waar dat precies aan ligt weet ik niet. New Woman, New Man heeft een lekker in het hoofd blijvend pianoriedeltje. Over het algemeen is ook het gitaarwerk erg goed verzorgd. Gaan de heren misschien nog touren of is dit het laatste kunststukje en is het over en sluiten?

wmb ?

De Doors, daar is natuurlijk niks mis mee, maar ik hoor geen orgel , ik hoor geen hallucinerende trip rock.
dus ik vind en madrugada is GEEN Doors . .
hoe makelijk dat voor mensen zou zijn die wat minder goed kunnen luisteren.

nog steeds een 5

avatar van Joz
Joz
Absoluut een 5.

Het kan (nog?) niet tippen aan "industrial silence" maar het is wederom een karakterplaat.

Ik hoop dat de band nog lang platen zal maken, maar ik vrees het ergste... Dit album is nog grotendeels opgenomen vóór de schijver en gitarist Buras overleed, ergens in 2007.

Deze vent was toch wel een van de dragende figuren en ik vrees dat deze fantastische band daar niet overheen komt...

avatar van bertus99
Ben hier wel heel erg benieuwd naar. Madrugada heeft een paar unieke cd's gemaakt vind ik en vooral The Deep End heeft bij mij maanden in de cd speler gezeten. Het overlijden van de gitarist trof me als een dreun. Hij doet blijkbaar nog wel mee op deze cd.
Ik hoop dat het niet de laatste is, want de stem van Sivert is ook Madrugada en een nieuwe gitarist kan eventueel ook een stimulans voor verdere ontwikkeling zijn, hoe triest de aanleiding ook was.
Om maar een paralel uit de prehistorie aan te halen: Ron Wood na het overlijden van Brian Jones......

Een dikke 5.0 van mij. Hopelijk gaan ze door en komen ze in Nederland spelen...

avatar van motel matches
Gewoon weer een hele goede CD. Op elke CD staat wat mij betreft een nummer dat er bovenuit steekt. Dit keer is What's on your mind, het Majesty (Grit) van deze CD.

avatar van LittleBox
Een half puntje erbij, naar 4,5 voor deze geweldige plaat. De volle 5 is niet mogelijk vanwege het laatste nummer. Een onbegrijpelijke misser als je het mij vraagt.

voltazy
het laatste nummer is zo mooi

waarom vind je dat juist een misser?

avatar van LittleBox
Ten eerste vind ik het een middelmatig nummer maar belangrijker nog is de abrupte overgang van de warme stem van Sivert naar deze 'kale' stem. De sfeer van het album is meteen geheel verdwenen. Erg zonde.

voltazy
ook als je de betekenis van het nummer kent?

avatar van djarend
Goed nieuws, ik ga hem in ieder geval binnenkrijgen in de winkel, hehe, heeft me 3 weken gekost, maar kan hem tenminste ook normaal prijzen, namelijk 15,95 is toch 7 euro goedkoper dan bij Plato. Kan ik hem ook eindelijk beluisteren. Tour in NL is zeer onwaarschijnlijk omdat ze hier geen contract meer hebben met platenmij die vaak ook zo'n tour mee financieren.

Zou wel erg zijn als we ze nooit meer zien. De zalen waren hier toch altijd uitverkocht. Ik weet overigens bijna zeker dat Menno Pot ik denk donderdag as een zeer lovende recensie gaat schrijven in De Volkskrant. Dan krijgen we weer een run op die plaat. Kan ik de CD bij you alvast bestellen per post?
Ze moeten gewoon komen naar Nederland. Ik heb een grote tuin in The Middle of Nowhere. Als we nu wat geld bijeen sprokkelen voor een mooie zomeravond/nacht....... Hier droom ik al jaren van.

het afsluitingsnummer is overigens wel prachtig, hij had de zanger moeten zijn

avatar van grovonion
Beste plaat die ik tot nu van 2008 gehoord heb. Vind het bij momenten erg veel weg hebben van Nick Cave, maar met iets miner goede teksten en iets triestere muziek. Ook vlagen Calexico hoor ik erin, maar zal wel aan mij liggen

avatar van VanDeGriend
naltforst schreef:
De zalen waren hier toch altijd uitverkocht

Nou die keer dat ik geweest ben waren er precies 350 kaarten verkocht van de 2200 en stond ik aan een staantafel het geheel te aanschouwen. Wel gezellig handtekeningentjes kunnen scoren op de meegebrachte cd-covers.

Overigens vond ik de laatste twee Madrugada platen erg mager. Is dit return to form ?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Gisteren deze plaat voor het eerst gehoord en dat was tevens het eerste 2008-album dat ik hoorde. Aangezien we inmiddels goed op weg zijn in februari, begon ik me al wat zorgen te maken: was er echt niks waar ik naar uitkeek dit jaar op muzikaal vlak? Begon ik daadwerkelijk oud te worden?

Ofschoon het beluisteren van deze plaat van deze band waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had, het antwoord op die laatste twee vragen niet echt richting zal geven, kan ik wel één ding zeggen: mooie plaat! (daarbij dus geen idee hoe hij zich tot eerder werk verhoudt)

Ik wacht nog even met stemmen, maar ik gok dat hij rond de 4* uitkomt.

Ace
VanDeGriend schreef:

Niet helemaal, maar in mijn ogen een stuk beter dan Gritt en consistenter dan The Deep End. Heb 'm nu vele malen geluisterd en hij is ondertussen wel rijp voor een kleine verhoging... 4,5*

avatar van djarend
IS dat zo Rob?, Ik vond the Deep end erg tof en ook het live-album een topper, alleen The Gritt vond ik niet echt geweldig, dat merk ik ook in de verkopen hier in de winkel, dat is toch wel de minst verkochte, the deep end is bij mij de meest verkocht, vlak daarachter Industrial Silence.